Gvardiola napustio Barselonu

Adios, amigo

Gvardiola napustio Barselonu

Fudbal -
Gvardiola juče i zvanično napustio Barselonu. Pozdravili ga predsednik Roselj i fudbaleri koje je trenirao

Veliki trener.Pep Gvardiola napustio je Barselonu, a na oproštajnoj konferenciji pozdravili su ga predsednik Sandro Roselj, fudbaleri i članovi stručnog štaba. U protekle četiri godine, koliko je proveo na klupi Katalonaca, Gvardiola je osvojio čak 13 trofeja!

Gvardiola (41) se na jutarnjem treningu prvo oprostio od Mesija, Ćavija, Inijeste, Pujola, Fabregasa i ostalih fudbalera Barselone:

- Momci, dosta je! Vreme je da odem.

Posle toga su čelnici kluba upriličili vrlo posećenu konferenciju, koju su uživo prenosili i španski mediji.

- Četiri godine su večnost i čovek se potroši. Krajem decembra najavio sam odlazak, ali to nisam smeo da kažem igračima. Ovu odluku doneo sam davno - rekao je Gvardiola i dodao:

- Potpuno sam istrošen, uništio me je ovaj ubitačan ritam. Žao mi je što je toliko neizvesnosti bilo vezano za moju budućnost. Krivo mi je što idem, ali tako je najbolje.

Za četiri godine Gvardiola je s Barsom uzeo 13 titula: tri u Primeri, po dve u Ligi šampiona, Evropskom superkupu i Svetskom klupskom prvenstvu, te jednu u Kupu kralja i tri u španskom Superkupu.

Viljanova novi trener

Kao mogući naslednici Gvardiole na klupi Barse pominjani su Marselo Bijelsa, Loran Blan, Luis Enrike, Andre Viljas-Boas i Ernesto Valverde, ali je predsednik kluba Sandro Roselj to demantovao. Do kraja sezone, a možda i duže, na klupi će sedeti Tito Viljanova.

- Novi trener Barselone biće dosadašnji Pepov pomoćnik Tito Viljanova - otkrio je Roselj.

Čelsi poslao ponudu

Ruski milijarder Roman Abramovič ponudio je blanko ček Gvardioli kako bi od sledeće sezone preuzeo Čelsi. Španac se nakon eliminacije iz polufinala Lige šampiona zasitio fudbala i tvrdi da ga trenutno ne zanima preuzimanje nekog kluba.

- U jednom trenutku prihvatiću neku ponudu, ali ne sad - rekao je Gvardiola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track