NI ZVEZDA, NI PARTIZAN: Uroš Đurđević u Palermu!
Foto: Sasa Pavlic

Pravac Sicilija

NI ZVEZDA, NI PARTIZAN: Uroš Đurđević u Palermu!

Fudbal -
Mladi fudbaler odlučio da se ne vrati na Marakanu i pojača italijanski klub

Mladi srpski napadač Uroš Đurđević potpisao je ugovor sa članom Serije A Palermom. Iako je bio velika želja ovog leta Partizana, ali i Crvene zvezde, nije se vratio u Srbiju.

Odbio je da pregovara sa trenerom crno-belih Zoranom Milinkovićem, dok je sa Zvezdanom Terzićem imao nekoliko neformalnih razgovora. Na kraju, poslušao je svoje menadžere braću Vladu i Zorana Lemića i prihvatio ponudu Palerma

Uroš Đurđević (21) će tako pojačati koloniju srpskih fudbalera na Apeninima. Mladi napadač ponikao je u Crvenoj zvezdi čiju je prošao omladinsku školu, ali se kao fudbaler afirmisao u Radu. Bio je član holandskog Vitesea, mada se tamo nije previše naigrao, pa je odlučio da raskine ugovor i sreću pronađe u drugoj sredini.

Izabrao je Italiju i Palermo, klub koji je poznat po tome da daju šansu mladim fudbalerima. Sa omaldinskom reprezentacijom Srbije bio je prvak Evrope 2013. u Litvaniji.

Čeka ga paklena konkurencija u napadu gde će mu rivali biti Brazilac Mateus Kasini, Italijani Andrea Beloti, Franko Vaskez i Akursio Bentivenja, kao i Makedonac Aleksandar Trajkovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track