(VIDEO) VRELA SRCA, A HLADNE GLAVE: Sećate li se šta su sve Orlići prošli na putu do vrha sveta
Foto: AP

Junaci trilera

(VIDEO) VRELA SRCA, A HLADNE GLAVE: Sećate li se šta su sve Orlići prošli na putu do vrha sveta

Fudbal -
Reprezentacija Srbije je do titule prvaka na Mundijalitu došla posle četiri meča nokaut faze rešena u produžecima ili na penale

Srbija je šampion sveta!

"Orlići" su do titule planetarnog prvaka na Mundijalitu na Novom Zelandu došli zahvaljujući receptu selektora Veljka Paunovića: "Vrela srca, a hladne glave".

Glave su srpskim junacima bile hladne i u kritičnim momentima, kada su bili na ivici eliminacije. Tako su pokazali koliko su veliki, tako su i došli do vrha sveta.

Omladinska reprezentacija Srbije je verovatno jedina koja je do trijumfa na velikom takmičenju došla a da je svaki meč nokaut faze dobila posle produžetaka ili penala.

Podsetimo se puta Paunovih "orlića" do fudbalskog sazvežđa.

Posle poraza od Urugvaja (0:1) na premijeri Svetskog prvenstva, u utakmici u kojoj su bili bolji rival, "orlići" su sa po 2:0 savladali Mali i Meksiko i kao prvoplasirani u grupi plasirali se u osminu finala. A onda su počele drame...

Mađarska je do 91. minuta meča osmine finala vodila 1:0, a onda je Ivan Šaponjić doneo izjednačenje. Isti igrač je u 118. minutu poslao loptu, koju je Talaber sproveo u sopstvenu mrežu za prolaz Srbije u četvrtfinale.

http://www.youtube.com/watch?v=46Ip9yjfDR8

Usledio je onda duel sa Amerikancima. Posle 120 minuta igre golova nije bilo, pa se pristupilo izvođenju penala. "Orlići" su propustili da realizuju dve meč lopte, ali ne i četvrtu. I tada je, kao i u finalu, "meč viner" bio Nemanja Maksimović.

http://www.youtube.com/watch?v=TiqIZyeh8mY
Andrije Živkovića, Šaponjić.
http://www.youtube.com/watch?v=XkmjM_LqCRw

I onda veliko finale... Favorizovani Brazil šokiran je u 118. minutu za istorijski uspeh "orlića".

http://www.youtube.com/watch?v=TWc2hJuV560

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track