BLOG UŽIVO: Španci deklasirali Turke na Evrobasketu
Foto: AP

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Španci deklasirali Turke na Evrobasketu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:17 - Francuzi ubedljivi protiv BosancaU Grupi A Evrobasketa Francuska je u Monpeljeu ubedljivo sa 81:54 pobedila Bosnu i Hercegovinu. Francuze su do pobede predvodili Nando De Kolo i Žofri Lovernj sa po 12 poena. U selekciji BiH najefikaniji bili su Elmedin Kikanović i Andrija Stipanović sa po 10 poena. Ranije danas u Monpeljeu, gde se igraju mečevi Grupe A, Poljska je sa 82:79 savladala Rusiju, dok je Izrael sa 79:66 pobedio Finsku. Francuska, Poljska i Izrael imaju maksimalan učinak u Grupi A posle dva odigrana meča, dok su BiH, Rusija i Finska bez pobeda.

23:08 - Češka lako sa UkrajinomKošarkaška reprezentacija Češke pobedila je danas u Rigi Ukrajinu sa 78:64 (20:14, 26:16, 19:15, 13:19) u poslednjoj utakmici drugog kola Grupe D Evropskog prvenstva. Češku je do druge pobede na kontinentalnom šampionatu predvodio Jan Veseli sa 19 poena i devet skokova, Pavel Pumprla ubacio je 17 poena, dok je Tomas Satoranski dodao 15. U selekciji Ukrajine, kojoj je ovo drugi poraz na EP, najefikasniji bio je Kirilo Fesenko sa 14 poena, a dva manje dodao je Džerom Rendl. Ranije danas u Grupi D Belgija je sa 84:55 savladala Estoniju, dok je Litvanija sa 68:49 pobedila Letoniju.

22:49 - Španci deklasirali Turke na EvrobasketuKošarkaši Španije demolirali su Tursku u meču drugog kola Gruope B na Evrobasketu - 104:77. "Crvena furija" je od starta dominirala u meču odigranom u Berlinu i ubedljivim trijumfom se oporavila od startnog poraza od Srbije. Pau Gasol je dao 21 poen, uz sedam skokova, Serhio Rodrigez je dodao 14 poena, uz pet asistencija, Felipe Rejes 12 poena... Iljasova je sa 15 poena bio najefikasniji kod Turske. Posle drugog kola na tabeli Grupe B samo Srbija ima maksimalan učinak, po pobedu i poraz ostvarili su Španija, Italija, Nemačka i Turska, a Island je doživeo dva poraza.

21:55 - Selektor Islanda: Impresioniran sam SrbijomSelektor reprezentacije Islanda Kreg Piterson rekao je danas da je impresioniran igrom selekcije Srbije na Evropskom prvenstvu i dodao da je na njegovoj ekipi da pokuša da pruži što veći otpor izabranicima Aleksandra Đorđevića u predstojećoj utakmici trećeg kola Grupe B. "Izuzetno sam impresioniran Srbijom, naročito juče protiv Španije. Imaju neverovatne igrače, imaju visoke igrače, a bekovi imaju visok košarkaški nivo inteligencije. Ne igramo svaki dan protiv ekipe kao što je Srbija. Oni su jedni od favorita na čitavom turniru. Na nama je da izađemo na parket i damo sve od sebe", rekao je Piterson novinarima u Berlinu. Island je danas u drugom kolu šampionata Evrope poražen od Italije sa 64:71, a Piterson je rekao da je razočaran takvim ishodom. "Ponosni smo, ali i razočarani. Imali smo prednost protiv Italije... Uprkos nekim problemima, smatram da smo dobro igrali, ali nismo na kraju pobedili", rekao je on. Island i Srbija će se u utorak od 14.30 u Berlinu sastati u utakmici trećeg kola Grupe B Evropskog prvenstva.

21:29 - Čilić i Conga u borbi za megdan sa NovakomMarin Čilić i Žo-Vilfred Conga prošli su u četvrtfinale US Opena, u kome će međusobno odmeriti snage i, ako sve bude kako se očekuje od Novaka Đokovića, igrati za izlazak na megdan najboljem teniseru današnjice.Čilić je u četiri seta, sa 6:3, 2:6, 7:6(2), 6:1 elminisao Žeremija Šardija iz Francuske, a u derbiju sa sunarodnikom, Conga je pobedio Benou Pera sa 6:4, 6:3, 6:4. Novak Đoković ima još dva koraka do tog polufinala. Najpre igra sa Robertom Bautista-Agutom (ponedeljak, sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu), a ako, očekivano, pobedi - igraće sa pobednikom meča Fabio Fonjini - Felisijano Lopez.

20:53 - Ćurčić: Stojković je broj jedan, ima vremena za RajkovićaSelektor srpskih fudbalera Radovan Ćurčić rekao je danas da je Vladimir Stojković prva opcija na poziciji golmana, dok za Predraga Rajkovića ima vremena. "Stojković nije tu zbog bivših zasluga, već trenutne forme. Očigledno je da je Stojković opcija broj jedan, to je pokazao i na susretu sa Jermenijom, ali ne odričem se Rajkovića. Rajković sasvim ravnopravno konkuriše i videćemo kako će to funkcionisati u naredenom periodu. On će dobiti šansu", rekao je Ćurčić novinarima u Bordou.Ćurčić je kazao da obojica "sve dobro znaju" i da ne postoji nikakva "korektnost ili nekorektnost" u tom slučaju. Selektor je dodao i da je dobro to što Srbija ima "tri dobra golmana", jer je uz Stojkovića i Rajkovića tu i Željko Brkić. Novinare je zanimalo da li se Stojković plaši da ga Rajković ne zameni na mestu prvog golmana reprezentacije, kao što je Stojković 2006. uoči Svetskog prvenstva u Nemačkoj zamenio do tada standardnog Dragoslava Jevrića. Vladimir Stojković je kazao da i ne pomišlja da tako nešto može da se dogodi. "Ne pomišljam da će se nešto tako desiti jer sam u godinama u kojima se osećam najbolje i mogu najviše da pružim. Mogu za sebe da kažem da sam u poslednje dve godine počeo da branim, do tada je sve bilo 50-50. Ne vidim zašto bih se bojao tih stvari", kazao je Stojković. Reprezentacija Srbije će sutra od 20.45 u Bordou igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

20:29 - Italija posle drame nadigrala Island, pobeda SlovenijeKošarkaška reprezentacija Italije ostvarila je danas prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto je u utakmici drugog kola Grupe B savladala Island sa 71:64, a do prvog trijumfa na kontinentalnom šampionatu u Grupi C došla je i Slovenija, koja je sa 79:68 slavila protiv Gruzije. Selekcija Islanda, koja je i protiv Nemačke u prvom kolu pružila dobar otpor, bila je nadomak trijumfa nad Italijom, pošto je vodila sa 62:59 pet minuta pre kraja susreta. Ipak, Italija je u završnici uspela da nadigra Islanđane, koji su zabeležili drugi poraz na šampionatu Evrope. Italiju je do pobede predvodio Alesandro Đentile sa 21 poenom, a Marko Belineli dodao je 12. ;U selekciji Islanda istakao se Haukur Palson sa 17 poena, dok je Hlinur Beringson ubacio 14. U Grupi B u Berlinu sutra je slobodan dan na šampionatu, pa će tek u utorak Italija igrati protiv Španije, dok će se Island sastati sa Srbijom, koja je ranije danas savladala Nemačku sa 68:66. Slovenija je veoma dobrom igrom od početka do kraja utakmice nadigrala Gruziju, koja je zabeležila i drugi poraz u Grupi C u Zagrebu. Slovence je do prvog trijumfa predvodio Klemen Prepelić sa 21 poenom, a jedan manje ubacio je Jaka Klobučar. Košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič dodao je 12. U reprezentaciji Gruzije, koju predvodi srpski trener Igor Kokoškov, istakao se Tornike Šengelija sa 21 poenom. Slovenija će u trećem kolu u utorak igrati protiv Holandije, dok se Gruzija sastaje sa Grčkom.

20:03 - Janković i Krunić bez četvrtfinala na US openuSrpske teniserke Jelena Janković i Aleksandra Krunić nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Otvorenog prvenstva SAD, pošto su večeras izgubile od australijsko-kazahstanskog para Kejsi Delakva/Jaroslava Švedova sa 2:6, 7:5, 7:5. Protivnice Delakve i Švedove u borbi za polufinale biće pobednice meča u kojem se sastaju Italijanke Karin Knap/Roberta Vinči i Ruskinje Alja Kudrjavceva i Anastasija Pavljučenkova. Janković i Krunić prethodno su u pojedinačnoj konkurenciji poražene već u prvom kolu turnira.

19:35 - Pobede Litvanije i Izraela Košarkaška reprezentacija Litvanije pobedila je danas u Rigi ;Letoniju sa 68:49 ;u utakmici drugog kola Grupe D, dok je u Monpeljeu, u Grupi A, Izrael savladao Finsku sa 79:66. Reprezentaciji Litvanije je ovo drugi trijumf na kontinentalnom šampionatu, a domaćinu prve faze takmičenja, Letoniji prvi poraz. Litvaniju je do pobede predvodio Jonas Valančijunas sa 15 poena, dok je Jonas Mačijulis dodao 13. U selekciji Letonije istakli su se Kaspars Bezins i Roland Frimanis sa po 8 poena. Litvanija će se sutra u trećem kolu sastati sa Belgijom, dok će Letonija igrati protiv Češke. Finska danas nije uspela da pruži tako dobar otpor Izraelu, kao što im je juče to pošlo za rukom protiv Francuske, od koje su izgubili tek posle produžetaka. Izrael je do druge pobede na šampionatu predvodio Lior Elijahu sa 22 poena, dok je novi košarkaš Crvene zvezde Gael Mekel postigao 14, uz pet asistencija. Izraelci će sutra igrati protiv Bosne i Hercegovine, dok se Finska sastaje sa Rusijom.

19:15 - Mercedes bez kazne, Hamiltonu ostaje pobedaEkipa Mercedesa neće biti kažnjena zbog nedozvoljenog pritiska u gumama u oba bolida u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije u Monci. Aktuelni svetski šampion Luis Hamilton pobedio je danas na stazi u Monci, a sudije su posle trke pokrenule istragu protiv Mercedesa zbog nedozvoljenog pritiska u gumama na bolidima. Pritisak u Hamiltonovim gumama bio je 0,3 psi ispod dozvoljenog od 19,5 psi (1,34 bara), a na bolidu Nika Rozberga 1,1 psi ispod dozvoljenog. Hamilton se suočavao sa diskvalifikacijom ili kaznom od 25 sekundi, ali je posle odluke sudija zadržao pobedu, 40. u karijeri. Kako se navodi u saopštenju sudija, saslušani su tehnički delegat, predstavnici ekipe Mercedes i inžinjer guma snabdevača Pirelija, a sudije su utvrdile da je pritisak u gumama bio na minimalnom početnom pritisku, koji je preporučio Pireli, kada su postavljene na bolide. "Mercedes je pratio bezbedne operativne procedure. Gume su bile na odgovarajućoj temeperaturi kada su postavljene na bolide. Toplotna ćebad kojim su bile pokrivene su bila isključena, pa su gume bile na nižoj temeperaturi od dozvoljene. Kada je niža temperatura, gume gube pritisak i to objašnjava zbog čega je u gumama na Mercedesovom bolidu bio niži pritisak i zbog toga Mercedes neće biti kažnjen", navodi se u saopštenju. Hamilton je danas ostvario 40. pobedu u karijeri na 160. trci u Formuli 1. Ispred su Mihael Šumaher sa 91 pobedom, Alan Prost sa 51 i Ajrton Sena i Sebastijan Fetel sa po 41 pobedom.

17:52 - Fetel: Monca mora da ostane u kalendaru Formule 1Vozač Ferarija Sebastijan Fetel rekao je danas da će Formuli 1 biti "iščupano srce" ako se od naredne sezone ne bude vozila trka na stazi u Monci. Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci za Veliku nagradu Italije u Monci, Fetel je zauzeo drugo mesto, a treći kroz cilj prošao je vozač Vilijamsa Felipe Masa. "Ovo je najbolje drugo mesto koje sam ikada osvojio. Emocije na pobedničkom postolju su neverovatne", rekao je Fetel, koji je danas prvi put vozio u Monci za Ferari. Poslednjih meseci pojavile su se spekulacije da će Monca, kada joj istekne ugovor, biti skinuta iz kalendara Formule 1. "Ako se ova trka izbriše iz kalendara iz bilo kojih govnjivih razloga vezanih za novac, srce će svima biti iščupano. Ova trka je veoma značajna, pogledate levo, pogledate desno i vidite ljude koji su srećni što su deo trke. I to vam ulepša dan. To je neverovatno", rekao je Fetel. Takođe i aktuelni svetski šampion Hamilton rekao je da trka u Monci mora da ostane u šampionatu. "Ova staza je posebna svim vozačima. Kada stojite na podijumu osećate ; se ponosno jer ste među velikanima koji su tu stajali. Vidite more navijača ; obučenih u (Ferarijevu) crvenu boju", rekao je Hamilton. Hamilton je postao prvi vozač koji je ostvario dve uzastopne pobede u Monci još od Dejmona Hila, kome je to pošlo za rukom 1993. i 1994. godine. Hamilton je ostvario 40. pobedu u karijeri, ali se suočava sa diskvalifikacijom, pošto je Mercedes pod istragom zbog nedozvoljenog pritiska u gumama na oba bolida u današnjoj trci. Fetel je rekao da je Hamilton danas bio najbolji. "Radi se o poštenju i poštovanju, on je danas obavio bolji posao i to moramo da poštujemo. Bio sam drugi, imao sam odlično vozilo ali to nije bilo dovoljno za pobedu", rekao je Fetel.

17:03 - Pobede Poljske, Makedonije i Belgije na EvrobasketuKošarkaška reprezentacija Poljske pobedila je danas u Monpeljeu Rusiju sa 82:79 (19:22, 23:18, 18:16, 22:23), u utakmici drugog kola Grupe A na Evropskom prvenstvu i ostvarila drugu pobedu. Poljsku su do pobede predvodili Adam Vačinski sa 23 poena i Marcin Gortat sa 18 poena, šest skokova i tri asistencije. Andrej Zubkov bio je najefikasniji u ekipi Rusije sa 21 poenom i sedam skokova, a Andrej Voroncevič dodao je 12 poena uz šest skokova. ; Posle dva kola Poljska ima dve pobede, a Rusija je pretrpela dva poraza. Košarkaška reprezentacija Makedonije pobedila je danas u Zagrebu Holandiju sa 78:71 (19:20, 24:11, 13:18, 22:22), u utakmici drugog kola Grupe C i ostvarila prvu pobedu na Evropskom prvenstvu. Najefikasniji u ekipi Makedonije bio je Vlado Ilijevski sa 14 poena i sedam asistencija, Aleksandar Kostoski i Bojan Trajkovski dodali su po 13, a Vojdan Stojanovski ubcio je 11 poena uz pet skokova. U ekipi Holandije Nikolas De Jong postigao je 19 poena uz četiri skoka, Henk Norel ubacio je 10 poena i imao je devet skokova, a Arvel Slagter dodao je 10 poena. Posle dva kola u Grupi C Holandija i Makedonija imaju po pobedu i poraz. Košarkaška reprezentacija Belgije pobedila je u Rigi Estoniju sa 84:55 (27:9, 19:9, 23:26, 15:11) u utakmici drugog kola Grupe D i ostvarila prvu pobedu na turniru. Belgiju je do pobede predvodio je Met Lodžeski sa 16 poena i šest skokova, Sem Van Rosom ubacio je 14, ; a Kventin Seron 12 poena. U ekipi Estonije Sim Sander Vene postigao je 12 poena i jedini je igrač sa dvocifrenim brojem poena. Rain Vejdman postigao je devet poena i imao je osam skokova. Posle dva kola u Grupi D Belgija ima pobedu i poraz, a Estonija je pretrpela oba poraza.

15:55 - Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu ItalijeVozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Italije na stazi u Monci. Aktuelni svetski šampion ostvario je sedmu pobedu u sezoni, a 40. u karijeri, a trku je završio za sat i 18 minuta. Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel sa zaostatkom od 25,042 sekunde, a treći kroz cilj prošao je Felipe Masa iz Vilijamsa sa 47,635 sekundi zaostatka. Četvrto mesto zauzeo je Valteri Botas iz Vilijamsa, peti je bio Kimi Raikonen iz Ferarija, a šesto i sedmo mesto zauzeli su vozači Fors Indije Serhio Peres i Niko Hilkenberg. Bodove su još osvojili vozač Red Bula Danijel Rikardo, Markus Erikson iz Zaubera i Danil Kvjat iz Red Bula. Vozač Mercedesa Niko Rozberg odustao je dva kruga pre kraja trke pošto mu se zapalio motor, pa je njegov klupski kolega Hamilton uvećao prednost u generalnom plasmanu. Naredna trka u šampionatu voziće se 20. septembra za Veliku nagradu Singapura.

15:32 - Pogba: Mogao bih da ostanem u Juventusu do kraja sezoneFudbaler Juventusa Pol Pogba rekao je danas da bi mogao da ostane u tom klubu do kraja sezone. Tokom letnjeg prelaznog roka za Pogbu su bili zainteresovani brojni klubovi, Pari Sen Žermen, Čelsi, Mančester siti i Barselona. Italijanski mediji su prošlog meseca preneli da je torinski klub odbio ponudu Barselone od 80 miliona evra. Pogba je rekao da se lepo oseća u Juventusu i da želi da pomogne saigračima da prevaziđu loš start od dva vezana poraza u Seriji A. "Nije dobro vreme da odem iz kluba i mogao bih da ostanem u Juventusu. Trenutno sam srećan što sam ovde. Završićemo sezonu i onda ćemo videti", rekao je Pogba za Telefut. "Da li će u januaru biti dogovora sa Barselonom? Ne znam, za sada sam u Juventusu i koncentrisan sam samo na to, jer nismo dobro počeli prvenstvo. Za ostalo ćemo videti", dodao je Pogba.

14:54 - Plavšić: Proradiće adrenalin pred večiti derbi Mladi fudbaler Crvene zvezde Srđan Plavšić rekao je danas ekipa sa velikim nestrpljenjem čeka utakmicu sa Partizanom u Superligi koja je na programu narednog vikenda. Crveno-beli su pauzu u prvenstvu uoči meča protiv Partizana odlučili da otputuju na mini-pripreme u Sloveniju. "Prvo je bitno da se dobro spremimo, a o samoj utakmici ćemo više razmišljati kako se bude približavala. Verujem da će i ovde adrenalin proraditi, iako nismo u Beogradu, gde verujem da se već svi polako spremaju za tu utakmicu", rekao je Plavšić za klupski sajt. Lider Superlige je juče u prijateljskoj utakmici savladao slovenačkog prvoligaša golom Idana Vereda. "Zadovoljan sam kako je sve prošlo, utakmica je usledila dan posle dolaska u Terme Čatež ali to nam nije smetalo. Šteta što nismo iskoristili inicijativu u prvom poluvremenu i postigli gol ili dva, sigurno smo igrom to zaslužili, ali ne brinem, ako ovako nastavimo ući će kad treba. Bitno je da stvaramo prilike i igramo onako kako trener od nas traži", poručuje Plavšić. On je dodao da je pravi potez to što je ekipa u pauzi prvenstva došla da se spremi u Sloveniji. "Prvi put sam ovde i prezadovoljan sam svim uslovima", zaključio je krilni fidbaler. Utakmica 9. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se 12. septembra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

14:20 - Laveci napušta PSŽ na kraju sezoneFudbaler Pari Sen Žermena Ezekijel Laveci izjavio je danas da će mu ova sezona biti poslednja u dresu francuskog kluba. Argentinskom napadaču ugovor ističe u junu sledeće godine i kao slobodan igrač napustiće Parižane. "Istina je da želim da ostanem i da se borim za mesto u startnoj postavi. Ipak, mislim da će ovo biti poslednja sezona u PSŽ-u i želim da je završim što je bolje moguće. Ove godine klub je doveo mnogo dobrih igrača, kao što je Di Marija. Srećan sam zbog njegovog dolaska, on je vrhunski igrač i moj prijatelj", rekao je Laveci za Telefut. Laveci je nekoliko puta izrazio nezadovoljstvo minutažom u PSŽ-u, a čak je kasnio na početak priprema za šta je kasnije novčano kažnjen. On je od 2012. godine član "svetaca", odigrao je 136 utakmica i postigao 32 gola. Prethodno je nastupao za Napoli, San Lorenco i Estudijantes.

13:30 - Sivić: Teško je kada si prvak sveta, svi žžele da te pobedeSelektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je danas uoči početka kvalifikacija da je optimista oko plasmana na šampionat Evrope u Poljskoj. "Grupa je korektno jaka. Možemo da kažemo da je to ozbiljan skup reprezentacija u kojoj svaka utakmica može da utiče na konačan redosled. Teško je braniti mesto prvaka u svetu jer svi žele da protiv njega pokažu šta znaju", rekao je Sivić za sajt FSS. On je napomenuo da su Srbija i Italija favoriti grupe, u kojoj su još Litvanija, Republika Irska, Slovenija i Andora. "Posedujemo kvalitet i to niko ne može da ospori. Aktuelni smo svetski prvaci i bivši evropski šampioni. Bili smo učesnici nedavno završenog Evropskog prvenstva u Češkoj i iz svih tih selekcija trebalo bi da izvučemo najbolje. Najboljem se i nadamo", poručio je Sivić. Sivić je dodao da je pred stručnim štabom ozbiljan posao oko formiranja tima jer mnogi igrači nemaju minutažu u svojim klubovima. "Jesmo svetski prvaci i bivši šampioni Evrope, ali puno igrača iz tih selekcija trenutno nigde ne igra. Naš posao je da ih vratimo i pomognemo im da ponovo budu reprezentativci. Neće biti lako, ali naša obaveza je da i u takvim okolnostima pravimo dobre rezultate. Protiv Litvanije bodovi moraju da se osvoje", jasan je selektor "orlića".

12:32 - Golubović novi centar StrazburaSrpski košarkaš Vladimir Golubović pojačao je Strazbur, rivala Crvene zvezde u Evroligi. Golubović u francuski klub dolazi iz Unikahe, u kojoj je prošle sezone u najjačem evropskom takmičenju prosečno beležio 6,6 poena, 4,8 skokova i 0,5 asistencija. Ovaj 29-godišnji centar karijeru je počeo u Vojvodini, a potom je nastupao za Olimpiju iz Ljubljane, Laboral, Banvit, Azovmaš, Antaliju, Al Ahli iz Dubaija, Saragosu i Ankaru. Pored Strazbura i Crvene zvezde, u A grupi Evrolige nalaze se madridski Real, Fenerbahče, minhenski Bajern i Himki.

11:49 - Mitrović: Novi igrači su uneli svežu krvFudbaler Njukasla Aleksandar Mitrović rekao je da su reprezentaciji Srbije dobro došli novi igrači, poput onih koji su nastupili protiv Jermenije. "Novi igrači su uneli svežu krv, odigrali su sasvim dobro što se mene tiče, uostalom kao i ceo tim. Odradili smo sve što se tražilo od nas", rekao je Mitrović novinarima. Srbija je u petak zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama, pošto je pred praznim tribinama u Novom Sadu savladala Jermeniju u šestom kolu. "Bili smo bolji. Postojao je mali pritisak s obzirom na to da smo igrali kod kuće. Ali, cilj su bili dobra igra i tri boda, što smo i ostvarili", kazao je Mitrović. Prema njegovim rečima, predstojeći prijateljski susret sa Francuskom će značiti srpskom timu zbog samopouzdanja. "Značiće nam duel sa Francuskom kako bismo zadržali pobednički niz. Sve utakmice do kraja godine moramo da iskoristimo maksimalno kako bismo se što bolje uigrali za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo", rekao je Mitrović. On je kazao da je zadovoljan svojim igrama, kao i to da se nada da će početi da daje golove. "Nadam se da ću uskoro da počnem da dajem golove. Zadovoljan sam svojim igrama, ali mi nedostaje pogodak, da probijem taj led. Nadam se da ću ga uskoro dati posle mnogo vremena", kazao je Mitrović. Utakmica između Srbije i Francuske igraće se u ponedeljak od 20.45 u Bordou.

11:05 - Klop: Ne moram da vodim klub iz samog vrha Bivši trener Borusije Dortmund Jirgen Klop kaže da nije nužno da njegov sledeći posao bude u velikom klubu.“To ne mora da bude klub iz samog vrha, postoje i drugi zanimljivi projekti, timovi kojima je potrebna pomoć. Informišem se, čitam i sastajem se sa mnogo ljudi, ima običnih malih stvari koje su vrlo zabavne. Ipak, trenutno mi fudbal ne nedostaje“, rekao je 48-godišnji Klop i dodao: “Ne znam gde ću završiti, a to mi je i pomalo uzbudljivi – veliki deo života svaki sledeći dan je isplaniran, a meni je sada cela sledeća godina neisplanirana. Ne znam gde ću sledeće raditi, ali siguran sam da ću nastaviti da radim“.

10:19 - Trezege: Juve se vraća na pravi put Bivši centarfor Juventusa David Trezege veruje da će klub iz Torina uskoro ponovo krenuti stazama uspeha."Ovog leta došlo je do velikih promena u timu. Važni igrači su otišli i ima mnogo novajlija, ali smatram da su promene nužne kako bi se održao pobednički duh. Porazi će doprineti motivaciji za napornijim radom i verujem da Juventus uskoro kreće na pravi put", rekao je Trezege.

09:32 - Bušar otkazala US Open jer se povredila u svlačionici Kanadska teniserka Judžin Bušar otkazala je učesće na US Openu zbog povrede, saopštili su organizatori turnira. Bušar se prijavila u sing konkurenciji, dublu i miks dublu, ali je morala da odustane zbog povrede glave. "Juddzin se okliznula u svlačionici i zadobila povredu glave. Lekarski tim na US Openu će pratiti njeno stanje", stoji u saopštenju organizatora US Opena. Bušar je u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu, a u narednom je trebala da igra protiv Roberte Vinči iz Italije. Dvadesetjednogodišnja teniserka ove sezone nalazi se u lošoj formi, pošto se nekadašnji peti reket sveta trenutno nalazi na 25. mestu WTA liste.

08:40 - Rutinska pobeda Mareja za plasman u osminu finala US openaTreći teniser sveta Endi Marej plasirao se u osminu finala US opena, pošto je u trećem kolu rutinski savladao Tomaša Belučija iz Brazila sa 6:3, 6:2, 7:5.Naredni rival Britanca biće Kevin Anderson, koji je savladao Dominika Tima sa 6:3, 7:6 (7-3), 7:6 (7-3).Prvi i drugi set Mari je lagano završio, u trećem je propustio dve brejk šanse u prvom gemu, pa se Beluči držao do finiša seta. Ipak, u 11. gemu Škot pravi brejk bez izgubljenog poena, uz dva precizna pasinga, a zatim bez problema dolazi do trijumfa za dva časa i 11 minuta igre.Švajcarac Stan Vavrinka takođe je bio ubedljiv u trećem kolu protiv Belgijanca Rubena Bemelmansa 6:3, 7:6 (7-5), 6:4.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track