AJAKSOVE METODE: Rišairo za kaznu otvarao kapiju
Foto: Profimedia

Fudbaler sankcionisan zbog kašnjenja

AJAKSOVE METODE: Rišairo za kaznu otvarao kapiju

Fudbal -
VASPITNA Frank de Bur poslao Živkovića da dva dana otvara i zatvara vrata na klupskom parkingu za platu

Da li u Srbiji može neko da zamisli scenu u kojoj mladi as Partizana ili Crvene zvezde na ulasku u klupski parking otvara i zatvara vrata saigračima i ostalim zaposlenima u automobilima? E, to se dogodilo u Ajaksu njihovoj zvezdi srpskih korena Rišairu Živkoviću. Po kazni, naravno!Odluku je doneo trener prve ekipe Frank de Bur, isprovociran „debelim“ kašnjenjem talentovanog napadača na trening. Priča se da su svi zaposleni u Ajaksovom sportskom centru bili iznenađeni prizorom kada im je Živković prvi put otvorio kapiju, ali se ista stvar ponovila i narednog dana.- Rišairo je dva dana radio na parkingu zbog toga što mu se kašnjenje ponovilo. Verujem da je iz ove kazne Franka de Bura izvukao pouke - rekao je Sjak Svart, njegov menadžer.

Kapija na kojoj se uči šta je Ajaks...
Kapija na kojoj se uči šta je Ajaks...

De Burova namera je bila da kažnjavanjem Živkovića ne ošteti klub jer bi mu odstranjivanjem iz tima bilo dozvoljeno „lenčarenje“ ili treniranje u laganom ritmu, od čega bi samo prestupnik imao korist. Trener veruje da je izlaskom na kapiju Živković odrađivao platu, iako postoji ogromna disproporcija između mesečne nadoknade za igrača i cene portirskog posla. Podsećanja radi, Živković je prošlog leta doveden iz Groningena za 2,5 miliona evra, a trener omladinske U19 reprezentacije Holandije Aron Vinter ga je već kažnjavao zbog kašnjenja.

Ko je KoADRIJANSE JE ZNAO DA KAŽNJAVAU Ajaksu postoji duga tradicija zanimljivih kazni koje su njihovi treneri određivali nedisciplinovanim fudbalerima. Najzanimljivije je određivao Ko Adrijanse, koji je Šoti Arveladzeu naredio trčanje deset dužina u sali za konferencije jer je izbegao novinare posle utakmice. Golmana Bogdana Lobonta iz Rumunije je pričanje telefonom tokom sastanka ekipe koštalo jedan dan rada na klupskoj telefonskoj centrali, dok je dugo sedenje za stolom posle večere Aronu Vinteru donelo čišćenja stolova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track