Najnovije vesti

MONAH: Novak baš ume da meditira
Foto: Profimedia, Fo

Mir beži od pritiska u budistički hram

MONAH: Novak baš ume da meditira

Tenis
Opuštanje sveštenik Parmaha Piobiasa rekao da je prvi reket sveta njihov redovan gost dok je u Londonu i da redovno meditira

Srpski teniser Novak Ðoković uvek kad je na Vimbldonu redovan je posetilac budističkog hrama Budapadipa i prema rečima monaha koji živi tu Parmaha Batskarona Piobiasa, prvi reket sveta dosta pažnje posvećuje meditaciji.- Mi ga poznajemo već neko vreme. Kad nam se predstavljao, već smo znali o kome je reč. On često dolazi sam i sedne na klupi gledajući u jezero i uživa u prirodnim lepotama. Dolazi na svoju ruku, prođe pored nas, pozdravi nas i ode na meditaciju - kazao je veliki monah ovog budističkog hrama.On ističe da ih Novak nekad zamoli da otvore hram kako bi neko vreme proveo u njemu sam jer mu prija tišina.- Ponekad nas pita da otvorimo hram ako je zatvoren da bi ušao unutra. Većinom dolazi u ranim jutarnjim satima kad nema nikoga. Kod nas boravi od sat do dva i mi se trudimo da mu ne smetamo da bi uživao u miru, prirodnom ambijentu i divnoj okolini kojom je okružen naš hram. Jednostavno, ovde puni energiju. Mislim da je meditaciju učio na svoju ruku i čini mi se da to dobro radi - zaključio je monah ovog hrama.

Novak je i sam potvrdio da redovno posećuje taj hram:- Tamo je vrlo mirno i tiho. Odsedam u kući koja je vrlo blizu, pa svi porodično odemo. Stvarno je ovde mnogo pritisaka i stresa kod svih nas koji smo na turniru i zato moramo da tražimo mesto na kom možemo da se opustimo i da napunimo baterije.

EmotivanĐOKOVIĆ ZAPLAKAO ZBOG FILMAPrvi reket sveta Novak Ðoković zaplakao je kada je pogledao film Zuzan Šušak iz Londona, koja je svoj magistarski rad uradila na temu srpskog tenisera i njegovog trnovitog puta do uspeha.- Ostao sam bez reči zbog ovog videa! Prisetio sam se toliko važnih momenata iz svog života da su mi bukvalno oči bile pune suza. Počastvovan sam, ma dirnut sam ovim delom! Zuzan, pred tobom su sjajni uspesi, nema sumnje. Mnogo ti hvala - napisao je Ðoković na Fejsbuku.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...