PROKLETSTVO TOBDŽIJA: Sve se menja, samo Arsenal uvek ispada
Foto: Beta Ap

U autu četvrti put zaredom

PROKLETSTVO TOBDŽIJA: Sve se menja, samo Arsenal uvek ispada

Fudbal -
Londonski klub slavio protiv Monaka sa 2:0, ali ih je poraz iz prvog meča (1:3) koštao prolaska
1 / 2 Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala ni četvrtu godinu zaredom nisu uspeli da obezbede prolaz u četvrtfinale Lige šampiona, a ovoga puta uspešniji od londonskog tima bio je francuski Monako.Igrači trenera Arsena Vengera pobedili su „kneževe“ u revanš susretu rezultatom 2:0, ali ih je poraz od 1:3 na svom terenu koštao nastavka takmičenja, što su igrači engleskog tima teško podneli.- Ovo stvarno postaje frustrirajuće, svake godine nam se događa isto. Obično ispadamo od Bajerna i Barselone, da bismo sad konačno imali sreće na žrebu, a opet nismo uspeli da prođemo dalje. Ne želim nikoga da omalovažavam, Monako je sjajna ekipa, ali smo propustili zaista veliku šansu - nije krio razočarenje fudbaler Arsenala Aron Remzi.

Pirova pobeda... Arsenal trijumfovao u Monaku
Pirova pobeda... Arsenal trijumfovao u Monaku

Novi poraz teško je pao i treneru Arsenu Vengeru, koji je svojevremeno sedeo i na klupi Monaka, pa smatra da je za njegovu ekipu možda bolje da naredne godine igraju Ligu Evrope.- Ispadamo često od ekipa koje kasnije osvajaju Ligu šampiona ili dođu do finala. Ne znam, možda je bolje da sledeće godine ne prođemo u drugu fazu ovog takmičenja, nego idemo u Ligu Evrope. Ko zna, moguće da ćemo imati veće šanse da prođemo dalje. Mojim igračima nemam šta da zamerim, borili su se i ostvarili pobedu, ali mi smo našu šansu propustili u prvom meču u Londonu - rekao je Venger.

Smorio se... Arsen Venger
Smorio se... Arsen Venger

Atletiko jedvaVICEŠAMPION S BELE TAČKEProšlogodišnji finalista Lige šampiona ekipa Atletiko Madrida jedva je uspela da se plasira u četvrtfinale elitnog evropskog takmičenja. Španski tim je u revanš meču bio bolji od ekipe Bajer Leverkuzena rezultatom 1:0, a kako su identičnim rezultatom poraženi u prvom duelu, konačnog pobednika odlučilo je izvođenje jedanaesteraca, pa su „jorgandžije“ slavile ukupnim rezultatom 3:2.

VengeroveELIMINACIJE IZ LŠ2015. Monako 1/8 finala2014. Bajern Minhen 1/8 finala2013. Bajern Minhen 1/8 finala2012. Milan 1/8 finala2011. Barselona 1/8 finala2010. Barselona 1/4 finale2009. Mančester j. polufinale2008. Liverpul 1/4 finale2007. PSV 1/8 finala2006. Barselona finale2005. Bajern Minhen 1/8 finala2004. druga faza takmičenja2003. druga faza takmičenja2001. Valensija 1/4 finale2000. prva faza takmičenja1999. prva faza takmičenja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track