PROFESIONALAC: Ivana Španović u Berlinu, a ne može na Evrobasket
Foto: Reuters

Rekorderka nema vremena za orlove

PROFESIONALAC: Ivana Španović u Berlinu, a ne može na Evrobasket

Ostali sportovi -
Volela bih da mogu uživo da pratim naše košarkaše, ali to oduzima mnogo vremena. Fokus mora da ostane samo na onome što ja radim, kaže Španovićeva, koja danas startuje na mitingu u Berlinu

Zajedno sa košarkašima u Berlinu, samo na drugom kraju grada, nalazi se i Ivana Španović. Srpska rekorderka danas nastupa na prestižnom atletskom mitingu, a iako je juče imala vremena da poseti „orlove“ na meču sa Španijom, ona se ipak odlučila da ostane u svojoj bazi i maksimalno se koncentriše za svoj posao. Profesionalno!- Volela bih da mogu uživo da ih pratim, ali to oduzima mnogo vremena kada sam na takmičenju. Fokus mora da ostane samo na onome što ja radim - jasna je Ivana Španović, koja je poželela četi Aleksandra Đorđevića medalju i plasman na Olimpijske igre.Naša lepa sportistkinja rekla je da su konkurentkinje u skoku udalj počele da je se plaše jer pet vezanih medalja na velikim takmičenjima ne može da bude slučajnost.- Jedna medalja može da bude slučajnost, ali pet vezanih... Konkurencija zna da od mene može da očekuje velike daljine. Sigurno je i da se na takmičenjima neću pojavljivati nespremna. Mitinzi su mi važni zbog pripreme za velika prvenstva, na najvećim takmičenjima želim da budem najspremnija - rekla je Španovićeva, a preneo portal Radio-televizije Vojvodine.Španovićeva je pre nekoliko dana na mitingu Dijamantske lige u Cirihu postavila novi rekord skokom od 7,02 metara. Danas od 17.05 časova skakaće na mitingu u Berlinu, čime će završiti ovu uspešnu sezonu.- Miting u Berlinu će biti za moju dušu, da probam da ponovo skočim daleko i prikupim bodove za krajnji plasman najboljih skakačica na svetu. Ovo mi je jedna od uspešnijih godina, s obzirom na to da sam osvojila dve medalje i bila nikad bliže osvajanju zlatne lige u ukupnom plasmanu - kazala je Španovićeva.Ona je dodala i to da je Evropsko prvenstvo u dvorani 2014. motivisalo za nastavak jer je tu ispunila olimpijsku normu i „nije morala kasnije da je juri“.- Posle toga je sve bilo podređeno pripremi za Peking. Tu mi je bilo najbitnije da napadnem sedmicu i ponosna sam što sam to uspela dva puta, iako tehnički nisam to najbolje odradila. Skočila sam 7,01 sa ne baš 100 odsto svojih mogućnosti i to je nešto što mi stvara sliku o tome koliko stvarno ja mogu da skočim - jasna je Ivana.A kao odskočnu dasku u karijeri navela je osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Moskvi pre dve godine.- Posle te medalje došao je nalet samopouzdanja, koji raste iz dana u dan, i mislim da smo na pravom putu da napravimo nešto stvarno veliko - zaključila je naša najbolja atletičarka.

Izazov u 2016.NOVI REKORD ČUVAM ZA RIOIvana Španović je istakla i da već razmišlja o Olimpijskim igrama 2016.- Rio je definitivno najveći cilj sledeće godine, iako će biti svetsko dvoransko, kao i evropsko prvenstvo. Konkurenciju poznajem, ponovo će se pojaviti one koje skaču sedam metara, ali motiviše me i bodri konstantnost i što svake godine povećavam nivo - rekla je Španovićeva.

Učimo nemačkiŠAL „SERBJE“ 15 evraU berlinskoj dvorani moguće je kupiti sve moguće navijačke rekvizite, ne samo nemačke već i ostalih reprezentacija koje igraju u ovom gradu. Ipak, šal Srbije ne može se naći s pravim imenom, već samo sa natpisom „Serbja“, koji Nemci forsiraju svuda na šampionatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track