AKCIJA KURIRA: Upali kamere, ugasi sumnju u srpskom fudbalu

Nije skupo, a efekti će biti višestruki

AKCIJA KURIRA: Upali kamere, ugasi sumnju u srpskom fudbalu

Fudbal -
Direktor Superlige Vladimir Bulatović podržao naš list, koji traži da se na svim stadionima ugrade sigurnosni sistemi

Sportska redakcija Kurira pokreće akciju pod nazivom „Upali kameru, isključi sumnju“, čiji je cilj da se na svim stadionima na kojima se igra Superliga instaliraju kamere koje bi snimale ne samo dešavanja na tribinama već i u restriktivnom prostoru.Povod za ovu akciju nije samo meč na Vračaru, gde su navodno direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić i njegov telohranitelj pretili igračima OFK Beograda, već i sva ona dešavanja u Ivanjici, na Marakani, u Kragujevcu gde je bezbednost fudbalera bila ugrožena. Kurir je u tu svrhu kontaktirao sa direktorom Superlige Vladimirom Bulatovićem.

Kamera mora u svlačionicu... Takva su pravila UEFA
Kamera mora u svlačionicu... Takva su pravila UEFA

"Neki stadioni imaju instalirane kamere, neki nemaju, ali uskoro će posedovanje takvih uređaja biti neophodno da bi se dobila licenca za takmičenje. Potrebno je snimiti sve šta se događa na tribinama, ali i u restriktivnom prostoru, kako bi se osigurao mir. Ideja je odlična i ona će samo ubrzati naše napore da postavimo video-nadzor na svim terenima na kojima se igraju mečevi Superlige", kaže Bulatović i nastavlja:"Kamere jesu potrebne i na njima ćemo insistirati, ali ne treba sumnjati ni u ljude od integriteta i ugleda koji obavljaju posao komesara i delegata na mečevima. Oni proveravaju sve šta se događa, a nama u Zajednicu nije stigao ni jedan jedini prigovor za tu utakmicu niti je negde u izveštaju napisano da je išta bilo neobično".

Čekaju JagodinuPARTIZAN BEZ POLA TIMAFudbaleri Partizana večeras će na svom stadionu (19.00) dočekati ekipu Jagodine."Pojedinci će preskočiti današnji meč, dok će, recimo, Brašanac i Babović biti na klupi, debitovaće Brazilac Fabrisio. Ipak, mi želimo pobedu i iz velikog poštovanja prema Jagodini ne bih previše govorio o mečevima protiv Steaue", kazao je Milinković, koji nije želeo da komentariše navode o istrazi utakmice s Metalcem.

MUP saglasanPODRŠKA POLICIJEDirektor Superlige naglašava da na pojedinim stadionima koji imaju video-sistem on uglavnom ne radi, a podseća i da policija smatra da bi postojanje kamera bilo od koristi."Mi smo mnogo puta razgovarali i s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, koji se takođe slažu da bi objekti na kojima se igraju mečevi Superlige trebalo da imaju video-nadzor, koji bi i njima olakšao obavljanje posla. Na pojedinim stadionima ima kamera koje mahom ne rade, pa bi ih samo trebalo osposobiti", kaže Bulatović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track