(VIDEO) VELIKA ČAST: Fudbaler Partizana Ninković među deset najvećih talenata u Evropi
Foto: Dado Đilas

Uz rame Heseu, Depaju, Draksleru...

(VIDEO) VELIKA ČAST: Fudbaler Partizana Ninković među deset najvećih talenata u Evropi

Fudbal -
Britanski list napravio izbor kako bi odgovorio treneru Liverpula Rodžersu, koji tvrdi da Sterling nema premca po potencijalu

Fudbaler Partizana Nikola Ninković našao se u odabranom društvu. Cenjeni britanski "Gardijan" svrstao ga je među deset najvećih talenata u Evropi.

"Vezista je sa 17 godina nosio kapitensku traku Partizana i do sada je izrastao u ključnog igrača srpskog kluba", stoji u objašnjenju "Gardijana".

Britanski list je malo preterivao obrazlažujući svoj izbor.

"Ninković je bio suspendovan na 12 meseci, tokom kojih nije imao pravo igranja za nacionalni tim, jer je bio učesnik incidenata u Kruševcu 2012. godine, tokom meča baraža za Evropsko prvenstvo mladih reprezentacija između Srbije i Engleske", podsetio je "Gardijan".

Takođe, procenjuje se da je tržišna vrednost 20-godišnjeg ofanzivnog veziste Partizana 750.000 funti, što je nešto više od milion evra.

Pored Ninkovića, među deset najtalentovanijih mladih fudbalera Evrope "Gardijan" je svrstao i dvojicu Hrvata, Matea Kovačića (Inter) i Alena Halilovića (Barselona), zatim dvojicu igrača Šalkea, Maksa Majera i Julijana Drakslera, Turčina iz Leverkuzena Hakana Čalhanoglua, Memfisa Depaja iz PSV Ajndhovena, Davija Klasena iz Ajaksa, Argentinca Paula Dibalu iz Palerma i napadača madridskog Reala Hesea Rodrigeza.

Inače, "Gardijan" je ovaj izbor napravio kao reakciju na izjavu menadžera Liverpula Brendana Rodžersa, koji je rekao da je njegov napadač Rahim Sterling bez premca najveći talenat na "starom kontinentu". Novinari britanskog lista smatraju da Ninković i ostala devetorica po potencijalu mogu da pariraju Sterlingu.

http://www.youtube.com/watch?v=HKZDLGBh47M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track