PLAKALI OD SREĆE: Dirljiv susret zlatnih orlića sa porodicom i devojkama

Svetski prvaci svečano dočekani u Srbiji

PLAKALI OD SREĆE: Dirljiv susret zlatnih orlića sa porodicom i devojkama

Fudbal -
„Rajko bolji od Bufona”, orilo se Surčinom u trenutku kada je kapiten svetskih šampiona sa saigračima izneo pehar iz aviona, posle 20 sati leta sa Novog Zelanda
1 / 8

ALAL VERA Sjajan potez dame u uniformi na aerodromu POLICAJKA HTELA STEFANU DA PLATI SLADOLEDKada su na aerodromu “Nikola Tesla” videli frižider sa sladoledima, “orlići” su pohitali da se zaslade. Ipak, Stefan Milošević se našao u problemu. Nije imao sitniju novčanicu od 2.000 dinara.- Nemaš ništa sitnije? Jao, pa ja nemam da ti vratim - rekla je prodavačica i čekala rasplet situacije.

Tik pored stajala je policajka, koja je bila spremna da učini gest vredan divljenja.- Nije problem. Evo, ja ću da platim za dečaka - bez ustezanja se ponudila gospođa u uniformi.

Ipak, nije bilo potrebe za velikodušnim gestom jer su drugovi srpskom reprezentativcu dali sitan novac kojim je on platio sladoled.

Inače, da su zlatni klinci još deca najbolje se videlo kada su munjevitom brzinom pohrlili ka frižideru sa ledenom poslasticom. Baš kao i Jovanovićeve suze i sve što su zlatna srpska deca učinila u prethodne dve nedelje.

Sestra braće Milinković-SavićJANA: ZNALA SAM DA BATA POBEĐUJEDvostruko zadovoljstvo u porodici Milinković-Savića. S razlogom, iznedrili su dva šampiona! Na dočeku brojna familija, prijatelji i mala Jana, rođena Vanjina i Sergejova sestra.- Bila sam nervozna dok sam gledala utakmice na Svetskom prvenstvu. Samo sam za finale bila smirena - rekla nam je mala Jana i pojasnila:- Znala sam da ćemo pobediti, zato nije bilo potrebe za nervozom.Kada je lopta u Sergejovim nogama, Jana otvori četvore oči.- Uf, nije mi lako kada promaši neku šansu. Ali znam da nije baš jednostavno dati gol, pa ga razumem.Buduća košarkašica krenula je maminim stopama i opredelila se za igru pod obručima. Na pitanje da li je poslala poruku bratu pred finale, imala je zanimljiv odgovor.- Znala sam da će biti dobar i nije bilo potrebe da mu bilo šta šaljem - uz osmeh će Jana.

Sestra Vukašina JovanovićaVULETOVE SUZE NATERALE I MENE U PLAČ“Jovanović 14”. Ponosno je sijalo na leđima sestre dečaka čije su suze po završetku finala raznežile ceo svet.- Emocije naviru. Neverovatan je osećaj. Tek jutros mi se povratio glas. Veoma, veoma emotivno je bilo kada smo videli one suze. Dugo sam plakala. Cela Srbija je to emotivno doživela - priča Vuletova sestra za Kurir.Mali Jovanovićevi sestrići Andrija i Ana nestrpljivo su cupkali oko mame čekajući da vide voljenog ujku. Pripremili su mu i poseban poklon - zastavu Srbije sa porukom zahvalnosti.- Najveće iznenađenje bilo mu je što je tata došao na doček. Slabije mu je srce, pa izbegava da se pojavljuje na ovakvim događajima. Kada ga je Vule video, tu mu je bio najveći poklon.Osim što je sjajan fudbaler, Jovanović je i veliki šaljivdžija. Tako je posle finala pozvao sestru i rekao:- Halo, ovde šampion. Ko je tamo? - uz osmeh završava Jovanovićeva sestra Sandra.

Sestra Nemanje AntonovaNATAŠA: FINALE SA BRAZILOM? JE L’ TO NEKA IGRICA?Nataša Antonov, Nemanjina sestra, s ponosom je nosila bratov dres na aerodromu.- Cilj je bio da se prođe grupa, a ovo... Kako je svaki naredni protivnik dolazio, bilo je sve bolje, ali finale, igrati protiv Brazila, to smo do sada mogli samo na igrici da igramo. Ono što smo mi doživeli poželela bih svakome da doživi. Neverovatan uspeh i za Srbiju, za našu porodicu. Svi momci su heroji, nikoga ne bih izdvajala, napravili su ogroman uspeh, igrali su srcem, hrabro, borbeno i rezultat je morao da dođe - poručila je Nataša i pohrlila u zagrljaj bratu.Inače, osim sestre, Nemanju su na beogradskom aerodromu dočekali i ponosni roditelji. Prva u zagrljaj mu je pritrčala majka, a potom i otac, koji je na sebi nosio dres OFK Beograda, kluba za koji igra njegov sin.- Presrećni smo, naravno - izjavili su roditelji Nemanje Antonova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track