AFERA FUTSAL: Kladili se protiv sebe, a pobedili?
Foto: Fonet

Pozadina nameštene utakmice

AFERA FUTSAL: Kladili se protiv sebe, a pobedili?

Fudbal -
Do mene su došle priče da su pojedinci u dvorani gužvali i bacali kladioničarske listiće, izjavio komesar lige Bošković

Odmotava se klupko nameštene utakmice u futsalu Mungosi - SAS (8:9), odigrane u okviru meča poslednjeg kola Prve futsal lige. Sve je izvesnije da je meč obilovao neregularnostima zbog klađenja u kojem su, nezvanično, posredno ili neposredno učestvovali pojedini igrači.

- Do 35. minuta je utakmica tekla sportski, a od 36. minuta do kraja meča dešavale su se stvari koje nikada nisam video u istoriji bilo kog sporta ili takmičenja. Službena lica koja su bili akteri meča nisu se snašla, trebalo je prekinuti utakmicu, ali sve se jako brzo izdešavalo i situacija je bila potpuno nova i neočekivana - kaže Radenko Bošković, komesar za takmičenje Prve futsal lige.Da li imate informacije da su se pojedini igrači SAS kladili na pobedu Mungosa i da su namerno zbog toga hteli da izgube?- Te priče su došle i do mene, da su pojedinci u dvorani bacali i gužvali kladioničarske listiće, ali za to su potrebni dokazi. To će neko da istražuje, deo posla koji je u mom delokrugu sam završio. Prikupio sam materijal, napisao svoje mišljenje i prosledio to disciplinskoj komisiji, kao i oficiru za integritet FSS.Priča se da su pojedini fudbaleri SAS nudili igračima Mungosa novac za vreme trajanja utakmice.- Čuo sam i to, takođe, ali za to su isto potrebni dokazi.Šta se dešava sa snimkom meča. Da li će biti objavljen?- Mislim da to neće ići u javnost.Kakav je dalji status timova?- Oba tima su suspendovana. Tako da je SAS bez borbe izgubio meč protiv Smedereva u okviru plej-ofa. Danas je sednica disciplinske komisije, sada je sve na njima - zaključio je Bošković.

Lepša strana futsalaMATIĆ I SAVIĆ NA UBUU senci skandala oko nameštanja odigrana je i utakmica na Ubu u okviru finala Kupa Srbije između Bečeja i Ekonomca (3:1). Meč je gledao Nemanja Matić, a pehar Bečeju predao je legendarni Dule Savić.- Utakmica je dobila velike pohvale sa svih strana. Na iznenađenje mnogih, pobedio je Bečej, ali je glavni utisak pobeda futsala - rekao nam je Bošković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track