GOLMAN ZVEZDE IZVLAČI KUGLICE, SRBIJA U 3. ŠEŠIRU: Rajko, daj nam neku boraniju!

Žreb za SP 2018. u Sankt Peterburgu

GOLMAN ZVEZDE IZVLAČI KUGLICE, SRBIJA U 3. ŠEŠIRU: Rajko, daj nam neku boraniju!

Fudbal -
On će se tako naći u društvu Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birofa, Dijega Forlana, Samjuela Etoa, Aleksandra Keržakova, Rinata Dasajeva i Alekseja Smertina

Fudbalska reprezentacija Srbije dobiće danas imena protivnika u kvalifikacijama za predstojeće Svetsko prvenstvo u Rusiji, a golman omladinske selekcije „orlova“ Predrag Rajković imaće tu čast da izvlači kuglice s imenima ekipa.On će se tako naći u društvu Ronalda, Fabija Kanavara, Olivera Birofa, Dijega Forlana, Samjuela Etoa, Aleksandra Keržakova, Rinata Dasajeva i Alekseja Smertina, dok će mu u zvaničnoj delegaciji Srbije društvo praviti selektor Radovan Ćurčić, potpredsednik FSS Savo Milošević i tim menadžer Aleksandar Bošković. Prema propozicijama takmičenja, timovi iz Evrope biće smešteni u sedam grupa po šest plus dve grupe po pet timova, a direktan prolaz obezbediće prvoplasirane ekipe. Uz to, biće formirana posebna tabela drugoplasiranih selekcija na kojoj će ekipama iz grupa sa po šest timova biti izbrisani rezultati protiv šestoplasiranih ekipa kako bi bile u istom položaju sa selekcijama iz grupa sa po pet učesnika, a osam najuspešnijih igraće baraž za plasman na završni turnir.Organizator je još otkrio da će se prvi i poslednji meč na Mundijalu igrati na stadionu Lužnjiki u Moskvi, na čije će renoviranje Rusija potrošiti blizu 400.000 evra. Inače, Rusija će za ovo Svetsko prvenstvo izgraditi šest novih stadiona i očekuje se da će ovo biti najbolji i najskuplji šampionat do sada. Kvalifikacije će trajati do novembra 2017. godine i za 32 meseca, počev od marta ove godine, kad su počele azijske kvalifikacije, biće odigran 851 meč, a konačan raspored i satnica svih utakmica biće poznati sutra.

NepoželjanHULK SKLONJEN ZBOG PRIČE O RASIZMUBrazilac Hulk bio je predviđen da izvlači kuglice na današnjem žrebu, ali su čelnici FIFA u poslednji čas odlučili da promene odluku i umesto njega pozovu bivšeg ruskog reprezentativca Alekseja Smertina. Iako nije zvanično saopšteno, razlog ove odluke leži u činjenici da je pre samo nekoliko dana prvotimac Zenita pričao da je rasizam sveprisutan u ruskom fudbalu i da se to uporno zataškava, ali da se on više ne obazire na to.

InstagramETO GA I ETOMladi golman Predrag Rajković otišao je u sredu za Sankt Peterburg kao specijalni gost FIFA, a u Rusiju je poveo svog trenera Srđana Maksimovića. Njih dvojica su se slikali ispred poznatog muzeja Ermitaž, a Rajković je sa svojim fanovima na društvenim mrežama podelio i fotografiju sa Kameruncem Samuelom Etoom. Ta fotografija desila se posle probe za izvlačenje, koje će biti održano danas u 17 časova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track