Političari ipak mogu u klubove

Lud zbunjenog

Političari ipak mogu u klubove

Fudbal -
Ni u Zajednici ne znaju da objasne da li je političarima zabranjen rad u klubovima

Nema leka za funkcionere.Izvršni odbor Zajednice superligaša nije precizno definisao svoj stav o zabrani političarima da učestvuju u radu fudbalskih klubova, što je i jedan od osnovnih zahteva FIFA i UEFA, budući da se njihova teza odnosi isključivo na predsednička mesta. To praktično znači da u skupštinama, upravnim odborima, pa čak i potpredsedničkim funkcijama mogu da budu političari, baš kao što je to slučaj u Partizanu i Crvenoj zvezdi s Brankom Ružićem i Aleksandrom Antićem.

Prvi čovek Zajednice i aktuelni potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branimir Babarogić ne ume baš najbolje da objasni donesene zaključke.

- Propis da u klubovima ne smeju da budu političari doneli su FIFA i UEFA, a FSS to želi da sprovede u delo i neće ćutati na njihovo kršenje - kaže Babarogić, a na pitanje kakve su sankcije u slučaju prekršaja, konfuzno nastavlja:

- Zaključak IO nije obavezujući i klubovi nisu dužni da ih sprovedu u delo, već ih mi samo opominjemo.

Na nešto konkretniji način celu priču pokušao je da objasni komesar Superlige Branislav Delić:

- Realno gledano, većina stanovnika Srbije je u nekoj političkoj stranci, pa bi gotovo nemoguće bilo da se svim članovima partija zabrani rad u klubovima. Upravo zbog toga, odlučeno je da oni koji su politički aktivni ne smeju da budu predsednici klubova, skupština i upravnih odbora. O potpredsedničkim funkcijama nismo razgovarali, jer mi tu temu nismo elaborirali, nego ćemo u budućnosti još razgovarati o tome - kaže Delić.

„Večiti“ bez komentara

Čelnici Partizana i Crvene zvezde nisu želeli da komentarišu stav koji je zauzela Zajednica klubova Superlige, kao ni to da li će biti promena u rukovodećim strukturama „večitih rivala“.

- Nemojte mene ništa da pitate. Ja sam tamo samo menjao Mileta Jovičića, tako da ne bih pričao o tome. Hvala, do viđenja - bilo je sve što je rekao Ratomir Babić, jedan od aktivnijih članova Upravnog odbora aktuelnog šampiona.

Partizan plaća Stanoju 75.000 evra

Arbitražna komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je prvostepenu presudu po kojoj je Partizan dužan da svom nekadašnjem treneru Aleksandru Stanojeviću uplati oko 75.000 evra. Preciznije rečeno, crno-beli su izgubili spor s mladim stručnjakom i moraju da mu isplate sva primanja zaključno s danom kad je potpisao za kineski Dalijen, budući da je njegovim odlaskom u Kinu prestala obaveza ekipe iz Humske da ga plaća. Obe strane imaju pravo žalbe u roku od osam dana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track