DANIJEL PEJDŽ ZA KURIR: Promeniću svoje prezime u Pejdžić

Amerikanka koju smo zavoleli

DANIJEL PEJDŽ ZA KURIR: Promeniću svoje prezime u Pejdžić

Košarka -
Jedva čekam ponovo da dođem, a do tada ću u Americi pričati da ovde živi jedan predivan, prijateljski narod, kaže centar reprezentacije Danijel Pejdž

Zaigralo je srce ljudima u Srbiji kad su videli Danijel Pejdž kako peva himnu „Bože pravde“. Amerikanka kojom se naš narod ponosi otvorila je dušu za Kurir i pričala kako se osećala prethodna dva meseca, otkako je došla u Srbiju.Videli smo kako je zlato proslavila Srbija, a kako je to bilo u Danijelinom rodnom Koloradu.- Porodica i prijatelji pratili su sve utakmice,. Navijalo se za Srbiju u Koloradu, dobila sam mnogo poruka podrške za vreme turnira. Donosim im 20 majica Srbije, tri zastave, pet dresova, bilo je baš mnogo zahteva - uz osmeh počinje priču Danijel Pejdž.Interesovalo nas je kakve će utiske iz Srbije podeliti s ljudima u Americi.- Predivno sam prihvaćena, narod u Srbiji je toliko prijateljski i dobrodušan da sam oduševljena, to će da bude moj odgovor na pitanje kako mi je bilo u Srbiji. Tako sam se osećala od prvog dana kad sam došla u Srbiju, ne samo sada posle medalje. Ja sam ponosna Srpkinja, uvukli ste mi se u srce. Nigde nisam videla toliku ljubav prema sportu kao ovde.

Daca sa omiljenim štivom... Pejdžova u našoj redakciji
Daca sa omiljenim štivom... Pejdžova u našoj redakciji

Koliko je Amerikanka zavolela našu zemlju najbolje se vidi iz odgovora na pitanje da li će i pre sledeće akcije reprezentacije doći u Srbiju.- Ako uspem to da uklopim s klupskim obavezama, eto mene. Ovo je moja druga kuća i uvek ću rado dolaziti u Srbiju.Odlično, taman kad dođeš da vidimo oko te promene prezimena u Pejdžić.- Ha-ha, može, samo da mi tata ne sazna za to. Nisam sigurna da će pristati (smeh). Dobro, ta informacija neće ni da dođe do njega.A do tada kako da te zovemo? Koji ti je najdraži nadimak?- Daca, to mi je super - poručila je Danijel Pejdž.

Došla iz sportskih razlogaPENZIJA I PALAČINKEImate 28 godina, a već ste penzionerka. Čestitamo!- Ha-ha, rekle su mi devojke. Nisam ništa znala o tome, niti mi je to bitno. Došla sam da igram za Srbiju iz sportskih razloga. San mi je bio da zaigram na Olimpijskim igrama i verovala sam da to mogu da ostvarim u srpskom dresu.Rekle su vam one saigrače štošta korisnog...- Uputile su me na najbolje palačinke u gradu (smeh). Volim palačinke, a i generalno ovdašnju kuhinju. Ćevapčiću su, takođe, odlični.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track