Robi ne gasi!

Fudbaleri pušači

Robi ne gasi!

Fudbal -
Mladi trener Crvene zvezde još jednom potvrdio status strastvenog ljubitelja cigareta

Oni vole dim.Britanski novinari napravili su zanimljivu analizu poznatih fudbalera koji nisu mogli da se ostave svog velikog poroka - pušenja. Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki, poznat kao strastveni ljubitelj cigareta, našao se tako u društvu ser Stenlija Metjuza, Džordža Besta, Johana Krojfa, Dejvida Bekama, Džekija Čarltona, Đanluke Vijalija, Vejna Runija, Fabijena Barteza, Đanluiđija Bufona, Dimitra Berbatova...

Prosinečki je tokom karijere pušio više od 40 cigareta na dan, a posle problema sa srcem smanjio je na 20. Tokom utakmica nervozu leči jedući mentol bombone da ne bi pušio.

Poučeni nedavnim primerom trenera Reala Žozea Murinja, koji je kaznio svog igrača Fabija Koentraa kada ga je uhvatio s cigaretom u ruci, Englezi su napisali da veliki broj fudbalera jednostavno ne može bez cigarete.

Legendarni ser Stenli Metjuz reklamirao je cigarete, dok je Johan Krojf prestao da puši tek posle ugradnje dvostrukog bajpasa. Đanluka Vijali je nekoliko puta čak prekršio zabranu i pušio na klupi, a Fabijan Bartez je na pripremama pušio u toaletu, krišom od Aleksa Fergusona. Isto su radili Vejn Runi i Dimitar Berbatov, a Dejvid Džejms je priznao da od 15. godine puši više od 30 cigareta na dan.

Top-lista naj pušača

„Orlovi“ u dimu na SP

Srpski fudbaleri su tokom učešća na Mundijalu u Južnoj Africi fotografisani kako uživaju u pušenju, a neki od njih i u alkoholu. Marko Pantelić, Nenad Milijaš, Vladimir Stojković, Danko Lazović i Aleksandar Luković opuštali su se pred meč s Nemačkom.Baš zahvaljujući duvanskom dopingu, „orlovi“ su pobedili Nemce i stigli do jedine pobede na Svetskom prvenstvu.

Golman pušio tokom meča

Nekadašnji golman Vest Hema Džon Ozborn toliko je voleo da puši da je i tokom meča znao da zapali cigaretu. Nekoliko puta je objektivom foto-aparata uhvaćen kako puši za vreme utakmice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track