BUNDESLIGA: Nastavlja se agonija Dortmunda
Foto: Printskrin

BUNDESLIGA: Nastavlja se agonija Dortmunda

Fudbal -
Tim iz Dortmunda ima posle 19 kola 16 bodova na dnu tabele

BEOGRAD - Fudbaleri Borusije Dortmund pretrpeli su prvi poraz u ovoj godini, pošto su danas na svom terenu izgubili od Augsburga 1:0 i tako ostali na poslednjem mestu tabele.

Na stadionu Vestfalen okupilo se više od 80.000 navijača u želji da vide prekid crne serije i početak, kako je bilo najavljivano, preokreta sezone, ali su ostali razočcarani.

Augsburg je prvi put u istoriji slavio u Dortmundu i sa ovom pobedom je ostao na deobi trećeg mesta sa Borusijom Menhengladbah i u borbi za mestom koje vodi u Ligu šampiona. Augsburg je zasluženo slavio golom Raula Bobadilje u 50. minutu, a Borusija je tokom cele utakmice stvorila dve dobre šanse.

Bajer Leverkuzen je na petom mestu sa 32 boda, jednim manje od Augsburga i Menhengladbaha. "Farmaceuti" su danas u gostima pobedili Hertu sa 1:0.

Hamburg je u gostima pobedio Paderborn sa 3:0 i tako se izdigao iznad opasne zone, pošto ima dva boda više od Štutgarta i Herte. Verder je u gostima pobedio Hofenhajm sa 2:1 i tako ostvario treći uzastopni prvenstveni trijumf i došao do 11. mesta tabele. U poslednjoj današnjoj utakmici 19. kola Keln i Štutgart odigrali su 0:0.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track