Brat francuske teniserke hoće među orlove!
Foto: Instagram

Luka Mladenović odbio Francuze

Brat francuske teniserke hoće među orlove!

Fudbal -
Fudbaler Meca, čiji je otac bio rukometaš, majka odbojkašica, a kome je sestra sada teniserka, hoće dres Srbije

Porodica Mladenović iz Francuske pravi je rasadnik sportista. Posle teniserke Kristine, koja nastupa za Fed kup selekciju Francuske, za reprezentaciju Srbije, ali u fudbalu, mogao bi da zaigra njen brat Luka.Talentovani 19-godišnji fudbaler nastupa za Mec, u koji je došao pre godinu i po dana iz matičnog Bulonj-Bijankura, malog kluba iz pariskog predgrađa. Igra na poziciji defanzivnog veznog igrača, visok je 190 centimetara, zbog čega je mogao da se bavi rukometom poput oca Dragana ili odbojkom, kao njegova majka Dženita.Iz sportske porodice- Sport mi je u krvi. Išao sam kao mali na utakmice svog oca i otad sam zavoleo uzbuđenje koje donosi sport - rekao je talentovani Luka Mladenović, koji je pre fudbala trenirao rukomet i tenis.Pre dolaska u Mec za njega se interesovao i Monpelje. Prelazak na profesionalni način treniranja na početku mu je predstavljao problem jer se sa tri treninga nedeljno u bivšem klubu morao da privikava na svakodnevni rad u novoj sredini. Ipak, direktor omladinske škole Meca Denis Šefer kaže da je zahvaljujući kvalitetu i inteligenciji sve teškoće uspeo brzo da prevaziđe. Verovatno mu je prilikom adaptacije pomoglo i iskustvo sestre Kristine, koja je zbog želje da se bavi vrhunskim tenisom počela da putuje po turnirima već od 13. godine.Voli tenis- Voleo sam tokom raspusta da odlazim na sestrine turnire. Nama Srbima mnogo znači Novak Đoković, a ja sam imao priliku da ga dobro upoznam. Još se sećam naše partije bilijara - priča Luka.

Francuskinja srpskog porekla... Kristina Mladenović
Francuskinja srpskog porekla... Kristina Mladenović

Svaka častTATA IGRAO DO 52. GODINEGlava porodice Mladenović, Dragan, bio je član sjajne generacije jugoslovenskih rukometaša koja se 1984. godine okitila zlatnom medaljom na OI u Los Anđelesu, da bi dve godine kasnije osvojili titulu na SP u Švajcarskoj. Mladenović je bio golman, prva alternativa neprevaziđenom Mirku Bašiću, a u klupskoj konkurenciji branio je boje niškog Železničara. Oprostio se od aktivnog igranja 2008. godine, kao 52-godišnjak i član francuskog Dižona.

Najjači servisSNAŽNE RUKE MLADENOVIĆAKristina Mladenović (22) trenutno zauzima 56. mesto na WTA rang-listi, a na profesionalnim turnirima nastupa od 2010. godine. Osvojila je jedan grend slem u miksu s Danijelom Nestorom na Australijan openu 2014. i za Francusku nastupa u Fed kupu od 2012. Važi za teniserku s najjačim servisom budući da su joj aparati izmerili 2009. na Rolan Garosu let loptice 200 km/h na meču s Venus Vilijams.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track