KLADIONIČARSKI SKANDAL: Srbima preti i do pet godina zatvora
Foto: Reuters

Podignuta optužnica protiv rukometaša

KLADIONIČARSKI SKANDAL: Srbima preti i do pet godina zatvora

Ostali sportovi -
Nikola i Luka Karabatić, Mladen Bojinović i još 13 godina naći će se na optuženičkoj klupi na sudu verovatno u junu

Protiv najboljeg svetskog rukometaša Nikole Karabatića, njegovog brata Luke, Mladena Bojinovića i još 13 osoba podignuta je optužnica za nezakonito klađenje, a suđenje će najverovatnije početi u junu.

Prema francuskim zakonima, zabranjeno je kladiti se na utakmicu svog kluba, a pomenuti igrači se suočavaju sa optužbom da su se kladili upravo na meč svog tadašnjeg kluba Monpeljea. Sporna utakmica je odigrana 12. maja 2012. godine kada je Monpelje već bio obezbedio titulu prvaka Francuske, a na poluvremenu je vodio 15:12, da bi na kraju izgubio od autsajdera Sesona 28:31. Svi obuhvaćeni optužnicom terete se da su se kladili na Seson.

Ukupno je da pobedu autsajdera uplaćeno 24.000 evra, od čega većina na poluvremenu, kada je kvota bila ogromna.

Za to delo predviđena je kazna i do pet godina zatvora!

Braća Karabatić nisu igrala na toj utakmici, ali je Nikolina devojka Žeraldin Prije pre meča uplatila 1.500 evra, odnosno istu sumu koju je višestruki svetski prvak i olimpijski šampion sa reprezentacijom Francuske podigao nekoliko dana ranije.

Nikola Karabatić je negirao da se kladio na taj meč.

"Želeli smo i verovali da optužnica nije podignuta. Zato ćemo se sada boriti da dokažemo da je Nikola nevin. Istina je da mu preti pet godina zatvora, ali nepravedno bi bilo da bude osuđen i uslovno na pola sata, izjavio je Nikolin advokat Mišel Korbije.

Među optuženim rukometašima su i Samuel Onrubija, Dragan Gajić, Primož Prost, Isam Tej i Mikael Robin.

Inače, Nikola Karabatić (30) je rođen u Nišu, a kada je imao tri godine sa porodicom se preselio u Francusku, gde je na svet došao njegov tri godine mlađi brat Luka.

Nikola Karabatić sada nosi dres Barselone, a Mladen Bojinović igra za Pari Sen Žermen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track