Rukometaši remizirali, još ima šanse za London

Rukometaši remizirali, još ima šanse za London

Ostali sportovi -
Selekcija Srbije u većem delu meča nije ličila na tim koji je početkom godine igrao u finalu prvenstva Evrope, ali je u završnici golom Ivana Nikčevića pet sekundi pre kraja uspela da dođe do remija

ALIKANTE - Muška rukometna reprezentacija Srbije odigrala je danas protiv Poljske nerešeno 25:25 (14:15) u utakmici drugog kola olimpijskog kvalifikacionog turnira u Alikanteu.

Ovim remijem Srbija je sačuvala teoretske šanse za osvajanje jednog od prva dva mesta koja vode na Igre u Londonu.

Izabranici Veselina Vukovića juče su doživeli poraz od Španije, dok je Poljska u prvom kolu savladala Alžir.

Selekcija Srbije u većem delu današnjeg meča nije ličila na tim koji je početkom godine igrao u finalu prvenstva Evrope, ali je u završnici golom Ivana Nikčevića pet sekundi pre kraja uspela da dođe do remija.

Činilo se da su Poljaci "prelomili" meč 10-ak minuta pre kraja, kada su u timu Srbije isključeni prvo Beljanski, pa Manojlović.

Poljska je u tom periodu došla do vođstva od 23:21, a zatim je sigurnom igrom čuvala kapital do pred kraj utakmice, kada je Srbija konačano iskoristila prednost igrača više.

U prvom poluvremenu reprezentativci Srbije su takođe konstantno morali da "jure" prednost rivala, a nekoliko puta Poljaci su postigli golove sa igračem manje na terenu.

Rukometaši Srbije sutra će od 17.30 u poslednjem kolu igrati protiv reprezentacije Alžira.

Vuković: Dobro je, živi smo

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je posle remija sa Poljskom da je najvažnije da ekipa još ima šanse za odlazak na Olimpijske igre, iako zavisi i od drugih rezultata.

"Živi smo i strepimo! Zavisimo od drugih. Moram da kažem, da smo imali najtežu grupu i najteži raspored od svih koji vade vizu za London. Ušli smo u duel sa dosta problema. Mučili se, ali ipak, vratili smo se. Prelomni trenutak je bila kontra koju je promašio Prodanović, ali smo zahvaljujući sreći i Poljacima ostali živi", rekao je Vuković posle meča na turniru u Alikanteu koji je završen rezultatom 25:25.

Srbiju u nedelju u poslednjem kolu kvalifikacionog takmičenja očekuje duel sa Alžirom u kojem mora da pobedi, a potom joj je i neophodan trijumf Španije nad Poljskom.

"Ne bi bilo fer da u nedelju Španija pusti Poljsku. Ja sam nemiran zbog naše utakmice sa Alžirom. Ostali samo bez Nikole Manojlovića, tako da će biti teško. Ali, bitno je da smo u igri", zaključio je Vuković.

Rukometaš Srbije Rajko Prodanović ocenio je da je ekipa uz dosta sreće osvojila važan bod.

"Odigrali smo jako tešku utakmicu. Nismo uspeli da prelomimo kada je trebalo, ali smo srećom izvukli bod. Mislim da su presudila naša isključenja, ali idemo i u nedelju da pobedimo i čekamo poslednji duel Španija - Poljska", kazao je Prodanović.

Bod Srbiji na ovoj utakmici doneo je Ivan Nikčević golom pet sekundi pre kraja.

Španija se plasirala na OI

Muška rukometna reprezentacija Španije plasirala se na Olimpijske igre u Londonu, pošto je u subotu veče savladala Alžir sa 28:22 (14:9) u drugom kolu kvalifikacionog turnira u Alikanteu.

"Crvenoj furiji" to je bila druga pobeda na ovom takmičenju, a u prvom kolu savladala je Srbiju.

Pored Španije, iz ove grupe na OI plasiraće se još jedna reprezentacija, a u nedelju će se znati da li će to biti Srbija ili Poljska.

Srbija mora u poslednjem kolu da pobedi Alžir sa dva ili više golova razlike, a potreban joj je i trijumf Španije nad Poljskom.

Utakmica Srbija - Alžir igra se u nedelju od 17.30, dok meč Španija - Poljska počinje u 20.15.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track