BLOG UŽIVO: Serena nadigrala sestru Venus za četvrtfinale Vimbldona
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Serena nadigrala sestru Venus za četvrtfinale Vimbldona

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

22:28 - Valensija dovela supertalenta bez odšteteŠpanska Valensija dovela je jednog od najtalentovanijih fudbalera Evrope Zakarija Bakalija iz PSV-a. "Slepi miševi" su belgijskog vunderkida dobili bez odštete, jer je 19-godišnjem napadaču istekao ugovor sa šampionom Holandije. Bakali je zbog odbijanja novog ugovora u Ajndhovenu odigrao svega pet mečeva i to za mladi tim PSV-a u drugoj ligi Holandije. Sezonu pre toga je kao 17-godišnji debitant bio strelac četiri gola u Erediviziji. "Davno sam rešio da želim da nastavim karijeru van Ajndhovena, imao sam mnogo opcija. Napravio sam veliki korak jer stižem u klub sa velikom tradicijom i ogormnim kvalitetom u veoma atraktivnoj ligi", rekao je Bakali, koji je bio velika želja i Atletiko Madrida.

22:00 - Arda Turan u Barseloni za 41 milion evraŠampion Evrope Barselona dovela je veliko pojačanje za vezni red, kapitena Atletiko Madrida Ardu Turana. Transfer Turčina vredan je 41 miliona evra, potpisao je petogodišnji ugovor, ali uz klauzulu da može da se vrati na Visente Kalderon do 20. jula ukoliko se Katalonci predomisle. Barsa će Atletiku odmah platiti 34 miliona evra, dok preostalih sedam zavisi od učinka Turana u redovima "Blaugrane". Turan je u Barselonu stigao na zahtev trenera Luisa Enrikea. Turan je kao kapiten predvodio Madriđane tokom sjajnih prethodnih nekoliko sezona, a spekulisalo se da ga žele Čelsi i Mančester Junajted.21:30 - Bjelica: Jedva čekam da zaigram za MinesotuSrpski košarkaški reprezentativac Nemanja Bjelica potpisaće trogodišnji ugovor sa Minesotom, vredan 11,7 miliona dolara. "Uzbuđen sam što mogu da objavim da nameravam da potpišem sa Minesotom i ispunim svoj san igranja u NBA. Hvala Flipu Sondersu i ostatku organizacije na poverenju koje ste mi ukazali. Jedva čekam da se priključim timu i pomognem mu da postane kandidat za titulu. Hvala i mom bivšem klubu Fenerbahčeu, njegovim igračima i treneru Željku Obradoviću za dve divne godine u Istanbulu i svemu što smo zajendo postigli", rekao je Bjelica. Fenerbahče će na ime obeštećenja za zvaničnog MVP-a lige dobiti 625.000 dolara, što je maksimum koji dozvoljava NBA.

20:56 - Kličko u oktobru protiv Fjurija brani tituleApsolutni šampion teške kategorije Vladimir Kličko ugovorio je danas borbu sa izazivačem Tajsonom Fjurijem, jednim od najvećih mladih nada boksa, za oktobar u Nemačkoj. Strane su postigle dogovor u poslednji čas, neposredno pre nego što bi borba otišla na licitaciju za nagrade. Promoteri Mik Henesi i Tom Lefler ugovorili su borbu za 24. oktobar u Diseldorfu. Kličko je šampion u IBF verziji od 2006, WBO od 2008, a WBA od 2011. godine. Osim toga, vlasnik je i pojasa časopisa Ring, koji se dodeljuje "pravom" šampionu kategorije. Pojas u verziji WBC u vlasništvu je amerikanca Dionteja Vajldera. Kličko ima 38 godina, WBA pojas je osvojio od Britanca Dejvida Heja, koji je godinama pre borbe 2011. prozivao i omalovažavao Vladimira, samo da bi proveo veći deo borbe bežeći od Ukrajinca. Kličko se nalazi u seriji od 22 pobede od svog poslednjeg poraza 2004. U karijeri ima 64 pobede i tri poraza, kao i 53 nokauta.

20:28 - Čilić i Simon u četvrtfinalu VimbldonaHrvat Marin Čilić i Francuz Žil Simon obezbedili su plasman u četvrtfinale Vimbldona. Čilić je prema očekivanjima bio bolji od Denisa Kudle sa 6:4, 4:6, 6:3, 7:5, dok je Simon neočekivano lako pobedio Tomaša Berdiha. Francuz je slavio u tri seta - 6:3, 6:3, 6:2. Čilić će se za polufinale boriti sa pobednikom meča Novak Đoković - Kevin Anderson. Simon kje deklasirao Tomaša Berdiha ispustivši samo osam gemova. On će u četvrtfinalu igrati sa Rodžerom Federerom.20:00 - Marej preko Karlovića do četvrtfinala VimbldonaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pošto je savladao Iva Karlovića sa 3-1, po setovima 7:6, 6:4, 5:7, 6:4. Karlović je imao šansu u taj-brejku prvog seta, vodio je sa 4:2, ali nije izdržao pritisak i Mari je završio posao u četiri seta. Škotski teniser sjajno je vraćao servise Karlovića u većem delu meča, u prvom setu je iskoristio tek sedmu set loptu, a već početkom drugog seta je napravio prvi brejk. U trećem setu Karlović je uspeo da oduzme servis Mariju i smanji na 2-1, ali je u četvrtom ipak nije mogao. On će u borbi za polufinale igrati protiv Vaseka Pospišila koji je posle velikog preokreta dobio Viktora Troickog sa 3-2.

19:33 - Kasiljas ide u Porto?Golman Reala Iker Kasiljas napustiće madridski klub posle 25 godina i preći u Porto. Očekuje se da se Kasiljas zvanično preseli na "Dragao" do petka, kada Real počinje pripreme za novu sezonu. Kasiljas poslednjih nekoliko sezona ima sve manje poverenje Realovih trenera, a s obzirom da se najavljuje dolazak Davida de Hee iz Mančester Junajteda, sve je izvesnije da ni Rafael Benites neće previše računati na njega sledeće sezone. On je kompletnu karijeru proveo u Realu, za koji je debitovao 1999. godine kao 18-godišnjak, a u međuvremenu je branio na vise od 500 utakmica za "kraljevski klub" sa kojimk je pet puta osvajao Primeru i tri puta bio prvak Evrope.

19:11 - Alegri i Markizio produžili ugovore sa JuventusomTrener Juventusa Masimilijano Alegri produžio je ugovor do 2017. godine, objavio je predsednik kluba Andrea Anjeli. "To nas čini srećnim i ponosnim. Alegri je imao neverovatnu prvu sezonu i odlučili smo zajedno da bude na klupi barem još dve godine", rekao je Anjeli. Alegri je nakon što je Antonio Konte napustio klupu torinskog kluba prošlog leta preuzeo Juventus i osvojio šampionsku titulu u Italiji i igrao finale Lige šampiona. Pored trenera Alegrija, produžena je saradnja i sa veznim fudbalerom Klaudiom Markiziom, koji je potpisao ugovor do 2020. godine.

18:45 - Despotović na pozajmici u KairatuSrpski napadač Đorđe Despotović novi je igrač kazahstanskog Kairata, koji je rival Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Despotović se u Almati preselio upravo iz redova "crveno-belih", u koje je stigao prošlog leta, ali je postigao samo jedan gol u Jelen Superligi Srbije. U međuvremenu ga je Zvezda pozajmila upravo u Kazahstan ekipi Žetisua, za koju je postigao pet golova na 17 mečeva. Kairat je pozajmio Despotovića do kraja godine, a nosiće dres sa brojem 28. Pored njega, kazahstanski klub je predstavio još dva pojačanja, Toktara Žanglišbaja i Ulana Konosbaeva.

18:25 - Rodriges pobedio na trećoj etapi TuraŠpanski biciklista Hoakim Rodriges pobedio je na trećoj etapi Trke kroz Francusku, dok je žutu majicu preuzeo Kris Frum.Rodriges je etapu od Antverpena do Juija, dugu 159 i po kilometra, prešao za tri sata, 26 minuta i 54 sekunde. On je trijumfovao ispred Fruma, Aleksisa Viljermosa, Dena Martina i Tonija Galopena. Vodeći u generalnom plasmanu Frum ima sekund prednosti u odnosu na drugoplasiranog Tonija Martina. Etapu je obeležio pad velikog broja biciklista sredinom etape, zbog čega je trka na kratko bila prekinuta. U incidentu je učestvovao i posle prve dve etape vodeći u generalnom plasmanu Fabio Kančelara, koji je i pored teškog pada nastavio trku. Kontador je trku završio sa oko osam minuta zaostatka za pobednikom. Sledeća etapa voziće se sutra od Serena do Kambrea, a duga je 223,5 kilometra.

18:05 - Pada popularnost fudbala u RusijiPopularnost fudbala u Rusiji je na rekordno niskom nivou, rezultati su Centra za istraživanje javnog mnjenja te zemlje. Kako se navodi, 73 odsto građana Rusije "ravnodušno" je prema fudbalu. Pre 10 godina, nezainteresovanih je bilo 43 odsto. Ruski ministar sporta Vitalij Mutko rekao je da je popularnost fudbala loša zbog brojnih skandala. "Nezanimljivo domaće prvenstvo, loši rezultati reprezentacije, brojni skandali... To sve utiče na popularnost", rekao je Mutko, koji je prvi čovek organizacije Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

17:40 - Zimonjić ređa pobede u dublu Srpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se u paru sa Poljakom Marćinom Matkovskim u četvrtfinale Vimbldona. Zimonjić i Matkovski su savladali francuske tenisere Nikolu Maua i Pjera Erbera sa 3:1 u setovima (7:6, 3:6, 7:5, 6:1). Zimonjić i Matkovski će u narednoj rundi igrati protiv Žan-Žilijen Rojera i Orije Tekoa. Nenada Zimonjića očekuje i meč osmine finala u konkurenciji miks-dubla, u paru sa Jarmilom Gajdošovom.

17:20 - Pirlo zvanično u NjujorkuJedan od najboljih italijanskih fudbalera Andrea Pirlo zvanično je napustio Juventus i postao član Njujork Sitija, člana američke MLS lige. Pirlo odlazi iz Serije A tačno 20 godina nakon šsto je debitovao u dresu Breše, a potom je igrao za Inter, Milan i Juventus. Ukupno je osvojio šest titula (dve sa Milanom i četiri sa Juventusom), dve Lige šampiona (sa Milanom), a bio je i prvak sveta sa Italijom 2006. godine. On će se u Njujork Sitiju pridružiti Špancu Davidu Vilji i Englezu Franku Lampardu.

17:00 - Klose: Karijera još nije gotovaNajbolji strelac u istoriji Svetskih prvenstava Miroslav Klose, iako ima 37 godina, poručio je da ne razmišlja o penziji i da planira još dugo da igra fudbal. "Moja karijera nije još gotova, kasno sam počeo ozbiljno da se bavim fudbalom, sa 21 godinom, pa mislim da mogu još mnogo toga da dam", izjavio je napadač Lacija. On je karijeru počeo u Kajzerslauternu, a potom je igrao za Verder i Bajern, pre nego što je 2011. godine stigao u Rim. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 137 utakmica i postigao 71 gol, od čega 15 na Mundijalima, čime je za jedan pogodak nadmašio čuvenog Brazilca Ronalda.

16:35 - Leiva: Moramo dobro da počnemo sezonuFudbaler Liverpula Lukas Leiva rekao je da njegova ekipa mora dobro da počne narednu sezonu ukoliko želi da se vrati u Ligu šampiona. Ekipa Brendona Rodžersa je sezonu 2013/14. završila na drugom mestu na tabeli Premijer lige, iza Mančester sitija, ali je potom usledila razočaravajuća sezona. Liverpul je na početku prošle sezone upisao samo četiri pobede u 12 utakmica, pa je na kraju bio šesti i morao je da se zadovolji plasmanom u Ligu Evropa. "Uvek je isto. Želimo da budemo među prve četiri ekipe. To nam nije uspelo prošle sezone. Mislim da je važno da dobro počnemo sezonu, što nije bio slučaj prošle godine. Mislim da nas je to koštalo... Prvih sedam gostovanja će biti teška... Ponavljam, moramo da počnemo dobro, jer ćemo onda već u decembru biti u teškoj situaciji", rekao je Leiva.16:10 - Serena bolja u duelu sestara VilijamsNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams pobedila je danas sestru Venus sa 6:4, 6:3 i plasirala se u četvrtfinale Vimbldona. Meč je trajao 67 minuta, a Serena je kao prvi nosilac opravdala ulogu favorita. Bio je to njihov 26. međusobni susret, a mlađa od sestara Vilijams povećala je prednost na 15:11 u pobedama. Njena protivnica u borbi za polufinale biće bolja iz meča Vikotorija Azarenka (Belorusija) - Belinda Benčić (Švajcarska).16:05 - Fenerbahče plaća Junajtedu šest miliona evra za NanijaPortugalski fudbaler Nani preći će u Fenerbahče, pošto je turski klub saopštio da se dogovorio sa Mančester junajtedom. Nani će potpisati trogodišnji ugovor, a promocija u Istanbulu očekuje se u toku dana. On je ranije danas uspešno prošao lekarske preglede. Fenerbahče će Junajtedu platiti šest miliona evra. Nani je u Istanbul stigao u nedelju, a na aerodromu ga je dočekalo mnogo navijača Fenerbahčea. On je u Junajted došao 2007. godine iz Sporting Lisabona, a prošlu sezonu proveo je u tom portugalskom klubu.15:50 - Končita Martines selektor Dejvis kup tima ŠpanijeNekadašnja teniserka Končita Martines imenovana je za selektora Dejvis kup tima Španije. Ona je zamenila Galu Leon, koja je smenjena pošto je nekoliko vodećih španskih igrača kritikovalo njen način vođenja tima. Martinesova, koja je i selektor Fed kup tima, vodiće mušku ekipu do kraja godine.Martines će na klupi debitovati 17. jula, na duelu sa Rusijom.15:35 - Šervud: Želimo da zadržimo BentekeaTrener fudbalera Aston Vile Tim Šervud rekao je da taj klub ne želi da proda napadača Kristijana Bentekea.Liverpul je, prema pisanju medija, zainteresovan da u svoje redove dovede Bentekea, ali ne za cifru od 32,5 miliona evra koliko stoji u otkupnoj klauzuli belgijskog fudbalera. "Želimo Kristijana ovde. Želimo da zadržimo naše najbolje igrače, a Kristijan je jedan od njih", rekao je Šervud. Benteke je u Aston Vilu došao 2012. godine, a pre toga je nastupao za Genk i Standard.

15:17 - Lalatović: Tražim od igrača da svi misle kao jedanNovi trener čačanskog Borca Nenad Lalatović izjavio je danas da je zadovoljan angažovanjem i odnosom igrača koji se na Tari pripremaju za predstojeću sezonu. "Posedujemo sve uslove za kvalitetan rad, ali problem predstavlja što su novi igrači stigli kasno i poprilično fizički nespremni za izazove koji ih očekuju", rekao je Lalatović Tanjugu. Lalatović je izrazio uverenje da će u naredne dve nedelje biti odrađeno sve što je planirano kako bi Čačani što spremnije dočekali start sezone. On navodi da su mu misli usmerene na premijerni meč protiv niškog Radničkog u prvom kolu. "Zato tražim od svih igrača da potpuno uđu u sistem i razmišljaju kao jedan. Borac je prošle sezone opstanak obezbedio u poslednjem kolu, a ja se nadam da u predstojećem prvenstvu možemo i moramo mnogo više i bolje", smatra šef struke Čačana. Prema oceni Stefana Živkovića, koji je dobio kapitensku traku, pripreme protiču u dobroj atmosferi. On od novih saigrača očekuje da će se dobro uklopiti i dostojno zameniti igrače koji su otišli iz Borca. "Znamo kakav je cilj pred nama i sa nestrpljenjem očekujemo početak duge borbe za bodove", kazao je on izrazivši uverenje da "zebre" neće razočarati navijače.

14:52 - Dino Šarac u Novom PazaruFudbalski klub Novi Pazar i ofanzivni vezni igrač Dino Sarač dogovorili su danas jednogodišnju saradnju."Drago mi je što sam došao u klub s visokim ambicijama, nadam se da ćemo ponoviti uspeh iz prošle sezone i biti u vrhu tabele. Ovo je fudbalska sredina, utakmice su veoma posećene i tu sam se uvek sjajno osećao na terenu. Biće još bolje, jer će publika sada bodriti mene i saigrače", rekao je Šarac prilikom promocije na Gradskom stadionu. Šarac (25) je u Novi Pazar došao iz Donjeg Srema, a prethodno je nosio dres subotičkog Spartaka, Srema iz Sremske Mitrovice i ČSK Čelareva. "Što se takmičenja tiče, gde ja, tu i Novi Pazar. Pratimo se već šest godina u Prvoj ligi i Super ligi Srbije", istakao je Šarac. On je izrazio zadovoljstvo zbog ponovne saradnje sa trenerom Petrom Kurćubićem. "Moja prethodna iskustva su sjajna, pre svega radi se o dobrom čoveku, fudbalskom radniku i vrsnom stručnajku. Nadam se da ćemo imati vrhunsku saradnju, kao u ČSK Čelarevu i Spartaku", kazao je Šarac. Dino Šarac će već sutra imati priliku da nastupi za Novi Pazar u prijateljskoj utakmici protiv niškog Radničkog u Brusu, koja je zakazana za 17 časova.

14:27 - Agent: Gvardiola je uništio GeceaTrener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola "uništio je" Marija Gecea, ocenio je danas agent tog fudbalera Volker Strut. "Gvardiola je uništio Gecea. On oseća da trener ne veruje od njega, a uvek se traži da bude ključni igrač na terenu", rekao je Strut za nemački Bild. "Gece igra samo lake utakmice. Iznenađen sam sam što ga Gvardiola nije koristio u važnim utakmicama, u nemačkom Kupu ili u Ligi šampiona. Niko u klubu to nije shvatio i niko ga nije branio... Bajernu treba dominantna i čvrsta figura, kao što je bio bivši predsednik Uli Henes", dodao je agent nemačkog fudbalera. Gece je u Bajern došao 2013. godine iz Borusije iz Dortmunda za 37 miliona evra.

14:04 - Hajns prešao u Dinamo SasariAmerički košarkaš Markiz Hajns karijeru će nastaviti u Dinamu iz Sasarija, saopštio je danas šampion Italije. Hajns u Dinamo dolazi iz Makabija, za koji je prošle sezone u Evroligi postizao 4,6 poena, 1,5 skok i 1,2 asistencije. Hajns ima 28 godina, visok je 188 centimetara i igra na poziciji plejmejkera. Tokom karijere nastuao je za Armani, Montepaski, Šalon, Gran Kanariju i nemački Artland Dragons.

13:21 - Kapu iz Totenhema prešao u VotfordDosadašnji fudbaler Totenhema Etjen Kapu potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa novim premijerligašem, ekipom Votforda. Na sajtu Votforda je objavljeno da je klub oborio rekord u visini transefa, ali nije saopšteno o kojoj cifri je reč. Prema pisanju britanskih medija, Votford će za francuskog fudbalera platiti 5,7 miliona funti. Kapu je u Totenhem došao u leto 2013. godine iz Tuluza i nije uspeo uspeo da se izbori za svoje mesto u timu sa Vajt Hart Lejna. On je za dve sezone u Premijer ligi odigrao samo 24 utakmice, a ukupno 36 u svim takmičenjima, uz dva postignuta gola.

12:42 - Nani izazvao delirijum na aerodromu u IstanbuluPortugalski fudbaler Nani došao je u Istanbul kako bi potpisao ugovor sa Fenerbahčeom. Na aerodromu ga je dočekao veliki broj navijača, a njegova pojava izazvala je delirijum među fanovima Fenera.

http://www.youtube.com/watch?v=roqG9KA0QSE

12:11 - Nigerija otpustila selektora zbog nedostatka posvećenostiFudbalska federacija Nigerije saopštila je da će otpustiti selektora Stivena Kešija, pošto je konkurisao za mesto selektora Obale Slonovače, prenosi agencija AP. Keši, koji je "superorlove" doveo do trofeja pobednika Kupa afričkih nacija 2013. u Južnoj Africi, pokazao je "nedostak posvećenosti reprezentaciji", saopštio je Izvršni komitet fudbalske federacije Nigerije. Keši je prošlog meseca objasnio Disciplinskoj komisiji nacionalne federacije Nigerije da ga je njegov evropski menadžer prijavio za mesto selektora Obale Slonovače, a da ga nije konsultovao.

11:47 - Sevilja konkurencija Romi za DžekaSevilja i dalje traži naslednika Karlosa Bake, a s obzirom da pregovori oko Ćira Imobilea ne idu željenim tokom, sada je prva meta Edin Džeko iz Mančester Sitija. Podsetimo da je i Roma u pregovorima oko Džeka.

11:32 - Rajaković vodi Oklahomu u Letnjoj ligiSrpski stručnjak Darko Rajaković vodiće Oklahoma Tander tokom Letnje lige u Orlandu, što je veliko priznanje za njega. Rajaković je od prošle godine uvršten u stručni štab Tandera, a i u narednoj sezoni ostaće na funkciji pomoćnog trenera u timu iz Oklahoma Sitija.

11:11 - Valensija ne staje, došao i BakaliValensija je od početka prelaznog roka potrošila najviše novca u Evropi. Uglavnom na otkupe ugovora pozajmljenih igrača poput Rodriga, Negreda, Kansela i Gomeša koji su je ukupno koštali 90.000.000 evra. Novo pojačanje je supertalentovani Zakarija Bakali koji dolazi kao slobodan igrač pošto mu je sa PSV Ajndhovenom istekao ugovor. On je bio i želja Sevilje.

10:59 - Serena Vilijams prva na završnom turniru u SingapuruNajbolja teniserka sveta Serena Vilijams postala je prva igračica, koja je izborila plasman na završni turnir u Singapuru, saopšteno je danas na sajtu WTA. Vilijams je mesto među osam najboljih teniserki osigurala više od tri meseca unapred zahvaljujući pobedi od 2:1 protiv Heder Votson u trećem kolu Vimbldona. "Presrećna sam jer sam postala prva igračica koja se plasirala u finale i jedva čekam da se vratim u Singapur da odbranim titulu. Prošle godine sam prvi put igrala tamo, publika je neverovatna i zaista sam uživala", rekla je Vilijams. Serena je do sada osvojila 20 grend slem titula i nedostojaju joj dve da stigne Štefi Graf, a četiri Margaret Kort. Ove sezone bila je šampionka Australijan Opene i Rolan Garosa, dok će u osmini finala Vimbldona igrati protiv starije sestre Venus.

10:41 - Odbojkašice otputovale u KalinjingradOdbojkašice Srbije otpuotvale su Kalinjingrad gde ih očekuje turnir drugog vikeda F grupe I divizije Gran Prija. Srbija će 10. i 11. jula odigrati mečeve sa Turskom, SAD i Rusijom. Trećeg vikenda Srbija će gostovati u Nemačkoj gde će se pored selekcije domaćina, sasati sa Dominikanskom Republikom i Turskom.Na spisku selektora Terzića su:Tehničari: Maja Ognjenović, Bojana ŽivkovićKorektori: Tijana Bošković, Marta DrpaLibera: Suzana Ćebić, Silvija Popović.Blokeri: Milena Rašić, Jovana Stevanović, Maja SavićPrimači: Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Brankica Mihajlović, Tijana Malešević, Bjanka Buša. Finalni turnir Gran Prija odigraće se od 22. – 26. jula u Omahi, u SAD.

10:17 - Viktor prvi na terenu, slede Jelena, Ziki i NovakDanas će četvoro srpskih tenisera igrati mečeve osmine finala Vimbldona. Viktor Troicki će igrati prvi meč na terenu broj 12, sa početkom u 12.30, protiv Kanađanina Vaseka Pospešila. Oko 14.00 Jelena Janković će početi duel sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom na terenu broj tri, a u isto vreme će i Nenad Zimonjić u paru sa Marsinom Matkovskim izaći ne megdan Pjeru Ugeau Erberu i Nikolasu Mauu. Novak Đoković će se sastati sa Južnomamerikancem Kevinom Andersonom tek posle 17.30 na terenu broj jedan.

10:07 - Lejkersi doveli Hiberta, Basa i Lua VilijamsaUprava Los Anđeles Lejkersa u nedelju je završila dolazak ol-star centra Roja Hiberta, a tokom prošle noći generalni menadžer "jezerdžija" Mič Kupčak uspeo je da angažuje Lua Vilijamsa iz Toronto Reptorsa, koji je dobio nagradu za najboljeg šestog igrača nedavno završene sezone, pošto je u regularnom delu beležio po 15,5 poena uz 2,1 asistenciju. Ni to nije bio kraj poslovima Miča Kupčaka, koji je ugovorio i dolazak 203 centimetra visokog krilnog centra, Brendona Basa, koji je poslednjih četiri sezone proveo u Bostonu.

09:51 - Partizan otkazao utakmicuIako je bilo planirano da u sredu, poslednjeg dana priprema na Pohorju, fudbaleri Partizana odigraju dve utakmice, u nedelju je stručni štab odlučio da otkaže prepodnevnu proveru sa nižerazrednim Kovinar Teznom iz Maribora.Razlog za otkazivanje meča je činjenica da stručni štab crno-belih ne želi da dođe u situaciju da nema dovoljan broj igrača na raspolaganju za mnogo značajniju popodnevnu proveru protiv mađarskog prvoligaša Vašaša.

09:27 - Umesto u Zvezdu, otišao u TurskuSofoklis Skorcanitis neće stići u Crvenu zvezdu, kako su neki najavljivali, ali će svakako promeniti klub, ali i sredinu ovog leta.Gorostasnom Grku je istekao ugovor sa Makbijem iz Tel Aviva, pa će napustiti Izrael.Big Sofo najbližiji je prelasku u Galatasaraj, a čelnici turskog kluba potvrdili su da su pregovori u finalnoj fazi i da bi grčki centar trebalo uskoro i da potpiše ugovor.

09:09 - OFK Beograd iznenada ostao bez treneraTrener Dejan "Švaba" Đurđević napustio je OFK Beograd u sred priprema za novu sezonu. On je otputovao u Uzbekistan na završne pregovore sa jednim tamošnjim klubom. "Romatičari" se trenutno nalaze na Zlatiboru gde sprovode pripreme.

08:57 - Mihajlović hoće MaksimovićaNovi trener Milana Siniša Mihajlović silno želi štopera Torina Nikolu Maksimovića. Međutim, prepreka u transferu je visoko obeštećenje, jer "bikovi" za srpskog internacionalca traže 15 miliona evra.

08:40 - Sa Zlatibora na vrh svetaVaterpolisti Srbije nalaze se na sedmodnevnim pripremama na Zlatiboru i Užicu, pred Svetsko prvenstvo koje će od 27. jula do 8. avgusta biti održano u Kazanju, u Rusiji. Selektor Dejan Savić ističe da vaterpolisti imaju izuzetne uslove za pripreme na Zlatiboru i na Gradskom bazenu u Užicu, kao i da je atmosfera u reprezentaciji dobra i radna."Malo je vremena da svi povređeni u timu zaleče povrede, ali potrudićemo se da se maksimalno spremimo, kako bismo na Svetskom prvenstvu nastavili uspešnu seriju posle odbrane titule u Svetskoj ligi", rekao je Savić.

08:09 - Marjanović: Želim u NBA liguCentar Crvene zvezde Boban Marjanović želi da se okuša u NBA ligi."Znam za moguće opcije u Evropi, ali ja želim da igram u NBA ligi. Čekaću i ako se pojavi dobra ponuda želim da se okušam tamo", rekao je za "Eurohoops" Marjanović, koji je protekle sezone prosečno beležio 16,6 poena uz 10,7 skokova u Evroligi.

08:00 - Roma kupuje u Barseloni?Roma je u potrazi za levim bekom, zbog čega je u ofanzivi na fudbalera iz Gane Rahmana Babu, člana Volfsburga. Ipak, uporedo pregovara i sa Adrijanom iz Barselone, koji je znatno jeftiniji. Brazilac bi igrao za godišnju platu od 2,3 miliona evra, a obeštećenje bi iznosilo šest miliona evra. Međutim, Adrijano ima 31 godinu i deset godina je stariji od Babe, koga "vukovi" procenjuju na čak 25 miliona evra.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track