Fener se na miri sa suspenzijom UEFA

Bundžije

Fener se na miri sa suspenzijom UEFA

Fudbal -
Sud za arbitražu u sportu potvrdio je da će žalbu Fenerbahčea razmatrati 18. juna.Trofejni klub je prošle sezone osvojio rekordnu 18. nacionalnu titulu, ali je potom optužen da je do nje došao nameštanjem utakmica

NION - Aktuelni turski prvak Fenerbahče osporiće odluku Evropske fudbalske unije (UEFA) i zatražiće odštetu od 45 miliona evra, nakon što mu je zabranjeno učešće u Ligi šampiona zbog umešanosti u skandal oko nameštanja utakmica nacionalnog šampionata.

Sud za arbitražu u sportu potvrdio je da će žalbu Fenerbahčea razmatrati 18. juna.Trofejni klub je prošle sezone osvojio rekordnu 18. nacionalnu titulu, ali je potom optužen da je do nje došao nameštanjem utakmica. Predsednik Fenerbahčea Aziz Jildirim je uhapšen kao glavni okrivljeni tokom krivičnog postupka, a Turska fudbalska federacija (TFF) je u avgustu povukla klub iz Lige šampiona, nekoliko dana pre nego što je UEFA obavila žreb grupne faze elitnog takmičenja.

Garantovano mesto u Ligi šampiona preuzeo je turski vicešampion Trabzon, a Fenerbahče sada želi nadoknadu zbog propuštenog nagradnog fonda UEFA i komercijalnog prihoda od najmanje šest mečeva, kao i zbog pada cena klupskih akcija.

Disciplinska komisija TFF trebalo bi uskoro da odluči o kaznama klubova koji su umešani u skandal oko nameštanja mečeva, a zavisno od presude Fenerbahče bi mogao da buce isključen iz Lige šampiona i u narednoj sezoni.Taj klub je ove sezone trenutno drugoplasirani u plej-of grupi za titulu prvaka Turske sa dva boda zaostatka za vodećom ekipom gradskog rivala Galatasaraja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track