VIKTOR TROICKI ZA KURIR: Vratiću se ponovo u svetskih top 10
Foto: Reuters

Intervju, srpski teniser najavio nove ciljeve

VIKTOR TROICKI ZA KURIR: Vratiću se ponovo u svetskih top 10

Tenis -
Sada više grizem, više se borim i više uživam na terenu, a želim da budem bolji nego pre suspenzije. Hoću nove trofeje

Dešavanja iz prošlosti učinila su ga jačim, Viktor Troicki nikad ozbiljnije grize na teniskim terenima.

U intervjuu za Kurir srpski teniser govori o novim ciljevima koje je stavio ispred sebe i nameri da ove godine sa reprezentacijom na okupu ponovo podigne pehar Dejvis kupa.- Cilj je bio da dođem do toga da ne moram da guram kroz kvalifikacije većih turnira i sada sam tu. To mi je mnogo olakšalo posao. Voleo bih da nastavim uzlaznom putanjom, želim da budem bolji nego što sam bio pre suspenzije. Cilj mi je da uđem u prvih deset, pa ako može, težim i boljem od toga. Ali se ne opterećujem, videćemo.Da li nakon svega ozbiljnije pristupaš tenisu?- Da, posle nekoliko meseci pauze, rešio sam da radim još jače jer sam shvatio koliko mi tenis u stvari nedostaje. Sada više grizem, imam jasan cilj, više se borim i više uživam na terenu.Šta kažu roditelji na nove uspehe?- Porodica je uvek tu, oni su od detinjstva davali sve da bih mogao da se bavim tenisom. Sada su ponosni, gledaju sve moje mečeve i doživljavaju sve emotivno kao i ja. Mnogo mi je značila i podrška trenera Džeka i Miloša, koji me nisu napustili ni tokom suspenzije.Prošle godine nisi mogao ni da posmatraš mečeve Dejvis kupa, a sada se vraćaš u tim. Kakav je osećaj?- Da, to je zaista poseban osećaj, pogotovo kada je atmosfera dobra i kada smo svi na okupu, tada najviše uživamo. Povratak u reprezentaciju daje mi novu motivaciju i želimo da doguramo što dalje, bitan nam je duel protiv Hrvata.Veruješ li da Srbija može ponovo da bude prvak sveta?- Naravno. Nadam se da će nam se i Janko što pre vratiti, ako ne za mečeve sa Hrvatima, onda za neke naredne, i da ćemo tako na okupu ponoviti uspeh iz 2010. godine i opet podići trofej.Te 2010. ošišali ste se na ćelavo nakon osvajanja trofeja, šta ćete smisliti ovaj put ako dođe do toga?- Nismo planirali ništa, samo da mi to osvojimo prvo, a kasnije možemo da smislimo bilo šta, slavićemo već. To je manje važno, imamo mnogo razloga zbog kojih želimo da osvojimo Dejvis kup, pa nakon toga šta nam dođe...

TransparentGROBARI SU ME DIRNULIDa li si video transparent navijača Partizana na košarkaškoj utakmici u Pioniru - „Uzalud trud, džaba im sve, samo napred, Viktore“?- Prijatelji su mi poslali fotografiju iz Pionira i oduševio sam se. Bio sam dirnut i drago mi je, nisam očekivao tako nešto. Sada imam malo vremena, pa ne stižem da odem na mečeve, ali trudim se da pratim i navijam koliko god mogu.

Čestitke od ÐokovićaJUČE PROSLAVIO 29. ROĐENDANViktor Troicki juče je napunio 29 godina. Rođendan je proslavio u krugu prijatelja, a čestitke je dobio i od saigrača iz reprezentacije Novaka Ðokovića, Janka Tipsarevića, Nenada Zimonjića, Dušana Lajovića...Troicki je prilikom duvanja svećica za 28. rođendan poželeo da se sa uspehom vrati na teren posle suspenzije. Ta želja mu se ispunila. Nema sumnje da je sad poželeo povratak u top 10, mada sigurno ima i onih koji su mu poželeli da krene Novakovim stopama - da pronađe ljubav svog života, oženi se i osnuje porodicu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track