DELIJE RAZGOVARALE SA UPRAVOM POSLE MEČA: Navijači Zvezde zatražili da svi čelnici daju ostavke
Foto: Kurir

Potresi na stadionu Rajko Mitić

DELIJE RAZGOVARALE SA UPRAVOM POSLE MEČA: Navijači Zvezde zatražili da svi čelnici daju ostavke

Fudbal -
Očigledno je da navijači ne mogu da prežale ranu eliminaciju iz Evrope od kazahstanskog Kairata i jadne partije fudbalera u Superligi, gde su posle tri kola osvojili samo pet bodova

Navijači Crvene zvezde, njih više od 22.000, rekli su posle utakmice s Radničkim (1:1) da uprava mora napustiti klub. Delegacija Delija odmah posle meča imala je petominutni sastanak sa Zvezdanom Terzićem, Slavišom Kokezom i Svetozarom Mijailovićem na kojem im je jasno rekla šta im je činiti.

Iz tog razloga, za nedelju u 13.00 sati, zakazana je vanredna sednica Upravnog odbora. U slučaju da svi rukovodioci podnesu ostavke, onda je sasvim sigurno da će klub napustiti i trener Miodrag Božović.

Prvi koji je povukao nogu jeste portparol Marko Nikolovski, ali je on Zvezdu napustio iz privatnih razloga.

Kako Kurir saznaje razgovor između navijača i čelnika kluba bio je otvoren. Nije bilo grubih reči i psovki.

Višeminutno skandiranje "Uprava napolje" i "Marš iz Zvezde" bila je jasna poruka sadašnjoj garnituri koja vodi Crvenu zvezdu.

- Čuli ste stadion! Mi smo vam jasno rekli šta mislimo o vama. Vi ste na potezu - navodno su poručile Delije čelnicima kluba.

Ipak, kako Kurir saznaje, na najvećem udaru navijača bio je generalni direktor Zvezdan Terzić. Delije su tražile njegovu neopozivu ostavku. Kad god su navijači Crvene zvezde iskazivali svoj stav, posebno oni sa zapadne tribine, koja je uvek kritički nastrojena prema čelnicima kluba, dolazilo je do krupnim promena. Tako su posle zvižduka i negodovanja funkcije ćutke napuštali Dragan Džajić, Dragan Stojković Piksi, Marko Mišković i Den Tana.

Spasioci ruski naftni gigant čeka zakon o privatizaciji ZVEZDAŠI ŽELE GASPROMS obzirom na trenutna dešavanja u Crvenoj zvezdi, sasvim je moguće da konce upravljanja klubom konačno preuzme kompanija „Gasprom“, koja je generalni sponzor i koja godišnje izdvaja 5,5 miliona evra. Bez novca od Rusa Crvena zvezda ne bi mogla da funkcioniše. Prvi čovek „Gasproma“ Aleksej Miler nekoliko puta je izlazio Zvezdi u susret, a uz njegovu pomoć klub je uspeo da prikupi novac, isplati bivše igrače i obezbedi licencu za Evropu. Navijači crveno-belih s nestrpljenjem očekuju zakon o privatizaciji u sportu, čime bi se stekli uslovi da „Gasprom“ postane vlasnik Crvene zvezde, kao Zenita u Rusiji. Prema saznanjima Kurira, budžet „Gasproma“ za sport je veliki, a njihova politika poslednjih godina jeste da novac ulažu u Evropi, a ne samo u ruske klubove. Povlače se iz Nemačke, gde neće produžiti ugovor sa Šalkeom, i prilično su zainteresovani za sportsku saradnju s Crvenom zvezdom jer su u tom klubu prisutni od 2009. Dosad su uložili 22,5 miliona evra u Crvenu zvezdu.

Dostupan potpredsednik kluba svestan ozbiljnosti situacijeTONČEV: OVAKO VIŠE NE MOŽEPotpredsednik Crvene zvezde Ivica Tončev jedini je od čelnika kluba bio dostupan za javnost. Nije se skrivao ni plašio novinarskih pitanja.- Nisam se čuo s Terzićem, Kokezom i Mijailovićem, ali dolazim na sednicu Upravnog odbora. Očigledno je da nešto mora da se preduzme. Ovako više ne može, jer ne valja. Nisam bio na stadionu u petak uveče, ali utakmicu sam gledao preko TV - rekao je Ivica Tončev za Kurir.O skandiranju navijača i jasnoj poruci koja je izrečena upravi kaže:- Delije su svoje rekle. Nema tu šta da se doda. Moramo da vidimo šta ćemo i kako ćemo!Ivica Tončev se poslednjih nekoliko meseci distancirao od ostalog dela uprave, pa je manje vremena provodio na stadionu. Pred početak sezone predlagao je da trener Crvene zvezde postane Zoran Filipović, ali drugi članovi uprave izabrali su Miodraga Grofa Božovića, što je sam i na kraju podržao.(A. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track