TVORAC USPEHA: Pročitajte šta je Veljko Paunović rekao o svetskim prvacima
Foto: Reuters

Titulu posvetio pokojnom ocu

TVORAC USPEHA: Pročitajte šta je Veljko Paunović rekao o svetskim prvacima

Fudbal -
Selektor omladinske reprezentacije nahvalio svoje izabranike, ali i rivala

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je posle pobede nad Brazilom (2:1) da je njegov tim više želeo da osvoji titulu prvaka sveta.

"Imali smo sreće, ali sreća je sastavni deo fudbala i morate da je zaslužite. Mislim da je moj tim više hteo pobedu i da osvoji ovaj trofej", rekao je Paunović.

On je istakao da će ova generacija srpskih fudbalera napraviti velike karijere.

"Moji momci mogu da se popnu na vrh sveta i u seniorskoj konkurenciji. U ovoj generaciji ima mnogo dobrih igrača i oni će u narednih 10 godina igrati najveće utakmice, kako u reprezentaciji, tako i u najboljim klubovima na svetu. Vreme ja za ovu generaciju da odmah odraste i kaže zbogom igranju u mlađim kategorijama", dodao je Paunović.

On je titulu posvetio svom pokojnom ocu Blagoju, nekadašnjem legendarnom fudbaleru Partizana i reprezentacije Jugoslavije.

"Prvenstveno želim da se zahvalim našem narodu i zemlji, zbog podrške koju smo imali ovde na Novom Zelandu i širmo sveta. Ovaj trofej posvećujem mom ocu, koji je preminuo pre šest meseci. Ovo je za njega".

Srpski selektor je čestitao protivniku i rekao da je selekcija Brazila takođe zaslužila tofej.

"Mnogo smo naučili od njih i čestitam im na neverovatnom fudbalu, koji su prikazali danas", zaključio je Veljko Paunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track