(VIDEO) DIŽI MILIJANA OVOLIKO: Snagatorka sa crvenim ružem diže 307,5 kilograma

Dizanje tegova

(VIDEO) DIŽI MILIJANA OVOLIKO: Snagatorka sa crvenim ružem diže 307,5 kilograma

Ostali sportovi -
Ono što, laiku barem, prvo upada u oči kod Milijaninih nastupa je - šminka! Naime, na borilište izlazi šminkom sređena kao za večernji izlazak.

Šta biste rekli za ženu koja kao od šale podigne težinu šest puta veću od vlastite? To mora biti gromada. Vrlo ženstvena, rastom malena, na prvi pogled krhka dama. To je Slavonka Milijana de Mori Vojnović.Milijana ima tek 55,6 kilogramag, ali je zato u čučnju podignula 112,5 kg, u dizanju s klupe 70 kg, a u tzv. mrtvom dizanju 125 kg. Ukupno, dakle - 307,5 kg!Treba li napominjati da je to sve zajedno i za zlato, zvanje prvakinje države, ali i postavljanje tri hrvatska rekorda.

"Što se prve kategorije tiče, čučnja, reći da je drugoplasirana podigla 85 kg. Dakle, 27,5 kilograma manje. Inače, u čučnju su dosadašnji najbolji hrvatski rezultati bili na visini od 77 do 80 kilograma. Što se podizanja s klupe tiče, to sam počela trenirati tek pre 5 nedelja. Tu mi je u tehnici pomogao suprug Mark on mi je to i predložio", kaže Milijana.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Inače,“opasna” Požežanka dizanjem tegova počela se baviti tek pre godinu dana, što svim rezultatima, a ovo nisu prve titulue prvakinje Hrvatske, daje dodatnu težinu.

"Postoje, i svesna sam, predrasuda o ženama koje se bave ovim sportom. Mnogi misle da dizačice tegova moraju biti, čim se bave ovim sportom, muškobanjaste. To je greška. Ja sam prirodno snažna, ali tehnika i um su tu možda i presudniji. U treningu se koristim i nekim metodama, nazovimo naučnog treninga. Tako sam, eto, došla do statusa apsolutne prvakinje Hrvatske.

Ono što, laiku barem, prvo upada u oči kod Milijaninih nastupa je - šminka! Naime, na borilište izlazi šminkom sređena kao za večernji izlazak.

"Ha, ha i druge devojke tako jer u power liftingu nema baš toliko znojenja, pa nema ni mogućnosti da vam se maskara razlije. Inače, onaj crveni ruž za usne mi je tokom takmičenja znao i pojačavati, popravljati suprug Mark. Šalili smo se kako mi ruž daje snagu, ha, ha.

Milijana ima plan za budućnost.

- Ovim sam osigurala Evropsko prvenstvo u power liftingu u Češkoj, ali kako sam u to doba iz privatnih razloga u Australiji, to ću preskočiti. Idem zato na SP u Finskoj, ali nakon toga mi sledi sva koncentracija na natjecanja u olimpijskim disciplinama, odnosno EP u u Gruziji te Svetsko prvenstvo u SAD, u Dalasu - zbori najsnažnija žena Hrvatske s ružom na usnama.

http://www.youtube.com/watch?v=4FfBHzP6fdY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track