NA SKENERU SELEKTORA: Pantović neće dugo čekati dres Srbije!
Foto: Fonet

Debitant Bajerna u žiži

NA SKENERU SELEKTORA: Pantović neće dugo čekati dres Srbije!

Fudbal -
Ući u prvi tim slavnog nemačkog kluba sa 19 godina kod Pepa Gvardiole, i to na zvaničnoj utakmici undeslige, velika je stvar, svestan je kvaliteta mladog fudbalera Radovan Ćurčić

Miloš Pantović je srpska fudbalska budućnost, smatra selektor A reprezentacije Radovan Ćurčić. Mladi fudbaler, koji ima samo 19 godina, debitovao je u subotu za slavni Bajern u pobedi nad Verdferom (1:0). Prema saznanjima Kurira, trener nemačkog šampiona Pep Gvardiola ima lepo mišljenje o talentovanom Srbinu rođenom u Minhenu.Miloš Pantović se odlično pokazao u mladom timu Bajerna, pošto je u juniorskoj Ligi šampiona postigao nekoliko golova.- Ući u prvi tim Bajerna sa 19 godina, i to na zvaničnoj utakmici Bundeslige, velika je stvar. Nema veze što je odigrao dva ili pet minuta, samo taj podatak sve govori. Gvardiola prati sve igrače u Bajernu i sigurno je da mu kvalitet ne može promaći - analizira Radovan Ćurčić za Kurir, i dodaje:FSS ga prati- Koliko znam, dečko ima veliku želju da igra za Srbiju, izraženu patriotsku i nacionalnu crtu. Bio je pozivan u omladinsku reprezentaciju, ali je, čini mi se, oba puta bio povređen. Veljko Paunović i Ivan Tomić ga odlično poznaju. Ima materijala, veoma je mlad, a već je debitovao za Bajern.Fudbalski savez Srbije prati veliki broj srpskih dečaka u inostranstvu, a Miloš Pantović je jedan od njih.- Savez će uraditi sve što je do nas da Pantović u budućnosti bude A reprezentativac. Sad je najvažnije da ga pustimo da se razvija kako treba. Omladinska i mlada reprezentacija računaju na njega, a onda, kada dođe vreme, i seniorska selekcija - jasan je Radovan Ćurčić.Na greškama se učiPoslednjih godina FSS obraća pažnju na mlade fudbalere koji ne igraju u Srbiji. Očigledno je da više ništa neće prepustiti slučaju, da nam ne promakne igrač poput Marka Marina, koji je zaigrao za Nemačku, ili Zvjezdana Misimovića, koji je bio uzdanica BiH, te Marka Arnautovića i Aleksandra Dragovića, koji su danas glavni igrači u selekciji Austrije.

Pre PantovićaMIHAJLOVIĆ POSLEDNJI SRBIN IZ BAJERNATrebalo je da prođe okruglo 25 godina pa da jedan Srbin zaigra za prvi tim Bajerna iz Minhena. Pre Miloša Pantovića dres najtrofejnijeg nemačkog kluba nosio je Radmilo Mihajlović, nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara, koji je za Bajern odigrao 34 utakmice i dao četiri gola.

ROĐENI U INOSTRANSTVU, A IZABRALI DA IGRAJU ZA SRBIJUNeven Subotić (27)Rođen je u Republici Srpskoj, a izabrao je da igra za Srbiju 2009, na nagovor Radomira Antića. Pre toga je igrao za mladu selekciju SAD, a ponudu je dobio i od Nemačke. Odigrao je 36 utakmica za Srbiju pre nego što se samoinicijativno povukao iz nacionalnog tima 2013. Igra za Borusiju iz Dortmunda.Zdravko Kuzmanović (28)Rođen je u Tunu, a kao igrač školovao se u Švajcarskoj, u Jang bojsu i Bazelu. Prošao je sve mlađe selekcije Švajcarske. Kao i kod Nevena Subotića, život u rasejanju nije ga odvojio od matice. Za Srbiju je debitovao 2007. protiv Finske i upisao 50 utakmica. Danas je član Bazela.Miloš Veljković (20)Rođen je u Bazelu i do svoje 16. godine, kad je debitovao za Srbiju, pozivan je u mlađe selekcije Švajcarske. Sa Srbijom je postao evropski prvak (2013) i svetski šampion (2015) u omladinskoj konkurenciji. Član je Totenhema, a bio je na pozajmicama u Midlsbrou i Čarltonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track