POSLE GOLGOTE POSTAO ZMAJ: Sa trakom je vodio Partizan u Ligu šampiona, a sada je igrač Voždovca
Foto: Fonet

Na novom početku

POSLE GOLGOTE POSTAO ZMAJ: Sa trakom je vodio Partizan u Ligu šampiona, a sada je igrač Voždovca

Fudbal -
Marko Jovanović se posle strašne epizode u Poljskoj vratio u srpski fudbal

Bivši fudbaler Partizana i poljsle Visle Marko Jovanović potpisao je jednogodišnji ugovor sa Voždovcem.

Iskusni, 27-godišnji defanzivac, koji može da igra i kao štoper i kao desni bek, predstavljaće veliko pojačanje za tim Bratislava Živkovića.

Jovanović je prošao celu Partizanovu školu fudbala, a za prvi tim je debitovao 2007. Crno-beli dres je nosio četiri sezone, osvojio isto toliko titula i tri trofeja u Kupu. Bio je i kapiten ekipe koja je 2010. obezbedila učešće u Ligi šampiona posle antologijskih penala u Briselu protiv Anderlehta.

Od 2011. je igrao za Vislu. Međutim, prošle godine se suočio sa jezivom životnom situacijom. Saopšteno mu je da boluje od opake bolesti, ali su dodatni pregledi u Švajcarskoj pokazali da bolest ipak nije tako teška i da je izlečiva.

Jovanović se posle oporavka vratio treninzima, ali ne i u konkurenciju za prvi tim Visle. A onda su Poljaci uradili nešto nečuveno. Pre nekoliko meseci poslali su mu pismo na kućnu adresu u kome su mu saopštili da raskidaju ugovor?! I sve to posle tri i po godine poštenog rada u tom klubu.

Marko Jovanović je proletos, kao i Milan Smiljanić, trenirao sa crno-belima, a sada je potpisao za Voždovac.

Još jedan bivši defanzivac Partizana je nedavno pojačao Voždovac. Reč je o Milošu Mihajlovu, koji je za "zmajeve" nastupao i prošle sezone pre nego što je zimus na kratko otišao u Žetisu (Kazahstan).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track