BLOG UŽIVO: Lajović eliminisan u prvom kolu turnira u Hjustonu
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Lajović eliminisan u prvom kolu turnira u Hjustonu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

21:48 - Palestinci traže suspenziju Izraela, Blater protiv togaPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je danas da ne želi da Izrael bude suspendovan zbog ometanja palestinskih klubova. Blater je istakao da će pokušati da spreči da se kazni Izrael na kongresu FIFA sledećeg meseca. Fudbalski savez Palestine optužio je Izrael za ograničavanje kretanja palestinskih igrača izmedu Gaze i Zapadne obale. Palestinski savez je, takođe, naveo da će predložiti suspenziju Izraela na predstojećem kongresu. Blater je rekao da je suspendovanje nekog nacionalnog saveza nešto što "šteti celoj organizaciji". On je dodao da će se zbog tog spora sastati i sa prvim čovekom palestinskog fudbala Džibrilom Radžubom.

21:27 - Inter želi da angažuje KediruMilanski Inter pokušaće da angažuje fudbalera Real Madrida Samija Kediru, koji će na kraju sezone biti slobodan igrač. Kako prenosi "Kalčomerkato", nero-azuri će tokom leta uložiti mnogo novca da ojačaju ekipu, a jedan od prioriteta je 28. godišnji Nemac, koji je sa državnim timom osvojio titulu prvaka sveta na prošlogodišnjem Mundijalu u Brazilu. Međutim, u borbi za Kediru Inter će imati jaku konkurenciju pošto su za kvalitetnog igrača sredine terena zainteresovani Mančester Junajted, Arsenal i Šalke. Pored Kedire, Inter želi da dovede u Jaja Turea iz Mančester Sitija, kome je ponuđen odličan ugovor. Popularni klub iz Milana igra slabo ove sezone i trenutno je 10. na tabeli Serije A sa 38 bodova iz 29 utakmica.

21:20 - Lajović eliminisan u prvom kolu turnira u HjustonuSrpski teniser Dušan Lajović završio je učešće već u prvom kolu ATP turnira u Hjustonu pošto je večeras izgubio od Francuza Žeremija Šardija u dva seta - 6:4, 6:4. Šardi, koji zauzima 35. mesto na ATP listi, revanširao se Lajoviću za poraz u jedinom prethodnom međusobnom duelu, odigranom još 2011. godine u Sankt Peterburgu, gde je Srbin slavio istim rezultatom (6:4, 6:4). Protivnik Francuza u osmini finala biće Japanac Go Soeda, koji je priredio iznenađenje savladavši Australijanca Lejtona Hjuita (4:6, 7:6, 6:3). Turnir se igra za ukupan nagradni fond od 549.230 dolara.

18:52 - Savić odredio sastav za utakmicu protiv RusijeSelektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je danas sastav za utakmicu protiv Rusije u Kruševcu, u poslednjem kolu B grupe Svetske lige. Srpski vaterpolisti ulaze u taj duel rasterećeni pošto su osigurali učešće na završnom turniru i ubedljivo vode u grupi s maksimalnim učinkom. Savić je odlučio da Rusima suprotstavi sledeći sastav: G.Pijetlović, B.Mitrović (golmani), Gocić, Filipović, Mandić, S.Mitrović, Stojanović, Ćuk, Aleksić, Rađen, Ranđelović, Jakšić, Nikić i Manojlović."Okupićemo se u ponedeljak na treningu u Beogradu posle kojeg idemo Kruševac. Uveče je još jedan trening i dan kasnije utakmica. U timu neće biti Prlainovića i Duška Pijetlovića koji su umorni od velikog broja mečeva, a pozvali smo prvi put Ognjena Stojanovića", rekao je Savić.Njegovi izabranici prethodno su pobedili Španiju u Nišu (9:1) i Madridu (15:9), Nemačku u Hamburgu (19:10) i Kragujevcu (14:8) i Rusiju u Astrahanju (17:8). Srbija je branilac trofeja Svetske lige, ali ovogodišnje takmičenja ima poseban značaj pošto će pobednik izboriti direktan plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. Utakmica između vaterpolista Srbije i Rusije igra se u Kruševcu 14. aprila. Završni turnir Svetske lige biće održan od 23. do 28. juna u italijanskom gradu Bergamu.

17:48 - Argentinci i Srbi definitivno na šljaciDuel Argentine i Srbije u Dejvis kupu igraće se, kako se i očekivalo, na šljaci u hali Teknopolis u Buenos Ajresu, potvrdila je danas Međunarodna teniska federacija (ITF). Ovaj susret četvrtfinala Svetske grupe Dejvis kupa igraće se od 17. do 19. jula. Mečevi bi prvog dana trebalo da počnu u 14.00 po lokalnom vremenu (19.00 po srednjeevropskom), drugog u 15.00, a trećeg u 14.00 po lokalnom vremenu.

17:32 - Živković: Voždovcu preko potrebno samopouzdanjeTrener fudbalera Voždovca Bratislav Živković rekao je danas da je njegovoj ekipi potrebna pobeda nad Čukaričkim kako bi joj se vratilo samopouzdanje. "Očekujem pre svega dobar pristup svojih igrača i dobru utakmicu, kako bismo vratili preko potrebno samopouzdanje, koje je poljuljano. Opstanak u ligi je prioritet i pokušaću da zaštitim igrače pritiska", rekao je Živković novinarima u Beogradu. Voždovac će se sutra na svom stadionu sastati s Čukaričkim u revanšu polufinala Kupa Srbije, nakon poraza od 2:0 u prvoj utakmici na Banovom brdu. Živković zbog povreda neće moći da računa na Obioru Oditu, Nikolu Karaklajića i Predraga Sikimića, dok je Marko Adamović suspendovan. "Bićemo malo oslabljeni, imamo probleme sa pojedinim igračima, ali želimo da se pokažemo u što boljem izdanju. Svesni smo rezultata iz prve utakmice", kazao je Živković. Voždovac će dočekati Čukarički sutra od 16.30.

17:24 - PSŽ bez Luiza i Mote protiv BarseloneEkipa Pari Sen Žermena biće zbog povreda dvojice fudbalera znatno oslabljena u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona sa Barselonom iduće nedelje. Štoper David Luiz neće igrati naredne četiri nedelje, dok će vezista Tijago Mota pauzirati 10 dana. Oni su se povredili u nedelju uveče na utakmici protiv Olimpik Marseja u francuskom prvenstvu. Utakmica između PSŽ-a i Barselone igraće se u sredu, 15. aprila u Parizu.

17:12 - Dajk vratio sat, FIFA odustala od kazneSvetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da prvi čovek Fudbalskog saveza Engleske (FA) Greg Dajk neće biti kažnjen, jer je vratio luksuzni sat koji je dobio na poklon. Dajk je od Fudbalskog saveza Brazila tokom prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva dobio na poklon sat vrednosti 25.000 švajcarskih franaka. Etička komisija FIFA je potom naredila Dajku da vrati poklon do oktobra 2014. godine. Međutim, predsednik FA nije hteo da vrati skupoceni sat, već je jteo da ga proda na aukciji i da prihod da fondaciji za borbu protiv raka. Međutim, pošto mu je zaprećeno kaznom, on je sat ipak vratio.

16:52 - Boško Đurovski više nije selektor MakedonijeFudbalski savez Makedonije otpustio je danas selektora nacionalnog tima Boška Đurovskog. Upravni odbor Fudbalskog saveza Makedonije odlučio se na taj korak zbog loših rezultata tima, preneli su makedonski mediji. Reprezentacija Makedonije je sa Đurovskim na klupi na 11 utakmica upisala samo dve pobede, protiv Letonije i Luksemburga, šest poraza (protiv Španije, Slovačke, Ukrajine, Belorusije, Kameruna i Kine) i tri remija (protiv Katara, Kine i Australije). Fudbaleri Makedonije su na petom mestu Grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine sa tri osvojena boda. Zbog prevremenog raskida saradnje, a saglasno međusobnom dogovoru, Savez će Đurovskom morati da isplati 21.000 evra.

16:39 - Radnički gostuju šampionu Evrope sa imperativom pobedeTrener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da će njegova ekipa pokušati da savlada Barselonetu kako bi zadržala šanse za plasman na završni turnir tog takmičenja. Radnički sutra, u reprizi prošlogodišnjeg finala, gostuje Barseloneti u osmom kolu Lige šampiona. Kragujevčanima je potrebna pobeda u tom meču kako bi zadržali šanse za plasman na Fajnal siks, koji se ponovo igra u Barseloni. "Ne smemo zaboraviti da je Barseloneta aktuelni šampion Evrope. U dobroj su formi posle dve pobede nad Olimpijakosom i žele da osvoje drugo mesto u grupi. Uvek je teško igrati protiv njih u Barseloni, ali pokušaćemo da ih pobedimo i zadržimo šanse za plasman na završni turnir", rekao je Stevanović. Srpski predstavnik je u trećem kolu Lige šampiona savladao Barselonetu na svom bazenu sa 12:7, ali je španski tim zatim popravio formu i sada ima samo bod manje od trećeplasiranog Radničkog. Sa druge strane, Radnički ima samo poen manje od mađarskog Egera. Meč između Barselonete i Radničkog igra se sutra od 19.00.

16:32 - Kraj sezone za MunijainaMladi španski reprezentativac Iker Munijain završio je sezonu zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata kolena, saopštio je danas njegov klub Atletik Bilbao. Munijain se povredio u subotu na meču koji je njegov tim izgubio na gostovanju od Sevilje rezultatom 2:0 i pauziraće minimum šest meseci. On će propustiti finale Kupa kralja protiv Barselone, 30. maja na Nou Kampu. Dvadesetdvogodišnji napadač čitavu karijeru proveo je u baskijskom klubu, gde je odigrao 256 utakmica i postigao 36 golova. Prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Španije, dok je za seniorski tim odigrao samo jedan meč.

16:21 - Luis Enrike ne brine zbog NejmaraTrener fudbalera Barselone Luis Enrike rekao je danas da nije zabrinut zbog lošije forme Nejmara poslednjih nekoliko nedelja. Brazilski fudbaler je postigao 17 golova na 20 utakmica u Primeri, ali nije uspeo da pogodi mrežu protivnika na poslednjih pet mečeva. "Nisam zabrinut zbog Nejmara. Govorimo o igraču najviše klase za kojeg ne sumnjam da će opet početi da postiže golove... Čak i kada ne daje golove, Nejmar mnogo doprinosi ekipi", rekao je Enrike za španske medije. Ekipa Luisa Enrikea je prva na tabeli španskog šampionata sa 71 bodom, četiri više od drugoplasiranog Real Madrida. "U ovom trenutku smo u privilegiranoj poziciji, ali to ne znači da smo osvojili titulu", dodao je Enrike. Barselona sutra dočekuje Almeriju u 30. kolu Primere.

16:14 - Torpedo opet kažnjen zbog navijačaFudbalski klub Torpedo iz Moskve je zbog rasističkih ispada svojih navijača kažnjen po četvrti put ove sezone i moraće da još dva meča igra pred praznim tribinama. Fudbalski savez Rusije je danas saopštio da je moskovski klub kažnjen jer su navijači Torpeda tokom nedeljnog meča protiv Arsenal Tule istakli nacistički transparent. Ova kazna neće stupiti na snagu pre maja, jer je Torpedo već kažnjen. Torpedo je sredinom marta kažnjen sa dve utakmice pred praznim tribinama, pošto su navijači tog kluba na rasnoj osnovi vređali igrača Zenita Hulka. Zbog sukoba s pristalicama Arsenala, navijačima Torpeda je zabranjeno i da idu na naredna tri gostovanja tog kluba.

16:07 - Riberi: Van Gal je loš čovekFrank Riberi otkrio je da nije imao dobar odnos sa Lujom Van Galom, u vreme kada je Holanđanin trenirao Bajern. Uprkos tome što su u sezoni 2009/10 osvojili duplu krunu i igrali finale Lige šampiona, Van Gal i Riberi se nisu dobro slagali."Imali smo dosta problema na ljudskoj bazi. Njegova ideja je bila da mu imena nisu bitna, da u timu nema nijedne zvezde i da svako treba iznova da se dokazuje. Od prvog kontakta, bili smo na ratnoj nozi. Kao profesionalac, brzo izgubite poverenje u takvog čoveka. On postiže velike stvari na terenu, ai Van Gal je loš čovek", rekao je Francuz iz Bajerna.

16:00 - CAF podržava BlateraPredsednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Isa Hajatu rekao je da će ceo afrički kontinet podržati Sepa Blatera na izborima predsednika Svetske fudbalske federacije (Fifa). "Sve 54 zemlje-članice Fifa glasaće za Blatera", rekao je Hajatu na kongresu u Kairu, kojem prisustvuje i Blater. Afričke zemlje tradicionalno podržavaju Blatera i redovno glasaju za njega. Izbor predsednika Fifa održaće se 29. maja u Cirihu. Kandidati su i jordanski princ Ali bin el Husein, Luiš Figo i predsednik Fudbalskog saveza Holandije Majkl van Prag.15:28 - Krunić: Jagodina ne razmišlja o rezultatuTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić izjavio je da se njegova ekipa u revanš meču polufinala Kupa Srbije protiv Partizana neće opterećivati rezultatom, već da će pokušati da odigra dobru utakmicu. "U prvoj utakmici koju smo izgubili sa 3:0, pokušali smo da napadnemo Partizan i damo gol. Partizan nam je dao dva gola iz klasičnih kontri i to je pokazatelj da smo išli da se nadigravamo. To ćemo da uradimo i na ovoj utakmici", rekao je Krunić "Nećemo razmišljati o rezultatu, već ćemo pokušati da odigramo jednu dobru, otvorenu utakmicu. Nismo opterećeni rezultatom, nema pritiska. Imamo nepovoljan rezultat i toga smo svesni, ali mi to ne gledamo. Ovi momci su pokazali da mogu da igraju protiv svakoga i daćemo sve od sebe da se predstavimo u što boljem svetlu", ocenio je Krunić. Revanš utakmica polufinala Kupa Srbije između Jagodine i Partizana igra se sutra u Jagodini od 19.00.

15:00 - Gvardiola: Imam samo 16 igrača, ali naći ću rešenje Trener fudbalera Bajerna iz Minhena, Pep Gvardiola rekao je da za meč četvrtfinala Kupa Nemačke, protiv Bajer Leverkuzena, ima samo 16 igrača, a njegov posao je da i u takvoj situaciji nađe rešenje. Bajern sutra gostuje u Leverkuzenu u četvrtfinalu Kupa Nemačke, kada Gvardiola zbog povreda neće moći da računa na Arjena Robena, Franka Riberija, Havija Martinesa, Davida Alabu i Bastijana Švajnštajgera. "Švajnštajger neće biti spreman na vreme. I nastup Holgera Badštubera je neizvestan. Imamo samo 16 igrača na raspolaganju, ali i to je deo igre. Moj posao je da nađem rešenje. Ne tražimo izgovore. Ovo će biti veliki izazov za Bajern", rekao je Gvardiola za nemačke medije. Meč četvrtfinala Kupa Nemačke između Bajerna i Bajera igra se sutra u Leverkuzenu od 20.30.

14:45 - Jokić najbolji mladi igrač ABA ligeKošarkaš Mega Leksa Nikola Jokić proglašen je za najboljeg mladog igrača ABA lige u sezoni 2014/2015, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja. Jokiću je ovo bila druga godina u ABA ligi i izabran je za MVP-ija ligaškog dela takmičenjaOn je prosečno beležio 15,4 poena i 9,25 skokova po utakmici i samo tri puta nije uspeo da stigne do dabl-dabl učinka.Prošle godine ovu nagradu dobio je bivši igrač Cibone Dario Šarić.14:15 - Teljo pauzira četiri nedelje, ne igra protiv BajernaFudbaler Porta Kristijan Teljo pauziraće tri do četiri nedelje zbog povrede butnog mišića, prenosi portugalska "A bola".Španac, koji igra na pozajmici iz Barselone, propustiće oba meča četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna, 15. i 21. aprila.Teljo je ove sezone postigao sedam golova na 24 utakmice i neće biti u ekipi ni u derbi meču portugalskog šampionata protiv Benfike 29. aprila. On je za Barselonu od 2011. u Primeri igrao na 59 utakmica i postigao 11 golova, dok je za A tim Španije odigrao jednu utakmicu.

13:52 - Milan Mačvan MVP drugog kola SuperligeKošarkaš Partizana Milan Mačvan proglašen je za najkorisnijeg igrača drugog kola Superlige Srbije, objavljeno je na sajtu tog takmičenja. Mačvan je na utakmici protiv Mega Leksa, koju su crno-beli dobili sa 82:68, imao učinak od 17 poena, devet skokova, dve asistencije i četiri iznuđena faula i tako došao do indeksa korisnosti 25. Na listi najkorisnijih igrača Superlige Srbije, posle 2. kola, vodi centar Crvene zvezde Boban Marjanović sa 53 indeksnih poena, ispred Milana Mačvana, koji ima 51 i pleja Mega Leksa Nenada Miljenovića sa 44.

13:22 - Liju Ksijang potvrdio da se povlačiBivši olimpijski šampion na 110 metara s preponama, kineski atletičar Liju Ksijang potvrdio je danas da je odlučio da zbog učestalih povreda završi karijeru. Liju Ksijang je na svom blogu danas napisao da je odluka koju je doneo bolna, ali da nije imao drugog izbora. On se nije takmičio otkako je zbog povrede Ahilve tetive povukao sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. Ksijang se, takođe, zbog slične povrede nije takmičio i na Igarama u Pekingu 2008. godine. Liju Ksijang je postao je jedan od najpoznatijih kineskih sportista kada je na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine osvojio zlatnu medalju u trci 110 metara s preponama.12:55 - Milojević: Još nismo u finalu, ali verujem da ćemo uspetiTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da je njegov tim uoči revanša polufinala Kupa protiv Voždovca oprezan, uprkos velikoj prednosti iz prvog meča (2:0), ali da veruje u istorijski, prvi plasman u finale."Očekuje nas drugo poluvreme polufinala, igramo sa protivnikom kojeg dobro znamo. Voždovac je skoro promenio trenera, ali nisu promenili stil igre. Ništa nije gotovo, ali imamo lepu šansu da pišemo istoriju kluba", rekao je Milojević.On je istakao da je Voždovac kvalitetan tim i dodao da ne zaslužuje mesto u donjem delu tabele."Respektujemo Voždovac, ne razmišljamo o prednosti, ulazimo u meč kao da je 0:0. Kup je specifično takmičenje i šanse su pođednake. Učinićemo sve da se plasiramo u finale", rekao je Milojević.Utakmicu će zbog suspenzije propustiti jedan od najstandardnijih igrača Rajko Brežančić, ali Milojević nije želeo da otkrije ko će ga zameniti.

12:32 - Mutombo izabran u košarkašku Kuću slavnihJedan od najboljih blokera u istoriji američke NBA lige, Dikembe Mutombo, biće primljen u košarkašku Kuću slavnih. Četrdesetosmogodišnji Mutombo, koji je rođen u Zairu, današnjoj Demokratskoj Republici Kongo, proveo je 18 sezona u NBA ligi, a u četiri je proglašavan za najboljeg defanzivca. Takođe, osam puta je bio učesnik „Ol star" utakmica, pet puta je proglašavan za najboljeg blokera sezone, a drugi je u istoriji lige po broju blokada (3.289). Tokom karijere Mutombo je nastupao ua Denver, Atlantu, Filadelfiju, Bruklin, Njujork i Hjuston.Pored Mutomba, u košarkašku Kuću slavnih izabrani su bivši NBA igrači Džo Džo Vajt i Spenser Hejvud, trener Džon Kalipari, sudija Dik Baveta i trostruki dobitnik MVP priznanja u ženskoj američkoj ligi (WNBA) Lajza Lesli. Svečana ceremonija zvaničnog prijema u Kuću slavnih biće održana 11. septembra u Springfildu, u američkoj državi Masačusets.

11:50 - Omladinci Zvezde ponovo na finalu Lige šampionaOmladinci Crvene zvezde predstavljaće treću godinu zaredom Srbiju na Međunarodnom dečijem forumu "Fudbal za prijateljstvo", koji će od 4. do 7. juna biti održan u Berlinu. Omladince Zvezde vodi trener Nebojša Stamenković i aktuelni su lideri na tabeli domaćeg prvenstva u tom uzrastu.Manifestaciji u Nemačkoj, između ostalog, prisustvocaće fudbaleri Rapida, Bate Borisova, Standarda iz Liježa, Ludogoreca, Dinama iz Zagreba, Sparte iz Praga, Šalkea, Lacija, Varšave, Zenita, Slovana, Atletiko Madrida, Čelsija i Galatasaraja.Projekat "Fudbal za prijateljstvo" ima za cilj da promoviše ideje tolerancije, jednakosti i zdravog načina života među omladinom kroz jednu od najpopularnijih igara na svetu - fudbal. Tokom Foruma, mladi sportisti imaće priliku da se druže sa vršnjacima iz 24 zemlje, upoznaju poznate fudbalske asove, kao i da učestvuju na Međunarodnom turniru u uličnom fudbalu.Svi učesnici foruma prisustvovaće finalu Lige šampiona na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

11:20 - Ajaks dovodi Gudelja za šest miliona evraFudbalski reprezentativac Srbije Nemanja Gudelj karijeru bi mogao da nastavi u Ajaksu, prenosi danas holandski Telegraf.Ugovor bi trebalo da bude potpisan na pet godina, a Ajaks je spreman da za igrača sredine terena AZ Alkmara izdvoje šest miliona evra.Sin nekadašnjeg levog beka Partizana Nebojše Gudelja ima 23 godine, a pre Alkmara igrao je za Bredu.Ove sezone u svim takmičenjima odigrao je 32 utakmice i postigao 10 golova. Za reprezentaciju Srbije zabeležio je devet nastupa i jedan pogodak.

10:40 - Boltov trener Mils: Getlin nam nije pretnjaNajbrži čovek na planeti Jamajčanin Usein Bolt nema konkurenciju što će dokazati na ovogodišnjem šampionatu sveta u Pekingu, tvrdi njegov trener Glen Mils.On smatra da Amerikanac Džastin Getlin, koji je ostvario najbolji rezultat u 2014, ne može da bude pretnja Boltu, koji je prošlu sezonu praktično propustio zbog povreda."Sve protivnike izuzetno respektujemo, pa tako i Getlina. Ipak, Bolt ove sezone zaista nema razloga da strepi", rekao je Mils agenciji Rojters.Bolt će na šampionatu sveta u Pekingu jurišati na treće zlato na 100 metara i četvrto na 200.Getlin je u Boltovom odsustvu dominirao u Dijamantskoj ligi prošle sezone, završivši godinu kao najbrži u obe sprinterske discipline, uz lične rekorde na 100 - 9,77 i 200 metara - 19,68 sekundi.

09:50 - Bruklin bolji od PortlandaU košarkaškoj NBA ligi odigran je samo jedan meč - Bruklin je savladao ekipu Portlanda sa 106:96. Najefikasniji u redovima Bruklina bio je Bruk Lopez sa 32 poena i u potpunosti je nadigrao svog brata blizanca, Robina, u ekipi Portlanda, koji je ubacio samo osam. Pored Lopeza u redovima Bruklina, koji je sve bliži plej-ofu, istakli su se i Deron Vilijam sa 24, dok je Tadeuš Jang postigao 20 poena. Portlandu za trijumf nije bila dovoljna ni odlična partija Demijana Lilarda, koji je postigao 36 poena. Lilarda su dobro pratili Mejers Leonard sa 17 i Si Džej Mekolum sa 15 poena.

09:10 - Borzakovski selektor RusijeBivši olimpijski šampion na 800 metara Jurij Borzakovski postavljen je za selektora ruske atletske reprezentacije.Osvajač zlata na Igrama u Atini 2004, imenovan je u februaru za vršioca dužnosti, pošto je dotadašnji selektor Valentin Maslakov podneo ostavku posle doping skandala, odnosno suspenzije četvoro olimpijskih šampiona.Ministar sporta Vitalij Mutko zvanično je imenovao Borzakovskog za selektora, saopštila je portparol Atletske federacije Rusije Alja Glušenko. 08:40 - Alonso: Želim da osvojim trofej nemačkog KupaFudbaler minhenskog Bajerna Ćabi Alonso rekao je da će se njegov tim boriti za trofeje u svim takmičenjima, uključujući i Kup Nemačke.Iskusni španski internacionalac osvojio je FA kup kao igrač Liverpula i Kup kralja u dresu Real Madrida, a sada želi da sa Bavarcima dođe i do trijumfa u nemačkom Kupu.U četvrtfinalu tog takmičenja Bajern gostuje Bajeru iz Leverkuzena i Chabi Alonso ocenjuje da branioca trofeja čeka težak zadatak."Biće veoma teško, Leverkuzen voli da igra napadački. Ako želimo pobedu moraćemo da prikažemo svoj najbolji fudbal. Osvojio sam FA kup i Kup kralja, sada želim da se borimi za trofej u Nemačkoj", izjavio je Alonso.Četvrtfinalna utakmica između Bajera Leverkuzen i Bajerna Minhen igra se u sredu u Leverkuzenu od 20.30.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track