JURI TITULU: Ješić kralj Mjanmara
Foto: Dato Raši

Srbin briljira u Aziji

JURI TITULU: Ješić kralj Mjanmara

Fudbal -
Prvo mesto - Miodrag Ješić trenira Jangon junajted, koji ubedljivo vodi sa devet pobeda iz isto toliko kola

Srpski fudbalski trener Miodrag Ješić s uspehom predvodi klub Jangon junajted u Mjanmaru, koji je trenutno lider u prvoj ligi te zemlje s devet pobeda iz isto toliko kola.Ješić kaže da je za njega ovo novo iskustvo, ali da je prezadovoljan uslovima koje ima u toj azijskoj državi.- Ambicije su da se osvoji titula i da budemo deo kontinentalnih takmičenja. Klub je odlično organizovan, na čelu je ambiciozan predsednik Pju Pjo Taza, koji mnogo ulaže u klub. Najbolji pokazatelj je da su tereni odlični, sve funkcioniše na najvišem nivou i imam samo reči hvale za organizaciju Jangona - kazao je Ješić.

Dočekan kao spasilac... Ješić s predsednikom Jangon junajteda
Dočekan kao spasilac... Ješić s predsednikom Jangon junajteda

Srpski stručnjak smatra da su igrači u Mjanmaru tehnički dobro potkovani, ali da u taktičkom smislu malo zaostaju.- Ono što valja nisam menjao, ali isto tako morali su da prihvate moj način rada. To odlično funkcioniše, i prijatno sam iznenađen kako su tehnički potkovani. Malo zaostaju u taktičkim planu i malo su mekani u duelu. Svi igrači su profesionalci, nema onoga da pre podne rade u nekom kafiću ili fabrici, a po podne odu na trening.Miodrag Ješić prijatno je iznenađen Mjanmarom, a ta zemlja se poslednjih godina neverovatnom brzinom razvila.- Na svakom koraku se gradi, ima mnogo turista i zemlja se poslednjih godina razvila. Jangon je moderan grad, u kojem možete da vidite velike tržne centre, restorane sa svih meridijana, a narod je veoma ljubazan - zaključio je Ješić.

Svuda nas imaI SELEKTOR SRBIN

Miodrag Ješić otišao je u Mjanmar zahvaljujući menadžeru Ognjenu Karišiku.- Zahvaljujem se Karišiku, kao i mom pomoćniku u Jangonu Srđanu Tekijaškom. Moram da istaknem da je selektor Mjanmara naš trener Radojko Avramović, a njegov stručni štab čine Srbi Predrag Dinčić i Milovan Ćirović, s kojima provodimo najviše vremena. Hvala i ambasadoru Miodragu Nikolinu, koji nam je na usluzi 24 sata dnevno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track