(VIDEO) ZVEZDA NASTAVILA NIZ: Crveno-beli savladali Radnik u Surdulici!
Foto: Printskrin

Superliga

(VIDEO) ZVEZDA NASTAVILA NIZ: Crveno-beli savladali Radnik u Surdulici!

Fudbal -
Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai i Saša Stojanović

SURDULICA - Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su u gostima savladali ekipu Radnika iz Surdulice rezultatom 2:0 (0:0), u okviru šestog kola Superlige Srbije.

Strelci za crveno-bele bili su Aleksandar Katai u 65. minutu i Saša Stojanović u 79.

Crveno-beli su zabeležili četvrtu pobedu ove sezone i ostali jedini neporaženi tim, pa su zadržali bod zaostatka za liderom Javorom, koji je slavio nad OFK Beogradom za peti trijumf u Superligi.

Izabranici Miodraga Božovića na prvom gostovanju u Surdulici obradovali su navijače dobrom igrom i zasluženim trijumfom, kojim su zadržali korak u borbi za titulu.

Oba tima stvorila su više šansi u prvom poluvremenu, domaćin je čak bio bliži vođstvu, ali su Beograđani bili sigurniji i često opasno pretili. Debitovao je holandski napadač Mičel Donald, koga je Božović uvrstio u startnu postavu, a crveno-beli su u nastavku susreta zaigrali još angažovanije, pa je dvadeset minuta posle odmora Katai doneo zasluženo vođstvo. Trudili su se fudbaleri Radnika da stignu barem do boda, međutim, sve dileme otklonio je Stojanović u završnici za sigurnu pobedu Beograđana. Gosti su poslednjih desetak minuta odigrali sa desetoricom pošto je Anđelković zaradio dva žuta kartona.

Meč je vodio najbolji srpski sudija Milorad Mažić, kome su, zajedno sa članovima zlatnog omladinskog tima, igračima Crvene zvezde Predragu Rajkoviću, Marku Grujiću i Vukašinu Jovanoviću domaćini pre početka uručili prigodne poklone.

Božović: Teška utakmica, Donald je izvanredan

Trener Zvezde Miodrag Božović istakao je nakon meča da je utakmica bila izuzetno teška.

"Bila je ovo teška utakmica za igru. Nismo na vreme dali gol, bilo na je teško da otvorimo utkamicu i imali smo problema sa njihovim čuvenim autom", rekao je popularni Grof.

Božović je izjavio da je novi igrač crveno-belih Mičel Donald odigrao izvanredan meč.Na pitanje ko će igrati levog beka za Zvezdu na narednom meču, s obzirom da je Ibanjez povređen, a da je Anđelković dobio crveni karton, Božović je kratko rekao:

"Naći ćemo valjda nekog".

Tok meča:

90+2 minut - Kraj utakmice! Radnik - Crvena zvezda 0:2!

90. minut - Domaći navijači su se pomirili sa porazom, polako napuštaju tribine stadiona u Surdulici.

88. minut - Radnik pokušava da iskoristi brojčanu prednost, domaći tim ima inicijativu u finišu meča.

84. minut - Zvezda ostaje sa igračem manje! Dušan Anđelković je dobio drugi žuti karton.

http://www.youtube.com/watch?v=s9bL5sBbosc

79. minut - GOL! Zvezda vodi 2:0! Strelac je Saša Stojanović! Stojanović je iskoristio rupu u odbrani domaćina i nakon dodavanja Kataia rutinski savladao golmana Radnika!

75. minut - Zvezda i dalje napada. Stojanović je šutirao sa 20-ak metara ali lopta je otišla pored gola Radnika.

68. minut - Ulazi napadač Zakarija Suraka, izlazi Arsić. Miodrag Božović takođe pravi izmenu: Izlazi Srđan Plavšić, ulazi Saša Stojanović.

http://www.youtube.com/watch?v=iFm8Ie1UI1A

64. minut - GOL! Zvezda vodi 1:0! Strelac je Aleksandar Katai! Fudbaler Zvezde je nakon sjajnog solo prodora uputio udarac u suprotan donji ugao, što nije uspeo da zaustavi do tada dobro raspoloženi golman Grujičić.

58. minut - Slobodan udarac za Zvezdu na oko 20 metara. Jedan od defanzivaca Radnika uklizao je pod Vieiru u trenutku prijema i Mažić nije imao dilemu da li da dosudi prekršaj... Vieira je izveo prekid i pogodio živi zid.

51. minut - Sjajni Baranin je iz auta uposlio Jovanovića, ali lopta odlazi preko gola Zvezde. Napadač Radnika pokušao je glavom. Prekidi Ljube Baranina opasniji su od kornera.

48. minut - Najbolja prilika na meču za Zvezdu. Katai je sjajno prošao po desnoj strani, poslao loptu u srce šesnaesterca, a usamljeni Viera je uspeo da promaši ceo gol.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

U ovim momentima je u gust dim nad delom terena, nastao kao posledica velikog broja baklji koje su aktivirali navijači Zvezde.

45+4 - Kraj prvog poluvremena

44. minut - Baranin faulira Grujića sa leđa, na oko 22-23 metra od gola i dobija žuti karton. Loptu je namestio Vijeira i poslao je daleko od gola.

42. minut - Gostujući fudbaleri i dalje bez prave prilike. Lopta je završila u kaznenom prostoru, ali domaći igrači su bez problema otklonili opasnost.

40. minut - Navijači Zvezde bacaju trake pred gol Radnika.

35. minut - Peh za Radnik. Slaviša Stojanović zbog povrede napušta igru. Zamenio ga je Jovan Jovanović

30. minut - Sjajna prilika za Radnik! Rajković je loše procenio let lopte posle kornera, Stojanović je sa druge stative uputio udarac ka mreže, a sjajni Vukašin Jovanović je u poslednjem momentu skinuo loptu sa gol linije.

29. minut - Mažić je dao kratak predah svim igračima od velike vrućine. Okupili su se kraj klupa za rezerve i kratko osvežili pre još jednog Baraninovog auta.

25. minut - Slobodan udarac za Radnik. Bivši igrač Vojvodine Pavlović je sa nekih 30-ak metara uputio znažan udarac, ali je golman Rajković odlično intervenisao.

17. minut - Zvezda ima inicijativu, Grujić šutira sa 18 metara, ali lopta odlazi pored desne stative.

13. minut - Velika šansa za Zvezdu! Plavšić se našao u sjajnoj prilici da postigne pogodak, ali njegov udarac je završio pored desne stative.

10. minut - Žuti karton za Anđelkovića. Fudbaler Zvezde je pokušao da iznudi penal, a Mažić mu je zbog simuliranja pokazao žuti karton.

4. minut - Prva prilika na meču za Radnik. Stojanović je šutirao sa 11 metara ali je njegov udarac izblokirao Pavićević. Nakon kornera za domaći tim Krstić je probao glavom da savlada Rajkovića, ali nije bio precizan.

1. minut - Utakmica je počela

Sastavi timova:

RADNIK: Šejić, Đorđević, Baranin, Krzić, Pavlović, Ćulum, Ovusu, Lazić, Arsić, F. Stojanović, S. Stojanović (Jovanović). Trener: Mladen Milinković.CRVENA ZVEZDA: Rajković, Petković, Pavićević, Jovanović, Anđelković, Donald, Grujić, Katai, Vered, Plavšić, Vieira. Trener: Miodrag Božović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track