Novi nacionalni stadion nosiće naziv Srbija
Foto: Dado Đilas

Predstavljamo: Ovde će niknuti nacionalni fudbalski objekat

Novi nacionalni stadion nosiće naziv Srbija

Fudbal -
Potpredsednik FSS Goran Milanović smatra da novi objekat treba nazvati po imenu države, a ne po fudbaleru ili vladaru

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Goran Milanović otkriva da se u srpskoj kući fudbala još nije razmišljalo o imenu novog nacionalnog stadiona, koji će gotovo sigurno biti izgrađen na Novom Beogradu, ali se slaže s mišljenjem većeg dela javnosti da bi on trebalo da se nazove „Srbija“.Bilo je predloga da se taj objekat nazove po nekom od bivših srpskih fudbalera ili čak po istorijskoj ličnosti ili vladaru, ali drugi čovek srpske kuće fudbala smatra da to nije dobro rešenje.- Razgovora o novom stadionu je bilo zaista mnogo, ali zasad niko u Fudbalskom savezu Srbije nijednom nije pomenuo kako bi se taj objekat zvao. Ipak, ukoliko mene pitate, mislim da tu ne bi trebalo da bude nikakvih dilema i da treba da se zove „Srbija“. Nisu nam potrebne polemike da li da se zove po ovom ili onom igraču, već jednostavno po imenu države. Takvu situaciju imate, recimo, u Francuskoj, gde će se igrati finale Evropskog prvenstva naredne godine - kaže potpredsednik Goran Milanović.

Sele se na Novi Beograd... Fudbaleri Srbije
Sele se na Novi Beograd... Fudbaleri Srbije

Funkcioner nacionalne kuće fudbala objašnjava da još nije doneta odluka da stadion bude građen na Novom Beogradu, iza naselja Dr Ivan Ribar, ali da je to najbolje i najrealnije rešenje.- Treba biti strpljiv i videti kako će se odvijati ta situacija sa stadionom. Ne kažem da ga neće biti, štaviše, siguran sam da će biti sagrađen, ali sačekajte da vidimo kad će početi gradnja i, na kraju krajeva, gde će biti. Lokacija na Novom Beogradu nije definitivna, mada je u ovom trenutku najrealnija, a verovatno i idealna - kaže Milanović.

Komšije podeljene BOLJE BOLNICA NEGO STADIONVukašin Rakić, nezaposlenNe znam šta će nam novi stadion u Beogradu. Uz to, pitanje je šta ćemo mi stanovnici naselja Ivan Ribar dobiti od toga. Samo da nam zbog tog stadiona ne povećaju dažbine i ostale troškove života, a to su već jednom uradili.Milica Vojnović, studentNačula sam, ali nisam za to. Ne vidim zašto bi to uopšte bilo građeno. Pa vidite u kakvom stanju nam se nalaze bolnice. Bolje taj novac da se potroši na to nego na tamo neke stadione, koji nama građanima ništa dobro neće doneti.Miloš Vojinović, komercijalistaNisam čuo da postoji opcija da se stadion napravi u našem komšiluku, ali sam svakako zagovornik te ideje. S druge strane, ne znam koliko je realno da to bude gotovo u narednih nekoliko godina i vrlo sam skeptičan kad je o tome reč.Biljana Milanović, ugostiteljIdeja da se pored nas napravi stadion je super. U ovom delu Novog Beograda ionako nema nikakvih sportskih objekata i stvarno podržavam tu ideju. Moj suprug nije za to jer smatra da bi se zbog mečeva ovde skupljali huligani.Miodrag Važić, bivši fudbalerNaravno da bih voleo da u komšiluku bude napravljen takav stadion, a profitirali bismo svi mi koji živimo u ovom delu grada. Dobili bismo sportski objekat kakav dolikuje i imali bismo mogućnost da gledamo velike mečeve.Igor VukosavljevićBilo bi lepo da se to dogodi jer su ovom delu grada potrebni takvi objekti. Iskren da budem, smatrao sam da će stadion biti izgrađen negde oko Šimanovaca, ali ako bude ovde, to će biti zaista sjajna stvar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track