(VIDEO) JUBILEJ: Dve decenije od Dekijevog debija za prvi tim Zvezde
Foto: Dado Djilas

Na današnji dan počela Stankovićeva karijera

(VIDEO) JUBILEJ: Dve decenije od Dekijevog debija za prvi tim Zvezde

Fudbal -
ISTORIJA Pre 20 godina trofejni trener Ljupko Petrović ukazao šansu Zvezdinom omladincu na meču sa OFK Beogradom

Na današnji dan pre dve decenije Dejan Stanković je započeo svoju bogatu karijeru fudbalskog profesionalca kao 16-godišnji dečak, tek pristigao u prvi tim iz Zvezdinog omladinskog pogona.Istrčao je na teren stadiona Rajko Mitić u meču protiv OFK Beograda u drugom poluvremenu i doprineo pobedi Crvene zvezde od 2:1.

Proslavio ga Kajzerslautern... Stanković srušio Nemce - Foto: Arhiva Crvena zvezda marketing
Proslavio ga Kajzerslautern... Stanković srušio Nemce - Foto: Arhiva Crvena zvezda marketing

Zreliji od drugihTadašnji trener crveno-belih Ljupko Petrović bio je siguran da tog 11. februara 1995. godine počinje da se stvara velika fudbalska priča.- Došao je u prvi tim iz omladinske ekipe Vladimira Petrovića Pižona zajedno sa još nekoliko svojih saigrača. Odmah sam video da je bio zreliji od svih, bar dve godine ispred svog godišta. Pustio sam ga na poluvremenu protiv OFK Beograda jer nam je škripalo na sredini terena iako smo vodili sa 1:0 - priseća se Petrović i nastavlja:- Sećam se da su mi navijači dobacivali u stilu „sad si baš našao da ga uvodiš“, ali me nisu pokolebali. Posle prve akcije uputio je sa ivice kaznenog prostora bombu koja je umalo otišla preko gola. Kritičari su se odmah ućutali i nisu više komentarisali Dekijev ulazak.

http://www.youtube.com/watch?v=Yz1PGXOBFno
Profesionalac od starta

Srušio mu rekordDŽAJA MI NIJE ZAMERIOPriznajem da mi posle meča, kad sam čuo za rušenje rekorda, nije bilo svejedno što sam uvođenjem Dekija skinuo Dragana Džajića s trona najmlađeg Zvezdinog debitanta. Znate kako, ti veliki igrači znaju da budu sujetni, nisu baš blagonakloni prema idejama koje bi mogle da im ponište neki rezultat, ali Džaja mi ni tada, ni kasnije, nije prigovorio za poteze koje sam povlačio kao trener - rekao je Ljupko Petrović.

Istorijski mečŠTA SE DESILO 11. FEBRUARA 1995.- Za OFK Beograd debitovao današnji selektor Srbije Radovan Ćurčić- Odbranu gostiju držao Zvezdan Terzić, današnji generalni direktor Crvene zvezde- U veznom redu igrao današnji trener „romantičara“ Dejan Ðurđević i strelac Dražen Podunavac, koji će kasnije preći u redove crveno-belih- U timu Zvezde igrao Predrag Stanković, pre dva dana osuđen u Španiji na devet godina robije zbog šverca i trgovine kokainom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track