(VIDEO) ASTANA GAZI REDOM: Jugoslavija u malom na domak Lige šampiona
Foto: Printscreen

Uzbudljivi plej-of

(VIDEO) ASTANA GAZI REDOM: Jugoslavija u malom na domak Lige šampiona

Fudbal -
U prvim mečevima plej-ofa za Ligu šampiona pobedili svih pet domaćina, a proslavio se Memfis Depaj

Na pet utakmica plej-ofa za Ligu šampiona odigranih u utorak domaćini su ostvarili stoprocentan učinak.

Pored BATE Borisova, koji je savladao Partizan, minimalne pobede bez primljenog gola su zabeležili i Astana protiv APOEL-a i Lacio protiv Bajera iz Leverkuzena. Sporting je u Lisabonu savladao moskovski CSKA 2:1, a Mančester junajted posle preokreta Briž 3:1.

Astana je na pragu senzacionalnog plasmana u Ligu šampiona posle trijumfa nad kiparskim predstavnikom. Jedini gol za prvaka Kazahstana postigao je Bauržan Džojčijev u 14. minutu. Za Astanu, koja predstavlja Jugoslaviju u malom, igrali su i srpski internacionalci, zlatni "orlić" Nemanja Maksimović i golman Nenad Erić, kao i bivši defanzivac Partizana, Slovenac Branko Ilić, i igrač srpskog porekla iz BiH Marin Aničić.

Derbi je odigran u Rimu. Lacio, za koji je ceo meč odigrao Dušan Basta, a novajlija iz Genka Sergej Milinković-Savić debitovao ulaskom u igru u 54. minutu, savladao je Leverkuzen pogotkom Keite u 77. minutu.

Mančester junajted je loše krenuo protiv Briža pošto je u osmom minutu Majkl Kerik napravio grešku zajedno sa golmanom Romerom, pa je engleski reprezentativac ubacio loptu u svoju mrežu. Ipak, stvari su došle na svoje mesto veoma brzo, a najveći "krivac" za to bio je Memfis Depaj. Pojačanje iz PSV Ajndhovena je do kraja prvog dela igre postiglo dva gola, svoje prvence u dresu "crvenih đavola" na zvaničnim utakmicama. Konačan rezultat 3.1 u finišu postigao je Maruan Felaini.

http://www.youtube.com/watch?v=78WBrZ1pkQM

Sporting i CSKA su odigrali takođe veoma zanimljivu utakmicu. Teofilo Gutijerez je doveo u vođstvo, Dumbija je posle toga promašio penal za goste (tačnije, odbranio mu je golman Patrisio), da bi isti igrač ipak uspeo da ispravi svoju grešku i da postigne gol za izjednačenje. Zoran Tošić je za CSKA igrao do 79. minuta, a samo tri minuta nakon njegovog izlaska "armejci" su položili oružje. Slimani je bio strelac, pa Sporting nosi u Moskvu gol prednosti.

Revanši su na programu sledeće nedelje.

Rezultati

Astana - APOEL 1:0 (1:0)(Džolčijev 14)

BATE - Partizan 1:0 (0:0)(Gordejčuk 75)

Lacio - Bajer Leverkuzen 1:0 (0:0)(Keita 77)

Mančester junajted - Briž 3:1 (2:1)(Depaj 13,43, Felaini 90+4 - Kerik 8 a.g.)

Sporting - CSKA Moskva 2:1 (1:1)(Gutijerez 12, Slimani 82 - Dumbija 40)

U sredu (20.45):

Bazel - Makabi Tel AvivSeltik - MalmeRapid - ŠahtjorSkenderbeg - Dinamo ZagrebValensija - Monako

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track