(VIDEO) OTAC  ŠAMPIONA MANDIĆA: Veljko verovao u Stanišu, a on je pobedu posvetio pokojnoj majci
Foto: Profimedia

Intervju

(VIDEO) OTAC ŠAMPIONA MANDIĆA: Veljko verovao u Stanišu, a on je pobedu posvetio pokojnoj majci

Fudbal -
On i Sergej Milinković - Savić su cimeri i osobe zadužene za atmosferu u timu. Zvali su me i obojica samo rekli da je ludnica i da se spremamo za doček u ponedeljak, kaže ponosni Dragiša

Fudbalska reprezentacija Srbije, igrači do 20. godina starosti osvojila je u nedelju, 20. juna 2015. godine, titulu prvaka sveta za igrače do 20. godina starosti, a jedan od dva gola u pobedi nad Brazilom postigao je napadač Čukaričkog Staniša Mandić.

Nekoliko sati po okončanju utakmice na Novom Zelandu Stanišin otac Dragiša i sam fudbalski trener za Kurir sport je rekao:

"Nemam reči. Svi smo u šoku! Znali smo da su dobri, ali mislim da je malo ko verovao da mogu da se popnu na krov sveta. Trebaće i nama i njima prilično vremena da shvatimo veličinu ovoga što su Staniša i drugari uradili", kaže ponosni Dragiša.

On ističe, da se danas na kratko čuo sa sinom.

"On i Sergej Milinković - Savić su cimeri i osobe zadužene za atmosferu u timu. Zvali su me i obojica samo rekli da je ludnica i da se spremamo za doček u ponedeljak".

Tu Dragišina priča na momenat zastaje:

"Uh... Staniša je skroman momak i nema posebnih želja. Njegova majka Dragana preminula je kada je imao 13 godina, pogled u nebo, srce i suza u oku posle pobede namenjeni su njoj. Nekako tada je i počeo naš fudbalski put iz Kamenog nadomak Herceg Novog, čijim meštanima se posebno zahvaljujem. Tamo su svi kafići i sada pod opsadom, trešti muzika, slavi se, jede i pije u čast njihovog Staniše i čitavog tima selektora Paunovića."

Na pomen selektora Veljka Paunović, Dragiša Mandić je reagovao sa mnogo emocija.

"Mnogo mu hvala. On i njegov stručni štab verovali su u Stanišu od samog početka. Bilo je kritika, ali Veljko je ostao dosledan i svoj. Kasnije se to svima vratilo, jer smo Stanišinim golom otišli na Evropsko prvenstvo, pa i na ovaj šampionat, koji se završio za sve nas neočekivanom titulom za Srbiju."

http://www.youtube.com/watch?v=kduzNKnEkVk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track