BANE IVANOVIĆ: Žoze Murinjo mi nije odao tajne o Portugalcima!
Foto: Profimedia

Nema priče o reprezentaciji

BANE IVANOVIĆ: Žoze Murinjo mi nije odao tajne o Portugalcima!

Fudbal -
Špijun - Komandant odbrane Čelsija Bane Ivanović kaže da nije razgovarao s trenerom pred meč fudbalera Srbije u Lisabonu

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović širi optimizam uveravanjem da kvalifikacije tek počinju za „orlove“, uprkos svega jednom osvojenom bodu iz tri odigrane utakmice s Jermenijom, Albanijom i Danskom.Portugalski igračko-trenerski tandem Ronaldo-Murinjo već deceniju privlači pažnju svih svetskih medija, a Ivanović je imao priliku da odlično upozna svog menadžera u Čelsiju.O Ronaldu- Murinjo mi ništa nije rekao o Portugalcima, dok je Ronaldo najbolji igrač i oko njega se sve vrti u evropskom fudbalu, ali on sam ne čini njihov tim - zaključio je Ivanović.Najava selektora Radovana Ćurčića da bi kapiten mogao da zauzme mesto u centralnom delu obrane, umesto na boku, nije zabrinula Ivanovića.S beka na štopera- Iskreno, volim da igram i na poziciji beka i kao štoper, drago mi je što pokrivam obe pozicije, bez obzira na to što promena stvara pritisak. Spreman sam da igram gde god mi selektor kaže. Biće mnogo teško doći do cilja, ali ova ekipa zbog kvaliteta koji poseduje zaslužuje da se plasira na EP, što na kraju uvek treba dokazati na terenu. - rekao je Ivanović.Iskusni Radosav Raća Petrović, koji kaže da će meč protiv Portugala u Lisabonu 29. marta biti najava velikog preokreta na tabeli i u igri našeg tima.- Utakmica u Lisabonu neće odlučiti ništa, niti treba da sahranjujemo fudbal u slučaju negativnog rezultata. Igralo se i ranije, igraće se i posle našeg meča sa Portugalcima. Naši prethodnici u nacionalnom timu za vreme velike Jugoslavije nisu postizali značajnije rezultate, pa je fudbal opstao, a ja se nadam da ćemo se na kraju ovih kvalifikacija svi zajedno radovati plasmanu na EP - rekao je Petrović.

KapitenBOD KO KUĆA

Poslednji put se Srbija sastala sa Portugalom u Lisabonu pod vođstvom selektora Havijera Klementea, kad je rezultat bio 1:1. Strelac jedinog gola Bane Ivanović ne bi imao ništa protiv nove podele bodova.- Bod bi nam mnogo značio, možda bi bio najvažniji u celim kvalifikacijama jer bi nam doneo samopouzdanje za nastavak takmičenja. Domaćin je favorit, ali i meč s Albanijom je pokazao da ih protivnik može iznenaditi. Ne možemo ništa izgubiti, a možemo mnogo dobiti - rekao je Ivanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track