PLAŠE SE DA NE IZGORI: Porodica ne pušta Grujića u Liverpul
Foto: Instagram

Zlatni „orlić“ ostaje u Zvezdi

PLAŠE SE DA NE IZGORI: Porodica ne pušta Grujića u Liverpul

Fudbal -
Roditelji talentovanog igrača smatraju da bi njihov sin u velikom klubu mogao da „nestane“ poput Danila Pantića, Nemanje Radonjića ili Mijata Gaćinovića

Engleski mediji pišu da je transfer Marka Grujića u Liverpul gotova stvar, a Kurir saznaje da zvanična ponuda engleskog velikana još nije stigla u Crvenu zvezdu.Juče su naslovnice engleskih medija Sana, Dejli mirora, Telegrafa bile pune vesti o Marku Grujiću, a pratio ih je i nemački Bild, koji je kao vest ekskluzivno objavio da će zlatni „orlić“ s Marakane biti prva kupovina trenera Liverpula Jirgena Klopa.Zvezdi potreban novacIpak, Kurir zna da ni Liverpul, ni Inter, ni Anderleht nisu na papiru ništa poslali u Ljutice Bogdana. Crvenoj zvezdi gori pod nogama, uprava kluba se nada da će novac neophodan za funkcionisanje dobiti od transfera Marka Grujića, vrednog šest miliona evra. Ali stvari stoje tako da je prodaja daleko od realizacije.Naime, stav porodice Grujić je da Marko ove zime ne treba da napusti Marakanu, i to iz više razloga. Mladi fudbaler je 100 odsto u vlasništvu kluba i, ako nastavi sa ovakvim partijama, na leto bi mogao da vredi između 10 i 15 miliona evra, to jest da ostvari rekordan transfer. Oni se plaše da njihovo dete ne doživi sudbinu Danila Pantića, Nemanje Radonjića ili Mijata Gaćinovića, koji su zarad određene sume novca doveli svoje karijere u pitanje, ili da ceo ugovor s Liverpulom provede na pozajmicama, kao Miloš Veljković tokom boravka u Totenhemu. Hamburg smešan Crveno-beli su ovog leta napravili mudar potez jer nisu Grujića prodali u Hamburger za 1,5 miliona evra, a on sada na zimu vredi četiri puta više. Pritisak na momka od 19 godina zbog besparice Crvene zvezde je ogroman i pravo je čudo kako se on s tim nosi na terenu.

Oni su uspeli u EvropiNemanja Maksimović (20)Jedini fudbaler iz plejade mladih za koga se može reći da je uspeo. Nije potpisao za Zvezdu, a onda je preko Domžala otišao u Astanu, s kojom igra Ligu šampiona.Matija Nastasić (22)Umesto u Partizanu, debitovao je u Fjorentini, a onda preko Mančester sitija stigao u Šalke. Trenutno je povređen i nalazi se na višemesečnoj pauzi.Lazar Marković (21)Za dve godine promenio četiri kluba - Partizan, Benfiku, Liverpul i Fenerbahče. Traži sebe u Turskoj, gde ne igra standardno, upisao je svega 11 mečeva.Sergej Milinković-Savić (20)Za dve godine je iz Vojvodine preko Genka stigao do Lacija za transfer od devet miliona evra. Odigrao je 17 utakmica za klub iz Rima ove jeseni i dao jedan gol.Aleksandar Mitrović (21)Za dve godine iz Partizana preko Anderlehta stigao do Premijer lige, u Njukasl. Ulazi u igru s klupe, odigrao je 13 utakmica i dao tri gola ove jeseni.

Oni su nestali s fudbalske mapeDanilo Pantić (19)Potpisao za Čelsi, a onda prosleđen u Vitese. Ove jeseni odigrao je samo osam utakmica za holandski klub, a Partizan mu je nudio da bude vođa tima i punu afirmaciju.Nemanja Radonjić (19)Ima ugovor s Romom, a trenutno je bez kluba. Prošle godine bio je u Empoliju, a Siniša Mihajlović je pre dve godine planirao da ga zove čak u A reprezentaciju.Filip Janković (20)Otišao je iz Crvene zvezde kao najmlađi debitant u Parmu, ali se u Italiji nije naigrao. Trenutno nema klub, a bio je na pozajmicama u Kataniji i nižerazrednom Kolekiju.Veljko Simić (20)Nije hteo da potpiše ugovor sa Zvezdom i otišao je u Bazel. Tamo je prvo imao problem s dozvolom, a sada je povređen i u drugom timu švajcarskog kluba.Mijat Gaćinović (20)Prešao letos u Ajntraht iako je imao ponudu Groningena. Upisao je samo dve utakmice za nemački tim i uglavnom sedi na klupi ili na tribinama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track