ZORAN MILINKOVIĆ: Prestrogo isključenje... Imaju sreće što nisu primili dva
Foto: Reuters

Crno-beli složni u oceni posle poraza

ZORAN MILINKOVIĆ: Prestrogo isključenje... Imaju sreće što nisu primili dva

Fudbal -
Svi u Partizanu misle da Jevtović nije trebalo da dobije crveni karton i svi veruju da će u revanšu uz pomoć navijača proći dalje

Pao je u 45. minutu mrak na ionako "smrknutom" Zoranu Milinkoviću. Kada je škotski arbitar Kreg Tompson kao iz topa "ispalio" drugi žuti, pa crveni karton Marku Jevtoviću bilo je jasno da će "parni valjak" morati da povuče ručnu kočnicu.

"To isključenje nas je prilično poremetilo u svim planovima o ovom meču. Moram da priznam da je, za ionako oštre evropske fudbalske standarde, Jevtović prestorogo isključen", jasan je Zoran Milinković.

Partizan sa golom minusa čeka revanš sledeće srede u Beogradu.

"Da je ova utakmica završena i rezultatom 0:0 mi bi morali da damo gol u revanšu. Dakle, pred nama je najmanje još 90 minuta velike borbe protiv rivala koji nam nije dao gol iz igre, nego iz prekida, posle kornera u 75. minutu. Još mi je u glavi ona šansa Andrije Živkovića koji je šutirao u golmana par minuta pre gola", dodao je Milinković.

Na pitanje novinara, da li je BATE propustio priliku da napuni mrežu Partizana, Milinković je bio jasan:

"Imao je i Bate sreću da nije primio dva gola... Ništa ovde nije gotovo. Revanš je pred nama i biće to potpuno drugačija utakmica. I što se tiče ambijenta i što se tiče naše igre!".

Andrija Živković je propustio dve velike prilike.

"Nisam iskoristio dve šanse koje sam imao, kod prve dam išao napred i nisam video golmana. Kod druge sam video da mi je golman pokrio prvi ugao... Morao sma da iskoristim te dve šanse. Oteklo mi je koleno i mislim da nije ništa ozbiljnije. Imamo dobar rezultat. Nismo slušali javnost, gledali smo sebe, dobro smo ušli u meč i nisam iskortsio te dve šanse, a morao sam. To se svakome desi, to je fudbal, moramo da se spremimo za revanš. Mislm da je bezveze isključio Jevtovića. Dobio je dva kartona na sredini terena i to u prvom poluvremenu. To je nemoguće dati, ali dobro svakome se desi to. Borili smo se koliko smo mogli i idemo dalje", poručio je Andrija Živković.

Golman Živko Živković je rekao:

"Moglo i gore i bolje. Pokazali smo da smo tim. Imamo šanse. U Beogradu će nas sa navijačima biti 12 na terenu. Meč moramo da odigramo mirne glave.

Stefan Babović:

"Nismo navikli da se branimo. Ironija je što smo primili gol iz prekida. U revanšu će nas biti 30.000. Nismo bili gori večeras, a nadam se da će u Beogradu lopte ulaziti u njihovu mrežu".

Marko Jevtović:

"Prestrogo sam dobio dva žuta kartona na sredini terena. Kod drugog sam bežao od kontakta, a on je skakao u mene i dobio faul. Momci se posle igrali svaka im čast. Oni su mene više tešili nego što sam ja njih bodrio, ali hrabro su odigrali i čestitam im"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track