(FOTO, VIDEO) PARTIZAN OPET NA PLUS 4: Drinčić i Ninković guraju parni valjak
Foto: Partizan.rs

Građevinari nemoćni u Humskoj

(FOTO, VIDEO) PARTIZAN OPET NA PLUS 4: Drinčić i Ninković guraju parni valjak

Fudbal -
Golovima dvojice Nikola, Drinčića i Ninkovića, crno-beli upisali tri boda protiv Rada - 2:0

Fudbaleri Partizana kao domaćini su savladali Rad u 19. kolu Superlige rezultatom 2:0 (1:0) i ponovo se vratili na "plus" četiri boda u odnosu na Crvenu zvezdu.

Crveno-beli su dva i po sata ranije pobedili Spartak u Subotici (3:1) i makar na kratko prišli lideru na samo bod razlike. Međutim, crno-beli su odbili taj napad "večitog rivala" i zadržali prednost koju su imali pre 19. kola.

Ovo je bila prva pobeda Partizana u prolećnom delu sezone u Humskoj. U prva dva meča na svom stadionu osvojili su samo dva boda, remijima sa niškim Radničkim i Voždovcem, ali su zato u prošlom kolu pobedili Donji Srem kao gosti u Novom Sadu. Dakle, pobeda nad Radom im je druga uzastopna.

Upravo na meču sa svojim bivšim klubom, Radom, trener Partizana Marko Nikolić vratio se na klupu posle odslužene suspenzije. On je ukazao poverenje skoro istom sastavu kao i protiv Donjeg Srema, izuzev što je kažnjenog Vladimira Volkova zamenio Nemanjom Petrovićem.

Partizan je rutinski obavio posao iako u prvih pola sata nije delovalo da će mu biti lako. "Građevinari", kako su i najavili, posle tri pobede u isto toliko prolećnih mečeva, na teren izašli da se nadigravaju. Međutim, šut Nikole Drinčića iz slobodnjaka u 31. minutu i greška mladog, 18-godišnjeg golmana Radunovića sve su promenili. Crno-beli su poveli i zagospodarili terenom. Doduše, ne može se reći da su briljirali. Naprotiv. Čak ni šanse nisu stvarali, ali nisu dozvolili gostima ni gram nade da mogu do izjednačenja, a kamoli do boda. Kada je Nikola Ninković na asistenciju Petra Grbića već u uvodu drugog poluvremena povisio na 2:0, sve je bilo jasno. Preostalo vreme predstavljalo je otaljavanje posla.

Treba reći da su navijači Partizana sa južne tribine u 68. minutu istakli transparente sa porukama uvredljivim za sudije, zbog čega je arbitar Milan Jeremić na tri minuta prekinuo utakmicu. Tek kada su transparenti sklonjeni, igra je nastavljena.

PARTIZAN: Živković Živko, Bandalovski, Nemanja Petrović, Ilić Branko, Balažic, Drinčić, Babović, Ilić Saša, Ninković, Grbić, Kojić.

RAD: Radunović, Đurić, Obradović, Mihajlović, Jelić, Gnjatić, Raspopović, Maraš, Milošević, Rodić, Simić.

Foto: partizan.rs
Foto: partizan.rs

TOK MEČA:

90+1. minut - Izašao Stefan Babović ušao Darko Brašanac

88. minut - Ivan Šaponjić zamenio Nemanju Kojića.

82: minut - Gosti su napravili jop jednu izmenu: Petar Jelić je izašao, a ušao Ivan Marković.

81. minut - Petar Grbić je ustupio svoje mesto Andriji Živkoviću u ekipi Partizana.

74. minut - Izašao je Vladimir Rodić, a ušao Uroš Nenadović u Radu.

70. minut - Prekid! Sudija Milan Jeremić prekinuo je utakmicu na tri minuta zbog transparenata neprimerene sadržine, koje su istakli navijači Partizana na južnoj tribini. Na jednom je pisalo: "Pravo je čudo kako jedan poziv menja sve, malo ucene da zaplaši vaše sudije", a na drugom: "Nema dizanja kod ofsajda, u stranu se gleda". Igra je nastavljena tek kada su transparenti sklonjeni.

http://www.youtube.com/watch?v=AH80eiqtCXA

62. minut - Izmena u Radu: izaša je Aleksandar Simić, ušao Bogdan Mladenović.

50. minut - 2:0 za Partizan! Strelac Nikola Ninković. Petar Grbić je bio uporan i stigao do lopte pre protivničkog igrača, a onda poslao loptu pred gol Rada, kroz noge Nikoli Raspopoviću, i pronašao potpuno samog Nikolu Ninkovića, koji je rutinski savladao Borisa Radunovića.

http://www.youtube.com/watch?v=KajYIUn_I-w

Počelo je drugo poluvreme.

Kraj prvog poluvremena.

46. minut - Nikola Ninković prevario je dvojicu fudbalera Rada, a onda je iz blizine špicom šutirao preko gola.

31. minut - 1:0 za Partizan! Gol je postigao Nikola Drinčić, iz slobodnog udarca sa 20-ak metara. Crno-beli vezista je šutirao preko "živog zida", pa iako je lopta išla blizu sredine gola i iako udarac nije bio preterano snažan, golman Boris Radunović je krenuo na stranu i pogrešio, pa mu ovaj gol ide "na dušu".

http://www.youtube.com/watch?v=OHoa8SWAdrk

30. minut - Stadionom partizana ori se: "Uprava napolje", što skandiraju domaći navijači.

29. minut - Petar Jelića je zatresao mrežu Partizana, ali se prethodno našao u ofsajd poziciji.

27. minut - prva prilika za Partizan! Nemanja Kojić je na centaršut sa leve strane maestralno odreagovao, šutirao je iako je leđima bio okrenut golu, ali je mladi golman Rada Boris Radunović uspeo da odbrani taj šut.

http://www.youtube.com/watch?v=ghPEOmnXFKM

13. minut - za sada nijedan tim nije stvorio ozbiljnu šansu, ali igra se obostrano otvoreno. "Građevinari", kao što su i najavili, nisu u Humsku došli samo da se brane.

Kao i sve superligaške utakmice, i ova je počela minutom ćutanja u čast poginulih u helikopterskoj nesreći.

Foto: Partizan.rs
Foto: Partizan.rs

Tradicija je u potpunosti na strani domaćina. Partizan je pobedio Rad u prethodnih osam međusobnih duela, a "građevinari" su poslednji put savladali crno-bele davnog 26. aprila 2003. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track