SELEKTOR ĆURČIĆ: Ja sam odgovoran za sukob Kolarova i Mitrovića
Foto: Fonet Radovan Curcic

SELEKTOR ĆURČIĆ: Ja sam odgovoran za sukob Kolarova i Mitrovića

Fudbal -
Nervoza je, dodaje on, normalna i očekivana s obzirom na trenutni položaj Srbije u kvalifikacijama i verovatno presudni meč protiv Danske 13. juna u Kopenhagenu

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Azerbejdžan u prijateljskom susretu sa 4:1, a istog dana saznali smo za nemilu scenu na treningu, koja se dogodila protekle nedelje, a u kojoj su akteri bili Aleksandar Kolarov i Stefan Mitrović.

Posle utakmice sa Azerbejdžanom, selektor Radovan Ćurčić je, odgovorio na pitanje o koškanju dvojice reprezentativaca, što se, ruku na srce, često dešava na treninzima.

Ćurčić je preuzeo odgovornost na sebe, rekavši da je od reprezentativaca i tražio "mušku igru", čvrste duele... Nervoza je, dodaje on, normalna i očekivana s obzirom na trenutni položaj Srbije u kvalifikacijama i verovatno presudni meč protiv Danske 13. juna u Kopenhagenu."Situacija se dogodila pre četiri dana na treningu i svi krivicu preuzimam na sebe. Želeo sam treninge ove nedelje sa puno duela, sa dosta takmičenja, agresije… Imamo jedan bod u kvalifikacijama, ne možemo lagano da treniramo. Nije to bilo ništa što se dogodilo ni prvi ni poslednji put, važno je da nije preraslo u veći konflikt. Sutradan smo imali još bolji trening. Nama je bitno da su ta dva igrača posle pet minuta bili u još boljim odnosima nego pre toga. Jednostavno, uz puno kontakta došlo je do duela. Nismo nimalo mirni jer imamo jedan bod, nervozni smo previše i želimo što pre da izađemo iz ove situacije. Sve su to logične posledice", kaže selektor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track