NENAD BJEKOVIĆ ZA KURIR: Nek je bog u pomoći Partizanu!
Foto: Dado Đilas

Legenda o crno-belima

NENAD BJEKOVIĆ ZA KURIR: Nek je bog u pomoći Partizanu!

Fudbal -
Da su ostali Drinčić, Ilić i Lazović, mi bismo gledali Ligu šampiona, a prednost Crvene zvezde nije realna

Živa legenda Partizana Nenad Bjeković o svojim naslednicima u upravi crno-belih iskreno kaže da misli sve najbolje dok tema razgovora ne postane njihovo fudbalsko znanje.Od trenutka kad treba protumačiti neke poteze aktuelnog rukovodstva, Bjeković iskreno poručuje - neka je bog u pomoći Partizanu!Zašto postoji razlika između utakmica Partizana na evrosceni i u Ligi Evrope?- Verujte da ne znam, ali mislim da bi na to pitanje mogao da odgovori neko od ljudi koji trenutno vodi klub. Mnoge od njih dugo poznajem, vezuje nas dugogodišnje prijateljstvo i mislim o njima privatno sve najbolje, ali kad je Partizan u pitanju, tu se znatno razlikujemo - kaže Nenad Bjeković.Na šta konkretno mislite?- Pre svega jer sam ja čovek iz fudbala, a oni su u fudbal došli. Sada predstavljaju stvari kao da o fudbalu sve znaju. Sve što mogu reći je - nek bog bude u pomoći Partizanu!

Mnogi bodovno rastojanje između Zvezde i Partizana objašnjavaju igračkim kvalitetom dovedenim u poslednjem prelaznom roku?- Kao prvo, Partizan nije ni imao prelazni rok, jer da su zadržali Nikolu Drinčića i Branka Ilića, pa i zimus otišlog Danka Lazovića, mi bismo gledali Ligu šampiona na našem stadionu. Međutim, tih igrača su se oslobodili pod izgovorom da su skupi, a dovedeni su skuplji od njih.Zašto je Zvezda toliko dominantna?- Znate, mogu oni da budu bolji dva ili tri boda, ali trenutno stanje je nerealno i ja nemam na to odgovor. Kad je reč o Zvezdinom prelaznom roku, stvarno ne znam ko su njihova pojačanja i odakle su došli.Kako vi tumačite priče o neregularnostima na mečevima Superlige?- Kažnjavaju se pojedini klubovi za minorne prekršaje, a već se sve čini da se zaboravi utakmica na Vračaru između OFK Beograda i Crvene zvezde. Zašto je taj problem ostavljen po strani i bez pravog objašnjenja?Da li vam je danas, nakon razlaza dve strane, jasnija uloga Ljubiše Tumbakovića u rukovodstvu Partizana?- Od početka nisam razumeo koja je ideja s Tumbakovićevim uključenjem u rad uprave i do danas mi je to ostalo nejasno.Da li biste prihvatili neku ulogu u FSS?- Ne! Uživam u penziji, gledajući utakmice kao navijač ili posmatrač. Posle toliko godina provedenih u njemu, danas ne mogu da zamislim svoj život bez fudbala, ali mislim da sam pronašao pravu meru kao običan navijač.Šta volite da gledate?- Gledam sve, najviše Engleze. Naravno, pratim i Francuze, jer sam lepe godine proveo u Nici.

Hendikep „orlova“MOĆNICI POMOGLI ALBANCIMADa li je reprezentacija doživela težak neuspeh u kvalifikacijama, kao što javnost misli?- Ako se uzme u obzir sastav naše grupe, moglo bi se reći da smo doživeli težak neuspeh. Mada, incident sa dronom u meču protiv Albanije odredio je tok kvalifikacija, a sve kasnije presude UEFA i Lozane pokazale su želju moćnika da se Albancima pomogne da dođu do Evropskog prvenstva.

Savet prijateljaTOLE TREBA SAM DA SE POVUČEDa li Tomislav Karadžić treba da ode iz FSS?- Nikad mi se nije dopadala hajka na Karadžića, otkako se ona povela pre otprilike dve-tri godine. Možda i zbog toga što mislim da je dobro vodio FSS. Ipak, došlo je vreme da sam kaže - ovo je kraj, odlazim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track