ZVEZDA PREVARILA UEFA: Čelnici crveno-belih falsifikovali potpis Predraga Rajkovića?
Foto: Zorana Jevtić

Veliki skandal

ZVEZDA PREVARILA UEFA: Čelnici crveno-belih falsifikovali potpis Predraga Rajkovića?

Fudbal -
Veliki skandal potresa FK Crvena zvezda, pošto su njeni čelnici falsifikovali potpis doskorašnjeg golmana Predraga Rajkovića i tako pokušali da prevare Evropsku fudbalsku federaciju!

Klub iz Ljutice Bogdana morao je pre tri sedmice da napravi reprogram duga kako bi prošao monitoring UEFA i zadržao mogućnost da dobije pravo na evropsku licencu, ali su čelnici crveno-belih na adresu UEFA poslali falsifikovan dokument.

Dug Zvezde prema Rajkoviću je 50.000 evra, a nije poznato da li je sadašnji golman Makabija jedini čiji je potpis krivotvoren i bez njegovog znanja stavljen na dokumente o reprogramu.

- Ništa nisam potpisao. Kako da potpišem kad sam u Tel Avivu. Dogovor je bio da mi klub isplati novac do 15. septembra, ili 15. oktobra, ne sećam se. Polovinu tad, a polovinu kasnije. Nisu to ispoštovali i zbog toga nisam pristao ni na kakav reprogram i nisam hteo da potpišem nikakve papire - rekao je Rajković, a prenosi Alo.

Ljudi bliski čelnicima Zvezde otkrili su i težinu problema koji je napravljen.

- Uprava je sama sebi napravila ozbiljan problem jer je lažirala potpis Rajkovića prilikom predaje dokumenata o reprogramu duga. "Prljava" papirologija otišla je na adresu UEFA, zbog čega bi klub mogao da snosi ozbiljne posledice.

Direktor Crvene zvezde u ostavci Zvezdan Terzić rekao je da klub ima ozbiljnijih problema od Rajkovića.

- Svi igrači su potpisali, svih 84 fudbalera sa kojima je potpisan reprogram. Stvarno ne znam ništa oko Rajkovića, imamo druge probleme. Nisam stražario i gledao ko je tamo šta potpisivao, možda je potpisao Rajkovićev otac.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović u potpunosti je odbacio navode da je potpis lažiran.

- Taman posla da bi to neko uradio. Sve je urađeno sporazumno. Ta dokumenta su dostupna, s tim što mi ne možemo da ih objavljujemo jer sadrže plate i ugovorne odredbe koje su poverljivog karaktera.

Poznato je da je Zvezda u junu 2014. suspendovana na godinu dana i od tada je pod posebnom lupom UEFA. Kakva će reakcija Evropske kuće fudbala biti posle ovakvog skandala, teško je i zamisliti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track