U SUPERLIGI NIJEDAN TRENER NEMA TITULU: Srpske klubove vode početnici ili neznalice!
Foto: Saša Pavlić

JADNO

U SUPERLIGI NIJEDAN TRENER NEMA TITULU: Srpske klubove vode početnici ili neznalice!

Fudbal -
KURIOZITET Koji god klub da trijumfuje na kraju, do toga će ga dovesti trener kome će to biti prvi pehar u Srbiji

Renome srpskog fudbala iz dana u dan sve više pada, liga je sve nekvalitetnija, a kuriozitet je što nijedan od 16 trenera najboljih srpskih klubova nikad u svojoj karijeri nije osvojio šampionsku titulu u Srbiji.Odluka čelnika Crvene zvezde da u junu, odmah nakon osvajanja pehara, i to prvog posle šest sušnih godina, smene Slovenca Slavišu Stojanovića, dovela je do apsurdne situacije da nijedan stručnjak u Srbiji ne zna kako se postaje šampion svoje zemlje. To praktično znači da će, bez obzira na to koji tim ove godine bude šampion, do tog uspeha stići s klupe predvođen trenerom kome će ovo biti prvi takav uspeh u karijeri.

Trenutno najbliži osvajanju tog cilja je Zoran Milinković, koji ima realne osnove da s Partizanom osvoji titulu, jer je on tek pre nešto više od mesec dana došao na tu funkciju, nakon smene Marka Nikolića, koji takođe nikad nije osvajao titulu.Ovaj zanimljivi statistički podatak samo je još jedan pokazatelj kako se treneri u Srbiji olako troše, a kako oni koji vrede ne žele da rade u našem fudbalu, koji je prepun nelogičnosti i „nikad regularnijih prvenstava“.

NajboljiKOSANOVIĆ ŠAMPION KINEMilorad Kosanović bez dileme je najzvučnije trenersko ime u Jelen Superligi i jedini koji zna kako se osvaja šampionska titula. On je u periodu od 2000. do 2002. bio trostruki šampion Kine s ekipom Dalijena, a uz to je osvajao dva tamošnja Superkupa i jedan FA kup, dok je 2001. bio finalista azijskog Kupa pobednika kupova i samo mu nedostaje takav uspeh u Srbiji. On ga jeste ostvario tokom boravka u Vojvodini, ali kao direktor, a ne kao trener.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track