Muamba opet igra

Muamba opet igra

Fudbal -
Prvi put od kolapsa na terenu igrač Boltona pokazao da je i dalje majstor fudbala

Osmeh od uva do uva.Samo mesec dana pošto je doživeo horor na utakmici protiv Totenhema, fudbaler Boltona Fabris Muamba ponovo je pikao loptu.

- Vau, osećaj je sjajan! - ushićeno je uzviknuo mladić, koji je 78 minuta bio na onom svetu, ali se zahvaljujući sjajnoj kondiciji i snažnom telu povratio iz kliničke smrti.

Fabris je za britanski San pristao da se podseti svog fudbalskog umeća, a za tu priliku ponovo je obukao dres Boltona. I nije mu išlo loše, malo je pimplao, a onda i nekoliko puta razmenio udarce glavom s novinarom popularnog dnevnog lista.

- Sve vreme sam se pitao kakav će osećaj biti ponovo šutirati loptu. Ovo je prvi put, samo polako. Ipak, još uvek volim fudbal - rekao je Fabris, koji je bio jedan od najspremnijih fudbalera Premijer lige, jer je na svakoj utakmici u proseku uspeo da pretrči više od deset kilometara.

(P. G.)

Sin ga umalo ubio

Fabris je sa suzama u očima prepričavao prvi susret sa sinom Džošuom u bolnici i priznao da je tek tada shvatio šta je mogao da izgubi. Mališa je, videvši tatu, pokušao da otkači žice s aparata koji su ga održavali u životu.

- Postalo mi je jasno da nikada više ne bih držao svog Džošuu u naručju niti video njegov osmeh. Strašna mi je i sama pomisao na to da bi on odrastao bez oca. Fudbal uopšte nije važan u poređenju s tim - rekao je Muamba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track