SRĐAN PLAVŠIĆ ZA KURIR: Ja sam Zvezdin Atomski mrav!
Foto: Nebojša Mandi

Blistao u derbiju

SRĐAN PLAVŠIĆ ZA KURIR: Ja sam Zvezdin Atomski mrav!

Fudbal -
Sitan, ali dinamitan: Brzonogi Srđan Plavšić jedan od junaka trijumfa nad Partizanom (3:1) dobio novi nadimak po crtanom junaku

Crvena zvezda imala je mnogo junaka u večitom derbiju, a jedan od najboljih u trijumfu nad Partizanom (3:1) bio je Srđan Plavšić.Brzi i levonogi Novosađanin sa svojih 166 centimetara i 55 kilograma bio je nerešiva enigma za crno-bele. Prolazio je Partizanovu odbranu kao kroz sir, a s obzirom na svoju konstituciju i krhku građu dobio je od strane novinara nadimak Atomski mrav, po junaku iz crtanih filmova, koji mu se mnogo dopao.- Ha, ha, ha... Može i tako! Ja sam sitan, ali dinamitan - oduševljeno je za Kurir komentarisao novi nadimak Srđan Plavšić, a potom dodao:- Prijaju mi pohvale, ne mogu da kažem suprotno. Krenulo je dobro po mene, drago mi je što nije drugačije. Lepo su me prihvatili u Crvenoj zvezdi, hvala im, a na meni je da im se odužim na svakoj utakmici. Mladi fudbaler koji ima samo 19 godina bio je stalna meta igrača Partizana koji ga nisu štedeli.- Navikao sam da me tuku. Nije ništa ozbiljno, samo da me ne polome. Prošao sam bez povreda, zadovoljan sam kako sam odigrao. Bilo je dobacivanja posle nekoliko prljavih startova. Posebno od Saše Ilića, čemu se nisam nadao, ali ja to razumem. Nervoza i negativan rezultat po njih učinili su svoje. Možda su mislili da sam mlad i sitan, pa ću da ih se uplašim, ali su se prevarili. Nikoga se ne bojim. Nisam se obazirao na provokacije, gledao sam samo da odigram dobar meč i budem bolji od njih u direktnim duelima.Zanimljivo je da je mladi Srđan Plavšić bio jedan od sedmorice debitanata u startnoj postavi na 149. večitom derbiju, ali tremu nije imao.- Niko ne može da veruje što nemam tremu. Tako je uvek kod mene. Neću da zvučim prepotentno, ali je istina. Nikada nisam imao tremu u karijeri, pa tako ni sada, iako sam prvi put u životu igrao večiti derbi. Meni je isto da li igram pred 500 ili 500.000 ljudi. Jedva sam čekao da utakmica počne, da pokažem koliko znam. Ipak, bio mi je ovo prvi derbi, pamtiću ga dok sam živ. Volim izazove u životu i velike mečeve. Voleo bih da ovakve utakmice igram svaki dan.Zanimljivo je da trener crveno-belih Miodrag Božović mnogo veruje omalenom veznom igraču koji je u Crvenu zvezdu stigao pred kraj avgusta za 300.000 evra iz subotičkog Spartaka. Grof ima veliko poverenje u njega.- Imamo normalan odnos igrač - trener. Šef traži da lopta ide napred, što brže ka protivničkom golu. Na nama je da sve to što on traži sprovedemo u delo. Hvala mu što veruje u mene, mislim da sam opravdao očekivanja. Nikada nisam zabušavao na treninzima, uvek dajem svoj maksimum i mislim da on to vidi. Svestan sam koliko vredim i na utakmicama volim da imam loptu u nogama. Ne plašim se odgovornosti.Bukvalno preko noći postao je miljenik navijača i Zvezdinog severa.- Ja ću uvek da igram hrabro, makar i glavu izgubio. Navijači vide kada daješ 100 odsto svojih mogućnosti i to cene - samouveren je Srđan Plavšić.

O BeograđankamaIMAM DEVOJKUPosle utakmice veliki broj devojaka čekao je ispred Zelene kapije fudbalere Crvene zvezde, a Srđan Plavšić je takođe bio meta lepšeg pola. Upitan da prokomentariše Beograđanke i njihovu lepotu kratko je rekao:- Nema ništa od toga! Zaljubljen sam! Imam vezu već tri ipo godine i stvarno mi je lepo!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track