IZ GROFOVE KUHINJE: Zvezda u derbiju sa šestoricom debitanata
Foto: Kurir Sport

Crveno-beli sa novajlijama na Partizan

IZ GROFOVE KUHINJE: Zvezda u derbiju sa šestoricom debitanata

Fudbal -
Kahriman, Ibanjez, Grujić, Donald, Viera i Srnić još nisu okusili šta znači "večiti derbi", a trebalo bi da startuju u subotu, a istom se nadaju i Vered i Plavšić

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su dva treninga u sredu. Prvi prepodnevni bio je u laganom ritmu, dok je večernji bio jakog intenziteta.

Po prvi put, trener Miodrag Grof Božović na raspolaganju je imao sve igrače, pošto su se iz reprezentacija vratili Marko Petković, Marko Grujić i Vukašin Jovanović.

Zanimljivo je da bi u 149. "večitom derbiju" Crvena zvezda mogla u subotu od 18.00 časova da zaigra sa šestoricom novajlija. Naime, ako se gleda trenutna forma i startna ekipa u proteklim kolima meč protiv crno-belih počeće - Damir Kahriman, Luis Ibanjez, Marko Grujić, Mičel Donald, Ugo Viera i Slavoljub Srnić. Iskustvo u derbiju imaju Marko Petković, Vukašin Jovanović, Savo Pavićević, Luka Jović i Aleksandar Katai.

"Ima nas dosta debitanata koji jedva čekamo derbi. Stranci i ne znaju kakav je to meč, mogu samo da naslute, jer smo im dosta pričali. Mi, koji smo derbije igrali kao Zvezdina deca znamo šta takvi mečevi nose sa sobom", rekao je Marko Grujić.

Opet, sa druge strane, ako je suditi po treninzima, Grof Božović mogao bi da promeša karte, pa da od prvog minuta šansu na desnom krilu ukaže Idanu Veredu, a na levom Srđanu Plavšiću, takođe debitantima. Kao zapeta puška čeka i iskusni Aleksandar Luković, ali kapiten iza sebe ima višegodišnje pozitivno iskustvo u derbijima sa Partizanom. Tu je i Mihajlo Ristić, koji bi mogao da bude iznuđeno rešenje za poziciju levog beka, ili da se vrati u manevar, odnosno u srednji red.

Sve u svemu, Božović ima veliki broj kombinacija u svojoj glavi, a pred utakmicu će odlučiti kojih 11 će izvesti na teren dupke pune "Marakane".

Crveno-beli su u Beograd vraćaju u petak u jutarnjim časovima, a uz ekipu će do poslednjeg dana u Sloveniji biti generalni direktor Zvezdan Terzić i sportski direktor Blažo Raosavljević. Trener Miodrag Božović doći će dan ranije, zbog redoven konferencije na stadionu "Rajko Mitić" od 13.00 časova u petak.

(Od izveštača iz Slovenije - Aleksandra Radonića)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja