(VIDEO) SENZACIJA GODINE: Fudbaleri Gibraltara pobedili Makedoniju zahvaljujući neviđenom lukavstvu
Foto: Printscreen/Youtube

Čuda se događaju

(VIDEO) SENZACIJA GODINE: Fudbaleri Gibraltara pobedili Makedoniju zahvaljujući neviđenom lukavstvu

Fudbal -
Selekcija Gibraltara za igrače do 16 godina "na prevaru" izjednačila protiv favorizovanih gostiju, a kasnije ih savladala posle penala

Selekcija Gibraltara za igrače do 16 godina ostvarila je najznačajniju pobedu u kratkoj istoriji svog reprezentativnog fudbala savladavši Makedoniju boljim izvođenim penala, čemu je prethodilo do sada neviđeno lukavstvo.

Na razvojnom turniru u organizaciji UEFA, koji se održava upravo na Gibraltaru, domaća reprezentacija je, naravno, bila totalni autsajder u duelu sa vršnjacima iz Makedonije. Međutim, uspela je da održi nerešen rezultat do finiša utakmice kada su gosti ipak uspeli da joj slome otpor i povedu posle kornera. Mali Makedonci silno su se obradovali vođstvu, pa su ga slavili prvo na protivničkoj polovini terena, a onda su nastavili da se raduju i kod klupe svoje reprezentacije...

I dok su gosti proslavljali gol, usledilo je izjednačenje!

Lukavi reprezentativac Gibraltara je uzeo loptu, stavio je na centar i pozvao saigrače da mu se pridruže. Dvojica su odmah "doletela". Lopta je odmah "izvedena" na samo nekoliko metara od sudije, koji nije zaustavio igru, a jedan domaći igrač se sa njom sjurio do praznog gola. Dok su se Makedonci opasuljili, rezultat je izjednačen!

Domaći mališani bili su beskrajno srećni. Kasnije su igrači Gibraltara bili bolji izvođači jedanaesteraca izvojevavši pobedu.

Podsetimo, Gibraltar je postao članica UEFA u maju 2013. godine, a njegova "A" reprezentacija u tekućem ciklusu kvalifikacija za EURO 2016 je debitant. Gibraltar još nije primljen u FIFA, pa se neće takmičiti u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018.

Gibraltar je, sa samo 30.000 stanovnika, najmanja od svih članica evropske fudbalske organizacije.

Snimak pogledajte od 1:31:31.

http://www.youtube.com/watch?v=GrUDP3HrYxU#t=5502

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track