KURIR U BERLINU: Orlovi kao sluge Dirka Novickog!
Foto: Sasa Pavlic

Naš list zavirio u sobe košarkaša Srbije

KURIR U BERLINU: Orlovi kao sluge Dirka Novickog!

EP Košarka -
Jedna mala prostorija sa dva kreveta i malo kupatilo sa tuš-kabinom, tako izgleda prostor u kom su smešteni naši igrači. As Nemačke u istom hotelu u kraljevskom apartmanu

Kratki kreveti, skučen prostor, malo kupatilo... Daleko od bilo kakvog luksuza! Tako u najkraćem izgleda opis soba srpskih košarkaša u Berlinu.

S druge strane, u istom hotelu „Landls“ postoji i specijalni kraljevski apartman koji je rezervisan za Dirka Novickog i njegovu porodicu! U sve ovo se uverio Kurir.

Po dolasku u prestonicu Nemačke naši reprezentativci su čekali dva sata da bi ušli u sobe. Kako je objašnjeno, sobe nisu bile sređene. Kada su ušli, sačekao ih je skroman prizor. Unutra bukvalno nema mesta da se mimoiđu dva čoveka.

Dva kreveta, u nekim sobama čak i spojena u bračni (potom su razdvojeni), televizor s malim brojem isključivo nemačkih kanala i kupatilo s malom tuš-kabinom. Utisak je preskromno za ovako veliko takmičenje. „Orlovi“ nisu previše kukali. Prihvatili su, kao i sve ostale reprezentacije, smeštaj koji im je odredio domaćin.

Raskoš...  Dirk Novicki sa suprugom smešten u kraljevskom apartmanu
Raskoš... Dirk Novicki sa suprugom smešten u kraljevskom apartmanu

E zato se nekoliko spratova iznad izabranika Aleksandra Đorđevića nalazi pravo malo carstvo. Luksuzni apartman koji je rezervisan za Dirka Novickog i njegovu porodicu, koja tu boravi s njim. Dirkenštaj ima sve beneficije. U razgovoru s nemačkim kolegama čuli smo da je njegovo učešče na prvenstvu više marketinški trik kako bi dvorana bila puna do poslednjeg mesta, nego što maestero u poznim košarkaškim godinama može da pruži.

Selfi za start... Naš izveštač sa Dirkom Novickim
Selfi za start... Naš izveštač sa Dirkom Novickim

Dirk u svom carstvu ima sve što poželi, a i može mu se. Ipak je Nemačka jedan od četiri domaćina ovogodišnjeg EP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track