BLOG UŽIVO: Blažič nastavlja karijeru u Španiji
Foto: Dado Djilas

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Blažič nastavlja karijeru u Španiji

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:02 - Ajbe se odlučio za EngleskuFudbaler Liverpula Džordan Ajbe odličio je da će u budućnosti igrati za reprezentaciju Engleske i pored toga što je dobio ponudu Nigerije.Ajbe je ranije ovog meseca upisao svoj prvi nastup za mladu reprezentaciju Engleske, ali je i pored toga imao pravo nastupa za Nigeriju, odakle je njegov otac."Engleska je moj izbor i mislim da je to pravi izbor. Ovde sam rođen, igrao sam u mlađim selekcijama. Želim da jednog dana stignem i do A reprezentacije", rekao je Ajbe za sajt Liverpula.Ajbe, koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Derbiju, od početka nove sezone u Premijer ligi počeo je dve utakmice u startnoj postavi.

22:14 - Gasol: Pokazali srce šampionaŠpanski košarkaš Pau Gasol rekao je da je ponosan na svoju reprezentaciju zbog pobede nad Grčkom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva."Ponosan sam na svoj tim, ostali smo jaki, igrali kao tim i pokazali smo srce šampiona. Idemo korak po korak, sledi polufinale, odmorićemo se i pokušaćemo i tu da pobedimo", rekao je Gasol novinarima posle utakmice u Lilu.Španija je postala prvi polufinalista Evropskog prvenstva, pošto je savladala Grčku sa 73:71.

21:28 - Gvardiola: Navijači fenomenalna podrška OlimpijakosuTrener fudbalera Bajerna Pep Gvardiola ocenio je da njegovom timu predstoji težak zadatak na startu grupne faze Lige šampiona protiv Olimpijakosa. On je posebno naglasio da će prednost grčkog kluba predstavljati neverovatna podrška navjača."Olimijakos je jaka ekipa. Uostalom, u Ligi šampiona nema slabih, kvalitet igrača je visok. Nama bi pobeda mnogo značila na putu ka zacrtanom cilju, ali neće nam biti lako. U vrućoj atmosferi Olimpijakos će imati fenomenalnu podršku navijača", rekao je Gvardiola, a prenosi Marka.. Utakmica prvog kola F grupe Lige šampiona izmedju Olimpijakosa i Bajerna igra se sutra u Pireju od 20.45 sati.

20:40 - Rakitić: Želimo da ispišemo istorijuFudbaler Barselone Ivan Rakitić rekao je da njegov klub želi da uđe u istoriju kao prvi koji je uspeo da odbrani titulu u Ligi šampiona.Barselona u sredu gostuje Romi u prvom kolu Grupe E Lige šampiona."Igraćemo na punom stadionu, navijači će biti uz svoj klub. Biće to velika utakmica, a mi ćemo dati sve od sebe. Naša fudbalska filozofija se ne menja. Nadamo se pobedi", rekao je Rakitić za španske medije. "Roma je organizovana ekipa. Poput mnogih italijanskih klubova, znaju šta rade u svakoj fazi igre. Veoma su pojačali napad dovođenjem Edina Džeka. On je jedan od najboljih napadača na svetu", dodao je hrvatski fudbaler. Barselona je u prošlosezonskom finalu Lige šampiona pobedila Juventus, a u ovoj sezoni pokušaće da uđe u istoriju i postane prva ekipa koja je odbranila trofej od kada se najelitnije takmičenje igra u tom formatu. "Imamo ambiciju i želju da ispišemo istoriju. Niko do sada ovo takmičenje nije osvajao dve godine uzastopno. Voleli bismo da mi budemo prvi. Ali, idemo korak po korak", rekao je Rakitić.

20:02 - Superliga: Pomaci u kvalitetu i organizacijiZajednica fudbalskih superligaša ocenila je da se prvenstvo u Srbiji odvija uspešno, kao i da su prisutni pomaci u kvalitetu igre i organizaciji utakmica. "Takmičenje se odvija uspešno i prisutni su pozitivni pomaci u kvalitetu igre i organizaciji utakmica", navodi se u saopštenju Zajednice nakon sastanka Izvršnog odbora te organizacije.Reflektori su postavljeni na 13 od ukupno 16 stadiona, a Super liga je pohvalila Javor, Mladost i Radnik, koji su u kratkom roku postavili osvetljenje. Zajednica je takođe izrazila uverenje da će i stadioni OFK Beograda, Rada i Spartaka u predviđenom roku dobiti rasvetu. Super liga je navela da su na sednici "kritikovane negativne pojave na stadionima", vezana za uvredljiva skandiranja i pirotehniku na osnovu čega su članovi Izvršnog odbora zauzeli jedinstven stav za preduzimanje mera odgovornosti po tom pitanju. Takođe, pohvaljena je organizacija "večitog" derbija odigranog prošlog vikenda, kao i organizacija utakmica i ponašanje gledalaca u Novom Pazaru.19:20 - Bundesliga: Pomozimo izbeglicamaSvi fudbaleri u prvoj i drugoj nemačkoj ligi za vikend će igrati sa porukama podrške izbeglicama, koje će nositi na dresovima, prenela je agencija AP.Fudbaleri će nositi poruku kao znak solidarnosti sa ljudima koji su pobegli od rata i siromaštva u svojim zemljama.Poruka će glasiti "Pomozimo, dobrodošlica izbeglicama", a biće istaknuta na delu dresa na kojem je do sada bio reklamni logo kompanije Hemes.Generalni menadžer berlinske Herte Mihael Prec rekao je da se problem izbeglica tiče svih i da niko "ne sme da skreće pogled". "Mi, bundesligaški klubovi moramo da iskoristimo svoj uticaj i domet , ako i mogućnost da pomognemo mnogim izbeglicama koji su već mnogo toga pretrpeli", rekao je Prec.18:45 - Ćavi: Gvardiola sprečio moj odlazak u BajernĆavi Ernandes rekao je da je 2008. godine bio blizu prelaska u Bajern iz Minhena, ali da je taj transfer sprečio tadašnji trener španskog kluba Pep Gvardiola.Ćavi je ovog leta napustio Barselonu i prešao u Katar. On je prošle sezone imao ponudu Bajerna, ali je odlučio da ostane u Španiji još jednu sezonu. To se na kraju pokazalo kao dobra odluka, pošto je sa Barselonom osvojio tri trofeja. Ćavi je otkrio da je ponudu šampiona Bundeslige imao i 2008. godine. "Nakon Evropskog prvenstva 2008. imao sam osećaj da je Barselona spremna da me proda. Real Madrid je tada osvajao sve i ja sam tada otišao u reprezentaciju znajući da klub spreman da me proda ako dobije dobru ponudu. Razgovarao sam sa svojim agentom i on mi je rekao da imam ponudu iz Bajerna i da me Karl-Hajnc Rumenige želi", rekao je Ćavi za špansku Marku. "Ali, ona je Gvardiola postao novi trener Barselone, a ja sam odigrao odlično na Evropskom prvenstvu. Pep mi je potom rekao da ne idem nigde i objasnio mi da ne može da zamisli Barselonu bez mene. Bio sam očaran time što je rekao", dodao je Ćavi.

18:10 - Bufon: Ne pobeđuje uvek novacKapiten Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je da je odluka Pola Pogba da ostane u italijanskom klubu izuzetno važna ne samo za ekipu već i za fudbal u celilni. Veliko intersovanje za Pogbu ovog leta pokazali su Mančester Siti, Čelsi i Barselona."Mančester Siti je jedan od tri ili četiri kluba koji mogu da izdvoje, ono što ja zovem, 'ludu količinu novca"'za Pogbu. Prirodno je da su zainteresovani za njega. Odluka da ostane u Juventusu je važna za nas, ali i za fudbal. Pokazalo se da novac ne pobedi uvek", rekao je Bufon za Dejli Miror. Pogba je u Juventus stigao iz Mančester Junajteda 2012. godine, i do sada je za 'Staru damu' upisao 133 nastupa uz 24 gola. 17:20 - Vilšir pauzira do Nove godineFudbaler Arsenala Džek Vilšir pauziraće do kraja godine zbog operacije fibule, potvrdio je londonski klub. Vilšir se povredio u avgustu na treningu ekipe posle sudara sa Gabrijelom Paulistom, samo nekoliko dana uoči početka Premijer lige.Dvadesettrogodišnji reprezentativac Engleske je i prethodnih sezona imao dosta problema sa povredama, prošle sezone pauzirao je šest meseci, a 2011. čak 14 meseci zbog loma noge.Vilšir je prošao omladinsku školu Arsenala, a za prvi tim je odigrao 155 utakmica i dao 12 golova. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 28 utakmica i postigao dva gola.

16:33 - Blažič nastavlja karijeru u ŠpanijiDosadašnji košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič novi je član Laboral Kuće, potvrđeno je na španskog sajtu kluba. Slovenački reprezentativac je raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom, a već dan kasnije se obavezao na saradnju sa evroligašem iz Španije.Blažič je za dve godine u redovima „crveno-belih" osvojio titulu ABA lige, Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća. On je prošle sezone u Evroligi prosečno beležio 9,1 poen, 2,8 skokova i 0,9 asistencija. Prethodno je igrao za Geoplin Slovan i ljubljansku Olimpiju.16:02 - Stolica napustio stručni štab PartizanaDosadašnji pomoćnik trenera Partizana Ilija Stolica napustio je stručni štab crno-belih.„Razlozi što sam napustio Partizan su isključivo moji lični stavovi. Molim vas da se fokusiramo na izazove koji su pred nama, ja nisam toliko bitan da bi polemisali o mojoj odluci. Partizan je bio i biće iznad svih nas. Odlazim sada da bih se jednog dana vratio u moj klub”, poručio je Stolica putem saopštenja.Partizan će igrati protiv AZ Alkmara u četvrtak od 21 čas.15:35 - Van Gal: Navijači, verujte u Depaja Menadžer fudbalera Mančester Junajteda Luj Van Gal rekao je da Memfis Depaj ima problem da se prilagodi na Premijer ligu, ali da ima potpuno poverenje u mladog fudbalera. Depaj od dolaska na Old Traford nije uspeo da postigne pogodak na pet nastupa u Premijer ligi, dok je dva gola za "Đavole" postigao protiv Briža u kvalifikacijama za Ligu šampiona."On je igrao sve utakmice do sada, ali nije mu lako. U Premijer ligi se igra u visokom ritmu, potrebno je da se prilagodi takvoj igri i mislim da će uspeti u tome. Navijači, kao i ja, moraju da budu veoma strpljivi i veruju u njega", rekao je holandski stručnjak.

14.55 - Murinjo: Jedini problem ekipe je što ne beleži dobre rezultateTrener Čelsija Žoze Morinjo rekao je danas da njegovi fudbaleri nisu srećni i zadovoljni rezultatima na početku nove sezone i ocenjuje da je to jedini problem ekipe. "Početak sezone je loš, veoma loš, ali mi znamo šta smo - šampioni Engleske. Navijači pevaju te pesme... Niko ne može da nam oduzme naše trofeje i našu istoriju... Možete da pokušate to da uradite, ali nećete uspeti. Mi smo šampioni Engleske. Ne vidim u kakvom smo problemu... Jedini problem je izostanak dobrih rezultata", rekao je Morinjo, a prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Čelsi je loše počeo sezonu u Premijer ligi, pošto je u prvih pet kola upisao tri poraza i samo četiri boda. "Kada ste naviknuti na pobede osećaj je dobar, a kada dobri rezultati izostanu osećaj je čudan. Neki ljudi se dobro nose s tim, dok drugi ne tako dobro. Ja nisam srećan, ekipa nije srećna... Normalno je da ekipa bude nesrećna i frustrirana posle ovakvih rezultata. Nisam navikao da gubim toliko često, ali prilagođavam se izazovu", rekao je portugalski trener. Novinari su na konferenciji upitali Morinja o "sindromu treće sezone" i rezultatima u njoj, pošto Portugalac nikada u karijeri nije predvodio ni jedan klub više od tri kompletne sezone. "U Portu nisam imao treću sezone, u Interu nisam imao treću sezonu. Kada sam u prvom mahu bio trener Čelsija, osvojio sam FA kup i Liga kup, i igrali smo u polufinalu Lige šampiona. Tokom treće sezone u Real Madridu sam osvojio Superkup, igrao u finalu Kupa kralja i nastupao takođe u polufinali LŠ. To su moje treće sezone. Bolje pretražite na Guglu umesto da postavljate glupa pitanja", rekao je Morinjo. Čelsi će sutra na svom stadionu dočekati Makabi iz Tel Aviva na početku takmičenja u Ligi šampiona.

14:09 - Rumenige: Riberi će se ove godine vratiti na terenFudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi vratiće se ove godine na teren, kada se potpuno oporavi od povrede skočnog zgloba, rekao je danas izvršni direktor nemačkog kluba Karl-Hajnc Rumenige. Riberi ne igra od marta, pošto se povredio tokom utakmice s Šahtjorom u Ligi šampiona. Tada su klupski lekari naveli da će se francuski fudbaler "za nekoliko dana" vratiti na teren, a šest meseci kasnije Bajern sa sigurnošću ne može da saopšti datum Riberijevog povratka. "Sada je sredina septembra i mislim da će tokom 2015. godine Riberi ponovo biti na terenu. Važno je da on ima pravu dijagnozu i lečenje. Nisam pesimista, mislim da će se u bliskoj budućnosti vratiti na teren. To naravno ne znači za nedelju ili dve", rekao je Rumenige, preneli su britanski mediji. "Ali, on će se vratiti. Potpuno sam uveren u to, i to je važna stvar", dodao je on. Riberi je nedavno izjavio da je nervozan jer oporavak predugo traje. Njega je u timu zamenio Daglas Kosta i dobro se snašao. U timu nemačkog šampiona zbog povrede nema ni Arjena Robena. Bajern je u prva četiri kola u Bundes ligi ostvario sve četiri pobede, a takmičenje u Ligi šampiona počeće sutra u Atini od 20.45 protiv Olimpijakosa.

13:42 - Štefanek: Očekujete medalju i u Riju Najbolji srpski rvač Davor Štefanek, osvajač bronze na prvenstvu sveta u Las Vegasu, porucico je danas da Srbija može da ocekuje i medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. "Zahvalan sam Savezu i trenerima što su verovali u mene. Njihova vera i moja istrajnost doveli su me do bronze i olimpijske norme", rekao je Štefanek na konferenciji za novinare u Medija centru. Štefanek je posle zlata na šampionatu sveta u Taškentu 2014. osvojio prošle nedelje bronzanu medalju na prvenstvu sveta u SAD u kategoriji do 66 kilograma. On je naglasio da je sada motivisan da se maksimalno spremi za krajnji cilj - Igre u Riju. "Sva ova takmičenja su usputne stanice do glavnog cilja - Olimpijskih igara. Konkurencija je u Las Vegasu bila malo jača nego inače upravo žbog toga što su se overavale vize za Rio", rekao je Štefanek. Predsednik Rvačkog saveza Srbije Željko Trajković istakao je da je rvačka reprezentacija u Las Vegasu u potpunosti ispunila zacrtani plan. "Glavni plan nam je bilo osvajanje medalje i olimpijske norme i to je ostvareno. Bronza u Las Vegasu upravo zbog toga ima snagu zlata osvojenog prošle godine na SP u Taškentu", rekao je Trajković i ocenio da su dosadasnji rezultati "pravi putokaz za Rio". On je podsetio da Srbija ima priliku da osvoji još dve ili tri olimpijske norme, na predstojeća tri kvalifikaciona turnira. Selektor rvačke reprezentacije Sreten Damjanović poručio je da će se Štefanek sada spremati za odličje u Riju. "Smatram da smo ovoga puta veoma blizu olimpijske medalje", poručio je Damjanović.

13:12 - Hicfild: Bajern jači nego ikad, favorit je za trofej u LŠBivši trener Bajerna Otmar Hicfild rekao je danas da Bavarci poseduju najjači tim ikad i da su glavni favoriti za osvajanje Lige šampiona. "Bajern ima najjači tim do sada. Oni su jedan od favorita da osvoje Ligu šampiona, pored Barselone i Reala. U teoriji, Gvardiola može da sastavi dve vrhunske postave kada su svi zdravi", rekao je Hicfild za "Štutgarter Nahrihten". Švvajcarac je nedavno kritikovao Bajern jer je dolaskom Gvardiole počeo da angažuje previše stranih fudbalera. "Gvardiola ima drugačiju filozofiju nego njegovi prethodnici. Više je okrenut stranim igračima na tržištu, ali to ne more da bude loše", dodao je Hicfild. On je Bajern vodio u dva navrata, od 1998. do 2004. i sezoni 2007/2008. Sa minhenskim klubom osvoji je 14 trofeja, uključujući i pehar Lige šampiona 2001. godine. Šampion Evrope bio je i sa Borusijom iz Dortmunda 1997. godine.

12:37 - Henderson na dužoj pauziKapiten Liverpula Džordan Henderson suočava se sa dužom pauzom zbog povrede stopala, prenosi danas Rojters, pozivacjuhi se na lokalne medije. Henderson je otuputovao na pregled u Nju Džersi kod ortopeda Džejmsa Kozarelija, koji je specijalista za ovakvu vrstu povreda. Novi kapiten Liverpula povredio je stopalo 17. avgusta na utakmici protiv Bornmuta i od tada se nije vraćao na teren. Propustio je tri meča u kojem je tim Brendana Rodžersa osvojio samo bod protiv Arsenala (0:0), pošto je izgubio od Vest Hema (3:0) i Mančester Junajteda (3:1), a nije igrao ni za Englesku protiv San Marina i Švajcarske u kvalifikacijama za EP. Henderson je u Liverpul došao 2011. godine iz Sanderlenda, a od ove sezone predvodi kao kapiten ekipu sa Enfilda.

12:04 - Haman: Klop bi se savršeno uklopio u LiverpulBivši nemački fudbalski reprezentativac Ditmar Haman rekao je danas bi njegov zemljak Jirgen Klop trebalo da na klupi Liverpula zameni Brendana Rodžersa. Klop je slobodan pošto je letos posle sedam godina odlučio da napusti Borusiju iz Dortmunda, a Haman misli da je greška što čelnici Liverpula nisu to iskoristili i doveli ga. "Klop bi se savršeno uklopio u Liverpulu. Pritisak u Liverpulu je na znatno višem nivou, navijači mnogo očekuju, ali pravi menadžer zna sa tim da se nosi. Pitanje je samo da li bi Klop prihvatio da preuzme tim u sred sezone, ali da ga je Liverpul želeo pre početka siguran sam da bi došao", rekao je Haman za Ivning Standard. Menadžer "Crvenih" Brendan Rodžers nalazi se na meti kritika na Ostrvu zbog lošeg starta i samo sedam bodova posle pet kola Premijer lige. Haman je igrao za Liverpul od 1999. do 2006. godine i osvojio Ligu šampiona, Kup UEFA, Superkup Evrope, dva FA kupa, dva Liga kupa i Čeriti šild. Tokom karijere igrao je za minhenski Bajern, Njukasl, Bolton, Mančester Siti i Milton Kejns, dok je za reprezentaciju Nemačke nastupio 59 puta i dao pet golova.

11:19 - Žonatan u FluminenseuBivši fudbaler Intera Brazilac Žonatan vratio se u domovinu i zaigraće za Fluminense, objavljeno je na sajtu kluba. Ovaj 29-godišnji desni bek je tokom leta trenirao sa Partizanom, čak je sam izjavio da postoji mogućnost da potpiše za crno-bele, ali do toga nije došlo zbog njegovih visokih novčanih primanja. Žonatan je sa slavnim brazilskim klubom potpisao ugovor do decembra 2016. godine. Njemu je u julu istekao ugovor sa Interom, a tokom karijere igrao je za Kruzeiro, Santos i Parmu.

10:38 - Novi Pazar: Službena lica se oglušila na nacionalističke povikeFudbalski klub Novi Pazar saopštio je da službena lica na prvenstvenoj utakmici između tog kluba i Borca u Čačku nisu reagovala posle nacionalističkih skandiranja pristalica domaćeg tima."U ponedeljak smo uputili zvaničan dopis i kritiku Zajednici Superligaša zbog nacionalističkih skandiranja na utakmici u Čačku, na koja su se oglušila sva službena lica, od delegata (Aleksandra Grdinića) do glavnog sudije (Igora Stojilkovića). U više navrata smo skrenuli pažnju delegatu na povike s tribina, na šta nam je odgovorio da ne može ništa da učini i da će se gledaoci smiriti", navodi se u sinoćnjem saopštenju pazarskog superligaša. "Imali su obavezu da prekinu utakmicu, ali tek kad je predstavnik našeg kluba demonstrativno napustio klupu i izašao sa stadiona, delegat je dao instrukcije oficijalnom spikeru, koji je u 92. minutu pozvao publiku da 'fer i sportski navija, kao i do tog trenutka'", dodaju Novopazarci. B orac je u devetom kolu Super lige Srbije u nedelju pobedio na svom terenu ekipu Novog Pazara sa 3:0, a čelnici gostujućeg tima ocenili su da je skandalozno da delegat i sudija dozvole da se utakmica igra u nesportskom ambijentu. "Ostali su gluvi i slepi. Svakodnevnica je da se s tribina čuju povici 'Srbija Srbima', 'Pale mi se džamije', 'Svaki Turčin zna, svaka bula zna, da je Obilić, srpski sin, zaklao Murata'. Kad se slično dogodi u Novom Pazaru, prekidaju se utakmice, povlače se igrači s terena, naš klub bude kažnjen, a u novinama se pišu feljtoni o nacionalizmu. Kad se to dešava na drugim stadionima, svi ćute - delegati, sudije, Fudbalski savez Srbije i mediji", piše u saopštenju Novog Pazara.

10:10 - Đorđević spreman za NapoliNapadač Lacija Filip Đorđević uspešno se oporavlja od neugodne povrede skočnog zgloba, zbog koje je pauzirao više od mesec dana.On će najverovatnije biti u konkurenciji za tim narednog vikenda kada Rimljani gostuju ekipi Napolija u četvrtom kolu Serije A."Đorđević nije bio podvrgnut današnjim testovima jer mu se stanje nije pogoršalo i nastavićemo sa njegovim oporavkom. Mislim da će trenirati sa timom u petak", rekao je klupski doktor Stefano Salvatori.

09:28 - Jovanovski eliminisana na startu turnira u TokijuSrpska teniserka Bojana Jovanovski eliminisana je na startu WTA turnira u Tokiju, pošto je jutros izgubila od Rize Ozaki iz Japana sa 6:1, 6:1. Jovanovski nije uspela da opravda ulogo favorita protiv 21-godišnje igračice, koja je u glavni žreb došla iz kvalifikacija. Meč je trajao samo 60 minuta, a koliko je Srpkinja loše igrala govori podatak da je osvojila samo dva gema. Turnir u Tokiju igra se za nagrdni fond od 226,750 dolara.

08:40 - Marej sa zakašnjenjem čestitao ĐokovićuNajbolji britanski teniser Endi Marej čestitao je Novaku Đokoviću osvajanje 10. Gren slem titule u karijeri.Marej je istakao da je potpuno neverovatna činjenica da je srpski teniser postao treći igrač u istoj eri sa dvocifrenim brojem GS titula."Malo kasnim, ali čestitam Novaku na osvajanju 10. Gren slem titule! Postao je sada treći igrač u ovoj eri sa dvocifrenim brojem Gren slemova. To je neverovatno", napisao je Marej.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track