ODGOVARALA NA PITANJA POZNATIH SPORTISTA: Ovo niste znali iz privatnog života Ivane Španović
Foto: Dragan Kadić

Otkrila tajne

ODGOVARALA NA PITANJA POZNATIH SPORTISTA: Ovo niste znali iz privatnog života Ivane Španović

Ostali sportovi -
Srpska atletičarka otkrila kolegama mnoge detalje

Srpska skakačica u dalj Ivana Španović otputovala je u Peking na Svetsko prvenstvo, gde će u sredu startovati u kvalifikacijama. Ivana brani bronzu osvojenu pre dve godine u Moskvi.

Atraktivna atletičarka je odgovarala na pitanja svojih kolega. Poznati i trofejni srpski sportisti pitali su Ivanu sve i svašta iz njenog privatnog života, a ona je, kao i uvek, bila iskrena.

Zorana Arunović, pobednica Svetskog kupa u streljaštvu 2015: Koji je bio prelomni trenutak u karijeri, posle kog si počela da skačeš kao zmaj? Šta se to prelomilo u tebi?

Ivana: Dvoumim se između "srpski inat" ili "ženski ponos". Nikada se nisam navikla na ljude koji bez ikakvog razloga osuđuju druge, omalovažavaju njihov rad, pa sam se zainatila. Nikada nikome ništa nisam pokušavala da dokažem, jer nisam imala potrebu, samo sam prigrlila svoj potencijal i svoju upornost i radim ono što zaista volim i čemu sam posvećena maksimalno".

Arunović: Vidiš li sebe iza 7,10 metara?

Ivana: Vidim sebe često preko 7m, a onda se kući vratim samo sa medaljom. Obrati pažnju na takmičarku sa brojem 726 na SP u Pekingu".

Arunović: Hoćeš li nabaviti još neku životinju?

"Hahahahahahah, imam čupavog psa od 2,5kg i gluvog zeca. To je jednako poslu sa oko 4 deteta. P.S. Nemoj da ti je palo na pamet!".

Predrag Rajković, golman Crvene zvezde omladinske reprezentacije Srbije, koja je aktuelni prvak sveta: Da li imaš neki ritual pred skok i koji?

Ivana: Sigurna sam da smo svi mi vrhunski sportisti pomalo ekstremni u stvarima koje se tiču rezultata. Na primer, kada imam tehnički trening, svaki put dolazim ranije na trening da prekopam i izravnam celu jamu. I to ne dam nikome da radi umesto mene. Na takmičenju poslednja obuvam sprinterice od svih takmičarki, ali prva merim zalet. To su one manje banalne stvari. Hehehe.

Rajković: Šta voliš da slušaš pre takmičenja?

Ivana: Slušam nešto lagano. Pre zagrevanja volim da se prošetam malo i pripremim sebe. Slušam muziku koja me psihički opušta, jer po izlasku na stadion količina adrenalina koja me obuzme drži me dovoljno skoncentrisano samo na jednu, najvažniju stvar.

Rajković: Da li imaš neku koju nosiš na takmičenjima?

Ivana: Imam, trenera - uz osmeh je konstatovala Španovićeva i dodala: - Samo njegovo prisustvo na tribini budi u meni mir i slobodnija sam da iskažem svoju rešenosti sa kojom sam se i pojavila na takmičenju. A to je da budem najbolja.

Živko Gocić, kapiten vaterpolo reprezentacije: "Da li tačno znaš broj koraka pri zaletu za skok?"

Ivana : Takmičarski zalet broji 18 koraka. Broj koraka uvek je isti, ali dužina samog zaleta u nekoj meri oscilira zbog vremenskih uslova i trenutne forme.

Gocić: Sa kojom zvezdom svetske atletike imaš najbolji odnos (ne računajući naše atletičare)?

Ivana: Imala sam priliku da vidim sve zvezde današnje atletike na takmičenjima, dok sam zvezde neke starije generacije sa velikim zadovoljstvom upoznavala na dodelama medalja ili pres konferencijama. Sa svojim rivalkama imam super odnos, sa nekolicinom se privatno družim, ali ako mi je čast da ponekad popijem sa nekim kafu, onda je to sigurno Blanka Vlašić".

Dušan Domović Bulut, kapiten basket 3x3 tima Novi Sad Al Wahda, najbolje rangiranog tima na FIBA listi: Da je atletika nelegalna - šta bi radila?

Ivana: Ostala bih u rukometu kojim sam se kratko bavila u školskim danima.

Domović Bulut: Pošto smo se upravo vratili iz Kine, evo pitalice. Situacija je sledeća, imaš da biraš - u centru si i moraš da izabereš poslednji obrok - nude se pržena škorpija, stonoga, bubašvaba i pacov, šta bi izabrala?

Ivana: Pre devet godina sam bila mnogo mlađa i potpuno neiskusna, pa sam im dozvolila da me prevare sa serviranom žabom u tanjiru. Iskreno, to saznanje bilo je mnogo bolnije od samog ukusa, pa bih ovog puta pokušala sa škorpijom.Staša Gejo, pobednica IFSC Svetskog kupa za mlade i evropska šampionka u bolderingu: Tvoje omiljeno mesto za uživanje i relaksaciju pred važne događaje?

Ivana: Moj dom, završila je priču srpska atletičarka za sajt redbull.com.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track